Verdronken schipper naar Nederland

De Delfzijlster schipper Koos van der Molen (60) van motorvrachtschip Licentia, die zondag 16 maart verdronk bij een poging zijn kat van de verdrinkingsdood te redden bij de sluis Haltern-Flaesheim op het Wesel-Datteln-kanaal, wordt maandag 24 maart in Terneuzen gecremeerd.

Na het schutten had Van der Molen de Licentia zondagmiddag tussen de sluis en de Schrammbergbrücke vastgemaakt. Daar viel om 15:50 uur de kat overboord. De schipper sprong er achteraan, wist de kat te redden, maar slaagde er zelf niet in weer aan boord te klimmen en verdween onder water. Zijn vrouw alarmeerde de hulpdiensten, die met duikers, brandweer en een helikopter een zoekactie inzette.

Duikers van de DLRG Dorsten en Haltern brachten om 16:55 uur het levenloze lichaam boven water. Reanimatie mocht niet meer baten. In het ziekenhuis werd om 18:45 uur de dood vastgesteld, meldt de Wasserschutzpolizei Duisburg. Tijdens de zoek- en bergingsactie werd het schutten onderbroken.

Het heeft enkele dagen geduurd voor het lichaam door de Dutise autoriteiten werd vrijgegeven en naar Nederland kon worden overgebracht. Maandag 24 maart is er vanaf 12:30 uur gelegenheid afscheid te nemen in het crematorium te Terneuzen, Bellamystraat 28. (DvdM)

Eerste versie van dit bericht: 19-3-2014 10:36 uur

 

Verdronken schipper naar Nederland | Schuttevaer.nl

Verdronken schipper naar Nederland

De Delfzijlster schipper Koos van der Molen (60) van motorvrachtschip Licentia, die zondag 16 maart verdronk bij een poging zijn kat van de verdrinkingsdood te redden bij de sluis Haltern-Flaesheim op het Wesel-Datteln-kanaal, wordt maandag 24 maart in Terneuzen gecremeerd.

Na het schutten had Van der Molen de Licentia zondagmiddag tussen de sluis en de Schrammbergbrücke vastgemaakt. Daar viel om 15:50 uur de kat overboord. De schipper sprong er achteraan, wist de kat te redden, maar slaagde er zelf niet in weer aan boord te klimmen en verdween onder water. Zijn vrouw alarmeerde de hulpdiensten, die met duikers, brandweer en een helikopter een zoekactie inzette.

Duikers van de DLRG Dorsten en Haltern brachten om 16:55 uur het levenloze lichaam boven water. Reanimatie mocht niet meer baten. In het ziekenhuis werd om 18:45 uur de dood vastgesteld, meldt de Wasserschutzpolizei Duisburg. Tijdens de zoek- en bergingsactie werd het schutten onderbroken.

Het heeft enkele dagen geduurd voor het lichaam door de Dutise autoriteiten werd vrijgegeven en naar Nederland kon worden overgebracht. Maandag 24 maart is er vanaf 12:30 uur gelegenheid afscheid te nemen in het crematorium te Terneuzen, Bellamystraat 28. (DvdM)

Eerste versie van dit bericht: 19-3-2014 10:36 uur