Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dode vinvis op containerschip

(UPDATE) ROTTERDAM

Het containerschip Hyundai Faith is dinsdagmiddag de haven van Rotterdam ingevaren met op de bulb een dode vinvis van 13 meter lang. Het dier is waarschijnlijk onderweg geschept door het schip. Bij het meren is de mannelijke vinvis vanzelf losgekomen van de boeg. Het blijft drijven zonder enige hulp van buitenaf.

1 / 5
walvis

walvis

Het patrouilleschip RPA 11 houdt het dier tegen de kade gedrukt, ter hoogte van de DDE/DDW containerterminal, Amazonehaven H.nr.: 8153, Rotterdam Europoort. Het dier zal naar een andere plek gesleept worden, om de scheepvaart in de haven niet te hinderen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Sea sheperds

  Gelukkig was het een koreaans schip en geen Japans schip die de walvis mee genomen heeft anders hadden wij nog in actie moeten komen.

  Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 31-08-2011 16:06.

 • kaptein Iglo

  misschien iets voor de Euro-knallers ???

 • Kapitein Hook

  Beste malle pietje
  Ik denk dat de Partij van de Dieren wel wat anders te doen heeft en er is al een uitkijk plicht voor gebieden waar zich veel walvissen bevinden.

 • Malle Pietje

  Waar blijft De Partij Voor De Dieren met kamervragen over het per direct geheel stilleggen van de zeevaart wereldwijd! Ook Greenpeace nog niet gehoord met algehele blokkade’s van de haven van Rotterdam !

 • kapitein

  wat is er mooi aan die foto??? er is niks op te zien

 • Jannie

  Als ze die walvis maar niet te strak tegen de kant duwen, straks ontploft ie nog …. Mooie foto trouwens, enne …. de fotograaf ken ik.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook