Schultz dringt bij Ramsauer opnieuw aan op eind aan stakingen

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft dinsdag 27 augustus opnieuw een beroep gedaan op haar Duitse collega Dr Peter Ramsauer ‘zich maximaal in te spannen om de stakingen te doen beëindigen’. Dat antwoordt Schultz op schriftelijke vragen van de Tweede Kamerleden Betty de Boer (VVD) en Sander de Rouwe (CDA) over de stakingen van Duitse sluiswachters en de schadelijke gevolgen voor de betrokken Nederlandse binnenvaart.

De Nederlandse minister heeft Ramsauer al op 12 juli, enkele dagen na het begin van de acties, gesproken over de stakingen van sluis- en brugwachters in Duitsland en de gevolgen hiervan voor het vrije verkeer van goederen in Europa. ‘Hierbij heb ik ook de consequenties van de stakingen voor de Nederlandse binnenvaart onder de aandacht gebracht en erop aangedrongen de vrije doorvaart van de rivieren en kanalen zo snel mogelijk zeker te stellen’, aldus Schultz. Het aanhouden van de stakingen was voor haar aanleiding zich opnieuw tot haar Duitse ambtgenoot te richten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer