Bevrachters geven EUBO-plan Rent-a-Ship weinig kans

Veel bevrachters twijfelen aan de haalbaarheid van het EUBO-plan coöperaties te vormen onder de noemer Rent-a-Ship, al hebben ze er geen principiële bezwaren tegen. ‘Collectiviteit is de enige manier om de prijs te beïnvloeden’, zegt Bert van Strien van Overmeer Transport uit Rotterdam.

‘Wanneer de marktprijzen van 30 cent naar 60 cent per ton stijgen, betalen we dat en zullen we ook schepen van de EUBO huren. Maar wanneer schepen elders goedkoper zijn, nemen we die.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (83)

  • Organisatoren van de EUBU:
    GEFELICITEERD.

    Ik heb vernomen, dat de eerste ruim 400.000ton zich in record tempo heeft aangemeld!
    De binnenvaart-ondernemer wordt nu echt wakker.

    Er moeten nog meerdere honderd-duizenden tonnen volgen om als een echte stormram op het vrachtprijsfront te kunnen fungeren.
    Binnenvaart-ondernemers lijken tot het besef te zijn gekomen, dat ze NU het heft zelf in handen moeten gaan nemen.

    G E W E L D I G!!

    Strakjes zal men met tevredenheid terug kijken op dat wat die ondernemers ZELF in werking hebben gezet: hogere en veel kostendekkender vrachtprijzen!!

    Ik hoop en wens nog vele extra coöp.verbanden; immers anders komt die stormram er niet!!!

    Alle succes toe gewenst en een goede reis en vooral ook een betere toekomst

    Jan Godschalk

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • @zijlijn, wat U verdient maakt mij niet uit, Ik en meerdere gunnen ieder een goed bestaan. Maar ik vraag me af waarom U nu in sprookjes gelooft Faillissementen waren er allang geweest als dat toegelaten werd door de banken, om in herhaling te vallen Denkt U dat er zonder iets zelf te ondernemen wat anders gaat gebeuren OF wilt U helemaal niet dat het beter gaat OOOOOOOO vandaar die vrachten
    Maar waarom blijven we nu hakketakken Als U er geen deel aan wilt nemen laat het rusten dan verdwijnt het onderwerp vanzelf Maar door uw manier van benadering of beargumenteren blijft het onderwerp wel actueel Vinden de voorstanders vast niet erg die wel zelf iets willen ondernemen en die niet gaan wachten totdat het vanzelf beter wordt Serieuze opmerkingen die zowel voor als tegenstanders wat aan hebben is lijkt mij voor ieder beter Want ja er zullen maar mee lezers van buiten deze branche meelezen…tjonge tjonge tjonge

    Geplaatst door: Bedrijfseconoom op
  • @Zijlijn
    Wij zijn tot nu toe de enige organisatie of aanbieder van laadruimte die bij afname van veel laadruimte korting biedt. Meestal bestraffen de binnenvaart een aanbieder als hij met veel lading komt met hoger tarief, want tekort aan laadruimte rechtvaardigt dat. Met het gevolg dat wij lading kwijtraken aan andere modaliteiten.
    De coöperaties geven juist korting bij grote ladingstromen zodat we de bestaande stromen behouden en er ruimte komt voor nieuwe stromen. Wederom goed het plan lezen. De EUBO praat niet voor de binnenvaart maar voor haar leden, en daar kunnen ook niet leden het mee eens of oneens zijn.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • mijnheer de bedrijfseconoom, ten eerste gaat het U niet aan wat ik verdien. Maar wat mij zorgen baart is dat EUBO voor de hele binnenvaart praat en daar ben ik en velen met mij sterk op tegen, beseft U toch eens dat wij allemaal zelstandig ondernemern zijn en dat willen blijven. Als ik geen werk meer heb, is het heel simpel..failliet..
    Dus ga verder met uw sprookje maar houd het bij Uw leden en noem niet iedere keer de gehele bedrijfstak want dit gaat de binnenvaart nog veel lading kosten.

    Geplaatst door: zijlijn op
  • @zijlijn
    U heeft waarschijnlijk ook wel eens anders gesproken en werd verkeerd begrepen
    Moeten zij nu nog een keer alles in 4 verschillende voorbeelden uitleggeen en “voorlezen”
    en nog een keer verkeerd begrepen worden ALS mensen het toch niet willen zien of horen….
    U heeft schijnbaar geen hoge pet op van de schippers
    Maak toch niet uit 5% of zelfs 5,5% afdragen
    Is toch beter dan met 3 € en dan ook min 5% van de boven Rijn naar Rotterdam met 2 laad- en 2 losplekken
    Hou je minder over dan van 50€cent p/t/p/d met 14uur varen en gasolie en havengeld vrij En zelfs 25 €cent meer over diepgang dieper dan die 3 meter…
    Maar zo zie je maar weer Ieder heeft zijn mening Mag maar het ging toch om het beter verdienen….
    Maar dit is zeker anders

    Geplaatst door: Bedrijfseconoom op
  • Mijnheer van Megen,

    U beweert dat de bevrachters de schuld niet krijgen van de EUBO, maar als U goed genotuleerd
    heeft op Uw vergadering in Krimpen moet U die toch nog maar eens doornemen. U moet uw leden en aspirant leden ook goed duidelijk maken dat bevrachters gewoon in beeld blijven, want veel denken hiep hiep hoera, de bevrachter uitgeschakeld dat is al 5 % provisie verdiend, maar we gaan nu 5% betalen en nog eens de EUBO
    provisie.

    Geplaatst door: zijlijn op
  • Meneer zijlijn kantlijn prokantlijn en anderen,
    kom eens met citaten waarin de EUBO beweert dat de bevrachters de veroorzakers zijn van de crisis. Loze beweringen die rieken naar stemmingmakerij. De EUBO heeft altijd gezegd dat zij een bevrachtersvriendelijke oplossing zoekt voor de crisis en dat doet ook het Rent A Ship plan. Wij doen GEEN dispositie, het werk van bevrachters. Wij respecteren dat werk en laten het doen door mensen die daar kundig in zijn, de bevrachters. Wij bieden hen zelfs een nieuw instrument aan, het huren op dagbasis van schepen. Wij bieden kwaliteit en willen daar dan ook een reele vergoeding voor.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Meneer of Mevrouw EUBO lid, het is een genot aan de zijlijn te staan, want dat doe ik al een jaar of 15 en met veel plezier, want U weet niet hoe duidelijk het beeld word vanaf de zilijn en vanaf de zijlijn kun je weer zo gemakkelijk instappen.
    Misschien moet U als EUBO lid Uw eigen bedrijf eens doorlichten en uw ondernemrsplan een goed na-
    lezen! Hoe groot is of was uw lading pakket toen U met Uw onderneming startte? Of wist U alleen het telefoon nummer van Gommers? en krijgt die nu de zwarte piet toegespeeld. Een mooi sprookje dat
    RentaShip plan, alleen ik geloof niet in sprookjes en ik denk nog een paar collega,s met mij.

    Geplaatst door: zijlijn op
  • Eubo lid kost mij nog geen 175 euro, daar wil ik best de gok voor nemen. Al werkt het niet, jammer, plakje kaas minder op brood, flesje bier minder in de week. Failliet gaan kost meer.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • Eubolid, geen eubolid, subarurijder, kantlijn, pro kantlijn, waarom niet gewoon de naam? Of is het soms zo: hier afkraken en ik weet niet hoe hard hollen om maar bij de eersten van de eubo te zijn? (Johan is mijn naam, heb een schip van 310 ton, dus zo moeilijk is het niet om mijn achternaam en verdere gegevens te vinden)

    Geplaatst door: Johan T. op
  • Nog steeds voor en tegen hier?? Iedereen die dit plan leest mag wel heel blij zijn met redding uit de onverwachte hoek.Maar goed onze scheepvvartidealisten zijn net domino,s we varen op een schip,investeringen worden van elkaar afgekeken ,(debuurman )heeft t immers ook!!Kijk nu als voorbeeld:we waren voor een groot deel bij 1 telefoonprovider die anderen bleven erg klein of kwamen niet verder,ineens word iedereen wakker er is iet anders in de markt, en ja hoor de 1 loopt leeg (massaal)opzeggen ,en naar die ander gaan!Zo zal het ook met EUBO coop gaan (als U meedoet) We kijken ,proberen van de kortstondige oplopende vrije markt te profiteren(we zijn immers niet zo slim als de deutse bahn ) Die zegt ooh ,hebben jullie wat te vervoeren en sluiten contracten voor langere tijd. Ik verzeker U op termijn zult profijt trekken van dit plan.Het zal stabiliteit in de markt geven(ALS U MEEDOET!!)EUBO schippers bieden de service en hebben een horizontale prijs. En die bevrachter uw jarenlange kontakt waar het gezellig is bied u dit niet! Gaat hij u dit wel bieden word het uitkijken! Waren vroeger meerdere firma,s die een goede huur gaven zijn wel failliet gegaan . Dus kantlijn ,pro kantlijn pas maar op anders word u een zijlijn!

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • Ik heb geen last gehad van de crisis. Heb een hele goede opdrachtgever en waar ik vaar heb ik geen last van ”concollega’s”. Doe 3 reizen per dag voor een daggeld van € 1500.– Dus hoor je mij niet klagen, en toch ga ik lid worden van de EUBO, in overleg met mijn opdrachtgever. Ben zelfstandig schipper, kan alles laden, zelfs ADR klasse 3. Maar ik heb geïnvesteerd in mijn schip. Klein en fijn, maar kan alles, desnoods zelf laden en lossen, want daar heb ik ook in geïnvesteerd, en betaald met mijn eigen, met hard werken, verdiende centen. Ik hoef geen 2500 of 5000 tonner, dan kan ik niet meer ”pionieren” in wateren waar de ”concollega’s” niet komen. En mijn boterham is goed belegd. Schip is mijn eigendom, zit geen cent financiering op. Maar ieder moet het zelf weten wat hij, of zij doet, maar dit plan is heel goed opgezet.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • @ c.de Vette
    idd.2à3jr.geleden waren het dollar tekens,nu zijn het idd.€/cent tekens,met alle gevolgen natl.!!gewoon effe nadenken als je investeert!!
    @ prokantlijn
    ben het volledig met u eens,vele overlopers en nu kunnen ze nergens meer terecht,enige oplossing missch?!eubo

    Geplaatst door: eric op
  • Ik vaar ook vast voor 1 opdrachtgever, maar ik wordt wel lid, ook al heb ik een klein schip, 310 ton. Al is het alleen maar om te steunen. Opdrachtgever gaat failliet en dan zit je zonder werk. Heb graag vastigheid op de achtergrond.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • Als individu hebbeb we het geprobeerd, nou dat is toch mooi gelukt, jullie hebben allemaal een prachtig schip, dat had je met eu.0,50 bij de EUBO nooit kunnen verdienen. In wat voor samenwerkingsverband zat je dan twee jaar geleden?
    Juist de spotmarkt, al die ondernemende schippers liepen weg bij Harpen, NPRC enz. want er werd op de spotmarkt meer betaald. En nou gaan jullie iedereen de schuld geven zelfs jullie eigen collega,s die altijd een normaal ondernemersplan hadden. En zeg nou niet, wij deden ook normaal want jullie hadden allemaal dollartekens in je ogen en zeiden met varen kun je het niet verdienen maar met handel. Maar wees nu ook een vent en draag je kruis ..lees hypotheek..

    Geplaatst door: prokantlijn op
  • Ik denk dat het voordeel van diegene die niet meedoen niet zo groot zal zijn,als er huurschepen een zijrivier in gaan zal de opdrachtgever deze graag weer geladen weg laten varen omdat hij de schepen tot de rijn moet doorbetalen,dan wordt de keus er even wat in te gooien wel makkelijk en dat zullen de andere dan merken.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • denk als je de 600.000 ton kan halen, een zeer grote zeggenschap hebt. Zeker als je de helft daarvan kan neerleggen. En dan afwachten wie de langste adem heeft, zou helpen als t water laag is. Uiteindelijk ook in het voordeel van degene die niet mee doen. Op moment dat plan in werking treed gelijk aanzienlijk meer vragen, krijgen ze bij de EUBO ook meer in kas en dus meer mogelijkheid van slagen. Maar dat d’r schepen tegen de kant moeten blijven is een feit.

    Geplaatst door: E.H. op
  • Beste subaru rijder, Ik ben de laatste maanden regelmatig door mijn opdrachtgever gebeld dat goedkopere schepen zich aandienen. Hier zitten zij zelf echter niet op te wachten. Zij reageren als volgt: nu weten we wat we hebben en wat we er voor terug zullen krijgen weten we niet. Er zijn regelmatig goedkopere schepen tussen ons werk gekomen die na een week of drie weer weg waren omdat ze een te grote mond hadden. Deze maken de markt dus dubbel kapot, maargoed dat moeten zij weten.Ik word gebeld en scheepsnaam en eigenaar wordt genoemd die noteer ik netjes misschien kan ik er later nog eens gebruik van maken.

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • @Eric

    Waaraan we weer kunnen zien dat je het hele plan niet gelezen of niet begrepen hebt.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • de eubo voorstanderds lijken wel hypnotiseurs of goeroes”kom bij de eubo…er is niets beter…je gaat zien het gaat werken…zzz…echt er is niets beter…het komt allemaal wel goed met die bodemloze put…dit allemaal door levenslang min.50ct/ton…zzzzzzzzzzzzzzz snurk”tot de markt terug opleeft en de leden meer als dat vaste bedrag kunnen verdienen,dan gaat men toch voor het geld en niet voor het principe,zo zit het eenmaal in elkaar bij een schipper die ondernemer is,het lijkt meer een communnistische gedachte iedereen verdiend evenveel niet meer of minder dit levenslang want als er nu voor gaat moet je dat ook blijven doen in de toekomst.

    Geplaatst door: eric op
  • Het lijkt mij dat de prijzen van Kantlijn niet hoog zijn, anders was hij/zij allang onderboden.

    Wanneer er schepen ,goedkoop op de markt komen, hebben een paar voordeel en de rest??

    Er is o v e r c a p i c i t e i t .

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • in de oorlog had je ook van die profiteurs die alleen aan hun zelf dachten,nsnogwat of zo.

    Geplaatst door: onderduiker op
  • Vanaf de kantlijn,(in de marge?)

    Als individu hebben we het de laatste 2 jaar geprobeerd,en dat dat niet bepaald winstgevend was hebben we geleerd.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Wat ik nog even wilde toevoegen: Dhr Godschalk schreef: \”Die bevrachters immers bieden tegen elkaar op in neerwaardse richting bij overcapaciteit en de binnenvaartondernemer is het kind van de rekening\” Misschien is het een idee om zelf als \”ondernemer dan eens initiatief te nemen en een vinger achter het werk proberen te krijgen? Die bevrachter heeft het ook ergens vandaan voor een bepaalde prijs, en mochten de opdrachtgevers geen rechtstreekse zaken willen doen, een extern bv-tje is toch zo opgericht?

    Dit is hoe ik er over denk.

    Misschien hebben er mensen wat aan het EUBO-plan, maar laat mij maar fijn als idividu te werk gaan.

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • inderdaad prokantlijn, het wordt hier op propaganda-achtige wijze door de voorstanders en/of leden gepresenteerd. Mochten critici hun mond houden of geen notie hebben van deze berichtenreeks hier dan lijkt het inderdaad alsof het wiel opnieuw is uitgevonden.

    Beste subaru rijder: u schreef dat u niet inziet waarom er dan niet samengewerkt kan worden, het antwoord daarop is heel simpel: Natuurlijk is dat niet onmogelijk! En de mensen die dat zien zitten moeten dat ook vooral doen! Ik zie het alleen anders, wanneer men een eigen bedrijf start zegt men ook wel “voor jezelf beginnen”. Juist tussen die aanhalingstekens staat mijn punt. het begint dan al aardig op één hele grote bedrijfsvorm met een heleboel vennoten te lijken. een bedrijf begin je volgens mij om zelf beslissingen te nemen e.d. of welk motief u er ook voor heeft. Het hebben van een bedrijf brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Aan de wal zien mensen dit spektakel met verbazing aan kan ik u melden. Dit is weer typisch iets voor de binnenvaart. Denkt er hier iemand dat er aan de wal, wanneer er veel bedrijven van dezelfde soort zich in een straal van 10 vierkante kilometer bevinden, dat aandeelhouders of de besturen hiervan besluiten samen te gaan werken voor een “mooi” gemiddeld inkomen? nee de sterkste overleeft en neemt eventueel de ander over. Dat is nu eenmaal het bedrijfsleven.

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • Meneer Kantlijn heeft het nog netjes verwoord,
    Het is gewoon schandalig dat dit stelletje huilebalken probeert iedereen te intimideren met een plan wat totaal kansloos is. Jullie hebben het over 200 schepen maar we hebben er 6000 en dan de Duitsers en de Belgen nog. En waarom reageren deze 5200 niet? Ze denken, en ik ook, gaan jullie het maar lekker oprichten dan gaan de vrachten,tijdelijk omhoog, en daar profiteren wij van! Voor mij maar 1 optie laat de vrije markt zijn werk doen!!!

    Geplaatst door: prokantlijn op
  • Fijn menneer Godschalk, dat u nog eens bevestigd dat er overcapaciteit is. Alleen maal ik daar geen seconde om, ik heb vanuit het verleden al verschillende opdrachtgevers achter mij staan die in staat zijn, een fractie minder dan voorheen, maar toch hele behoorlijke prijzen te betalen. Waarom zou ik dan ook maar een seconde respect hebben voor mensen die volgens u “weloverwogen” geïnvesteerd hebben? Als die beste mensen er dan zo lang over na hebben gedacht is het des te triester dat ze dan alsnog de verkeerde keuze gemaakt hebben! Hoe lang riep iedereen al tegen elkaar “het gaat een keer ophouden” of “eens gaat het verkeerd” Welnu kijk het resultaat en dan medelijden hebben? nee sorry ik profiteer er liever van dat ik toen met open mond heb staan kijken hoe iedereen de boel kapot maakte.

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • Och, ik was nog even vergeten bij mijn laatste reactie als reactie op de ” in de kantlijn vertoevende ” verblijvende persoon nog het volgende toe te voegen.

    Die meer kostprijsdekkende vrachtprijs ontstaat – bij deze heersende overcapaciteit- natuurlijk enkel door tonnage uit de vaart te halen;
    Daarin voorziet dus de oprichting van die coöp.verbanden en die leggen schepen stil tegen een redelijke basisvergoeding en zetten schepen in op afroep van bijv. een bevrachter die zo’n schip “inhuurt”. Die “inhuurder” zal een prijs op tafel moeten leggen die hoger is dan die welke het coöp.verband betaalt aan de dan varende binnenvaartondernemer; die ontvangt overigens een hogere vergoeding dan de stilligvergoeding.
    De winst van het coöp.verband blijft eigendom van haar leden.
    De geldmiddelen voor die stilligvergoeding komt uit twee bronnen:
    a de ondernemer legt geld in/afhankelijk van het tonnage

    b. een grote bankier stelt kredieten beschikbaar om dit prijspeil op deze manier te verbeteren.

    Dat alles heb ik via het ondernemersplan kunnen achterhalen.

    Ik blijf erbij dat het een heel goed plan is en de binnenvaartondernemer een breekijzer verschaft m.b.t. de vrachtprijs, waardoor hij/zij niet enkel meer afhankelijk is van dat wat de bevrachter het biedt.
    Die bevrachters immers bieden tegen elkaar op in neerwaardse richting bij overcapaciteit en de binnenvaartondernemer is het kind van de rekening.
    Een bevrachter moet ook kunnen berekenen dat er toch minimaal x per ton betaald moet worden om van a naar b te kunnen varen. Dat hebben ze NIET gedaan. Marktwerking heet dat dan!!

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Iemand heeft “vanuit de kantlijn” gereageerd op mijn melding!.

    Alsof het gaat om “het maar moeten veilen van schepen door banken” om daardoor een goedkoop te kunnen verwerven. Ik wil daarbij niet verhelen dat ik de gedachte alleen al, om meerdere redenen, niet slim vind.
    Denk na.

    Er is O V E R C A P A C I T E I T!!

    Dat “goedekope”schip blijft dus gewoon in de vaart, terwijl het juist voor de gehele sector beter zou zijn als er een betere en meer kostprijsdekkende vrachtprijs tot stand komt.
    Met kostendekkend bedoel ik niet alleen de huidige vast kosten, maar ook de toekomstige kosten van groot onderhoud.

    ps
    Dit moet me nog even van het hart beste “aan de kantlijn vertoevende”: je hebt wel heel weinig op met al jouw vakbroeders die om welke reden dan ook in de laatste 5-6 jaar fors hebben geïnvesteerd, vaak met heel veel moeite en aarzeling over zal ik wel zal ik niet. En of het toen dan ging om een nieuwbouw of een bestaand schip: geïnvesteerd hebben ze. “ZE” hebben dat heus niet maar zo gedaan! Iets meer respect zou passen in dit kader

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Jan Godschalk schreef: En aan al diegenen die twijfelen: HEBT U EEN BETERE OPLOSSING?? KOM ER DAN MEE. Diegenen die het hoofd niet of nauwelijks boven water kunnen houden, kapot laten gaan. Schepen komen voor leuke prijzen in de openbare verkoop, dan kunnen wij, die met ruim voldoende eigen vermogen een schip gekocht hebben, die er bij nemen. Op zich geen gek idee zo wordt iederen er beter van. mijn bedrijf groeit sneller dan ik had kunnen hopen en de rotte appels zijn uit de markt.

    Geplaatst door: eens met “vanaf de kantlijn” op
  • Ik verwijs ook naar mijn commentar d.d. 6.8.2010, maar heb toch de behoefte om nog even te reageren.
    Ik bespeur bij sommigen enig wantrouwen. Het is zaak dat weg te nemen.
    Ik heb overigens geen enkele rol vervuld binnenEubo en ook niet bij het ontstaan, maar heb bewondering voor diegenen die daar de kar hebben getrokken/ da’s één.

    Twee: als binnenvaart-ondernemers krijgt u met de vorming van die coöp.verbanden een breekijzer; u bent in de toekomst mede bepalend terzake de vrachtprijs en heeft u nog NOOIT gehad!!

    Uw toekomst lijkt daardoor meer in uw eigen hand genomen te kunnen worden. Maak daar gebruik van.
    Zulk soort gelegenheden en ook nog NMA-proof komen echt niet vaak voorbij.
    Laat dit dus niet schieten.
    En aan al diegenen die twijfelen: HEBT U EEN BETERE OPLOSSING?? KOM ER DAN MEE.
    MAAR kom mij niet aan met marktwerking voorlopig, want dan blijft nog heel veel jaaaaaaren in de sores zitten; want bevrachters zijn “de markt” en willen/kunnen niets doen.

    En voor diegene die nog met heel lage vaste lasten vaart en extra twijfelt: bedenk dan wat er gebeurd als morgen forse investeringen in uw schip noodzakelijk zijn, omdat bijv. de motor er uit is gelopen of bij verlengeing van de certificaten een groot deel van uw vlak/kimen vervangen moet worden!!

    Ik wens u alle succes, een behouden vaart MAAR vooral: een betere toekomst!!

    Groet/Jan Godschalk

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Al denk ik dat de andere schipper mijn concurrent is, als goede ondernemer. Dan nog is er niets op tegen om samen te werken??

    Waarom komt de NMA soms in actie bij concurrenten die samenwerken?? Ja juist de prijs afspraak. De EUBO doet het net iets anders.

    Dan voor de optimisten: “het wordt in het najaar beter”? daarom doe ik niet mee!! En dan verdien ik meer als die 50 cent.

    Dat is nog maar afwachten en wanneer het echt beter wordt heb je 3 maanden iets meer als 50 cent. Je ondermijnd het slagen van de EUBO. En in januari tot september 2011 zit je gemiddeld beneden de 50 cent. Dus wat is je winst. Doe je nu mee, weet je zeker , tot sep. 2011 heb je 50 cent.

    Mocht het echt beter gaan, dan krijg je winst deling. Dus grof gezegd, < op je bek ga je nooit met mee doen>

    Misschien wordt het wel iets beter maar de vrachten gaan niet omhoog. Kijk bij de 500 tonners, ze kunnen het werk bijna niet voor varen en toch geen vracht erbij, waarom zou het bij de groten anders gaan?

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Ik ben het helemaal met Dhr Pieters eens! Er is niet één binnenvaartorganisatie die zo voor de schippersbelangen opkomt als de Eubo. Gek eigenlijk dat een grote groep schippers dat niet wil inzien, en zelfs wantrouwend tegenover de Eubo staan! Over domheid gesproken! De crisis heeft niet alleen financiële gevolgen gehad, maar heeft ook familierelatie’s kapotgemaakt! Waar vooral de afgunst om de hoek kwam kijken, en die nu schermen met: “Ik heb niet nieuwgebouwd!! Lossen jullie het nu ook zelf maar op!” Met deze mensen kun je geen oorlog winnen, maar daar is de Eubo ook niet naar op zoek! De Eubo zoekt schippers die vooruit willen kijken, met langetermijnvisie en de wil tonen om SAMEN de weg terug te vinden. Wat zijn uw/jouw intentie’s? Als u blijft hangen in rancune en wrok en met de vinger blijft wijzen, dan ben u ongeschikt. Wij gaan in ieder geval voor het huurplan.

    Geplaatst door: schipper op
  • Nee m. dat is niet het geval, de meeste bevrachters stonden er niet negatief tegenover zoals u heeft kunnen lezen. Ik heb tijdens de recessie “vanaf de kantlijn” toegekeken en geluisterd hoe het er bij mijn concurrenten aan toe ging en gaat, dat terwijl mijn schip doorvaart, weliswaar voor een fractie minder dan voor recessie maar zoals ik in mijn vorige reactie al aangaf moet je dat met een gezond bedrijf kunnen hebben. En nee meneer Pieters ik wens geen contacten met u of andere medestanders. Ik probeer alleen de slapende ondernemer in mensen wakker te maken. je hebt te maken met concurrenten, niet met collega’s. Want diegenen die als collega’s gezien worden gaan in een betere (losse vaart) markt “gewoon” een dubbeltje onder de prijs door. Die mensen worden dan verguist. terwijl wanneer zij ervoor kunnen varen, en wat overhouden, gewoon goed bezig zijn. Een bedrijf is van oorsprong bedoeld om winst te maken, zich te onderscheiden van de rest en dat is niet de insteek van dit plan. Bovendien had u mij toch niet kunnen overtuigen, zeker niet met dat daggeld.

    Met vriendelijke groet,

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • ook vanaf de kantlijn is weer een bevrachter.

    Geplaatst door: m. op
  • Beste meneer vanaf de kantlijn!
    Jammer dat U hier de plank volledig mis slaat!
    Het toont juist ondernemersgeest om je aan te sluiten bij de EUBO!
    Als U naam en tel.nr. achterlaat kan ik U dat wel ff uitleggen!

    Geplaatst door: paul pieters op
  • Geachte heer Pieters,

    Schokkend om te moeten lezen dat er 220.000 ton aan scheepsruimte in bezit is van schippers i.p.v. ondernemers, iemand met een bedrijf is een individu en mocht deze niet in staat zijn het draaiende te houden dan is hij/zij niet geschikt als ondernemer. En een aantal “anonieme durfals” (waaronder ik) hebben volgens mij jarenlang gewerkt om een netwerk te bouwen met een of meerdere opdrachtgevers. deze laten we nu niet kapot maken door een aantal schippers die onverantwoord hebben geïnvesteerd en nu de centen bij elkaar moeten krabben. Dit geweldige plan met een dagprijs die schrikbarend is ziet eruit als een veredelde vakbond. Een vakbond staat er om bekend dat ze met de spandoeken aan de poort van een bedrijf staan als ze machteloos staan t.o.v. een besluit van de leiding. Volgens mij horen wij die leiding te zijn en niet andersom.

    Met vriendelijke groet,

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • @genius
    je hebt bestuursverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.
    Uitgesproken aansprakelijkheid betekent dat je als lid [ bedrijf of prive] niet aansprakelijk bent voor de schulden van de cooperatie.

    Overigens zie ik geen verband tussen de stukjes die je gecopieerd hebt en aansprakelijkheid. Of het moet het stuk zijn waar in staat dat de cooperatie niet gerund word door de leden. Dat klopt want daar is een kantoor voor om dat te doen. Maar de leden zijn wel de baas.

    Anders is het met het bestuur, dat geld overigens ook voor een bv of vof, als je malversaties pleeg dan ben je hoofdelijk aansprakelijk.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Beste “ik ben blij ” e.a. anonieme durfals,
    afgelopen donderdag stond de tteller op 220.000ton scheepsruimte welke zich al heeft aangemeld voor het Rent-a-Ship-plan!

    M.vr.gr. iemand die WEL z’n naam durft te noemen!

    Paul Pieters, EUBO-bestuurslid.

    Geplaatst door: paul pieters op
  • @ ik ben blij, ik kan u vertellen dat de cooperatie UA al ruim schoots over de 200.000 ton zit in de 1e aanmeldings week.
    en dan te bedenken dat de grootste bevrachter er maar 140.000 ton in zijn portefeuille heeft en daar heeft hij vast langer over gedaan dan 1 week.
    de telling van afgelopen week is nog niet bekent maar de telefoon en de mailbox hebben het erg druk om alles te verwerken.

    Geplaatst door: martijn op
  • beste genius, het wordt een cooperatie UA, de letters UA betekenen Uitgesloten Aansprakelijkheid. dit wordt vermeld in de statuten van de cooperatie van de EUBO zo wordt voorkomen dat de leden bij ontbinding van de cooperatie aansprakelijk zijn voor het eventuele verlies.

    Geplaatst door: jaap op
  • Genius.
    Zoals ik al eerder vermeldde wordt het een COOP UA
    Dus uitgesloten aansprakelijkheid,en geen bv

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Beste dirk en C vd Vette , de eigenaars van de coop zijn de leden (zo staat t letterlijk in de text van de eubo) dus bestaat er mijnziens weldegelijk een risico wanneer een coop zou floppen . Alleen betreft het hier een coop wat ongeveer gelijk staat aan een BV , dus ben je prive niet aansprakelijk , maar bedrijfsmatig wel.
    Aangezien je schip ook een bedrijf / kapitaal is bestaat dan ook de kans dat de verliezen worden verhaald uit het scheepvaartbedrijf.
    Hieronder staan de stukjes text die ik uit de Eubo plan gehaald heb , er staat ook een stukje bij over winstdeling.

    De EUBO zal faciliteren in de oprichting van de coöperatie, maar zal zich
    na de oprichting terugtrekken en zal de coöperatie zich als zelfstandige
    eenheid manifesteren. Dit businessplan is dan ook geschreven voor deze
    op te richten coöperatie en dient ook als zodanig gelezen te worden.

    De EUBO Bedrijfseigendom
    De daadwerkelijke eigenaars van de coöperatie zijn de leden.
    De coöperatie zal niet worden gerund door de leden, maar zij zullen
    regelmatig op de hoogte worden gehouden over de gang van zaken binnen
    de coöperatie en er is altijd ruimte voor inspraak.

    De winstuitdeling is geen grote pot waaruit evenredig gedeeld word naar alle leden. Elk schip word doorverhuurd en de winst die wij op dat schip maken word uitgekeerd aan die schipper. Dus u heeft in grote mate invloed op uw exploitatie. Als u alles aanneemt en altijd vaart dan maakt uw schip goede winst en dat word, na aftrek van kosten, aan u uitgekeerd. Iemand die om wat voor omstandigheden ook, tenzij er geen werk aangeboden word, langer dan 31 dagen stilligt krijgt geen vergoeding meer betaald. Die ligt voor eigen risico. En mag ook niet buiten de coöperatie aannemen. Wij willen een goed commercieel bedrijf opzetten en doen waar schepen voor gemaakt zijn; varen

    Met vr groet

    Geplaatst door: genius op
  • @een voorstander

    waarom word er zo geheimzinnig gedaan over het aantal leden of het aantal aanmeldingen voor dit plan het lijkt mij een logisch gevolg als er bekent word dat er al bijv 200000 ton aangemeld is dat er dan meer mensen zijn die zich dan ook aanmelden. nu denken een hoop mensen waarschijnlijk dat het allemaal wel interessant klinkt maar we kijken het eerst even aan wat de rest doet zolang er niks bekent word word er al gauw gedacht dat er niemand is die zich aanmeld.

    en of we het nu willen of niet we kijken altijd wat de rest doet

    Geplaatst door: ikbenblij op
  • @ neutraal
    ik verdien nu net genoeg voor aflos en intrest dus kom net toe maar als ik bij de eubo ook nog meer kan verdienen zodat ik ook meer onderhoudt kan gaan doen en sparen voor onvoorziene tegenslagen waarom zou ik dat niet doen

    Geplaatst door: jenns op
  • Nou meneer neutraal of u bent bevrachter of u vaart op dit ogenblik niet!!Als bevrachters niet principieel tegen zijn ,en u wel heb ik wel vraagtekens bij deze uitlating!Wie lid van EUBO is betaalt contributie en is dus niet faiiet.Bij EUBO zit een aantal hardwerkende ondernemers die deze markt zat zijn.Toen de prijzen hoog waren merkten we niet wat er tussenuit verdween maar nu des te meer,en om iets te bieden hebben we als EUBO dit plan gemaakt.Ieder doet zn werk de schipper vaart en de bevrachter deelt in.Nu creeeren we een transparante markt en iedere ondernemer zal er beter van worden.En ja die banken ,diezien ook met lede ogen aan wat er gebeurt.We gaan ervoor met ondersteuning(voor het eerst)van alle organisatie,s,banken en de NMA! Wat willen we dan meer? Dus meneer neutraal ik daag u uit om te verklaren wat beter is of voor 14 uur in de huur of lekker dag en nacht blijven varen voor een appel en een ei!!Ik kies voor het eerste hoewel ik niet faiiet ben!!

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • Neutraal is grappig,staat er geen bank achter is het niet te financieren en als er wel een bank achter staat is het ook niet goed.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • eubo is een reddingsplan voor de failliete schepen. waarom denk denk je dat de banken erachter staan?
    iedereen die nu nog zijn boterham kan verdienen wordt echt geen lid.

    Geplaatst door: neutraal op
  • Aan E.H. als je eubolid was dan wist je hoeveel leden/schepen/tonnen er waren, nu niet jammer voor je.

    Geplaatst door: een voorstander op
  • @ p, als je het eubo plan zou lezen dan zou je weten dat wat je nu vertelt dat dat in het geheel niet klopt. kijk eens op http://www.eubo.nl en klik dan business plan an , dan zul je zien dat de bevrachter meer moet betalen en dat die € 0,50 nu een inkomsten is warvan in iedergeval niet meer het havengeld en de gasolie betaald hoeft te worden en dat als er druk op de markt komt er in 1e instantie meer schepen gaan varen en dan daarna ook de vrachtprijs voor de eubo schepen en de dan in de vrije markt opererende schepen gaat stijgen, tegen die tijd zijn de nu lopende contracten afgelopen en moeten bevrachters nieuwe af gaan sluiten en in die tussen tijd weten hun opdrachtgevers echt wel van het bestan van de eubo af en willen ze misschien wel de in rekening gebrachte kosten van de eubo bij de bevrachters zwart op wit heben om er zo zeker van te zijn dat ze niet teveel betalen en dan moeten de bevrachters met de billen bloot.

    Geplaatst door: anoniempje op
  • uit nieuwsgierigheid, hoeveel aanmelding zijn er tot nu toe? Of anders gezegd hoeveel ton laadvermogen op 3m?

    Geplaatst door: E.H. op
  • 50ct t/dag,dan gaat er nog miss.50ct/ton in bevrachters zakken,die gaan echt niet de contracten op tafel gooien ter inzage omdat het EUBO is.Maar ze hebben op langere termijn wel goedkope schepen à 50ct/ton,als dit lukt gaan we nooit meer als 50ct/dag verdienen,en wie lacht er zich kapot…niet de EUBO-leden want die hebben contracten agfesloten

    Geplaatst door: p op
  • de bevrachters zijn er in het geheel niet blij mee, want ze raken de grip op de schippers kwijt en zicht op waar de schippers verblijven met hun schip. de bevrachters met eigen werk zullen dit niet meer via de tussenpersonen laten lopen anders houden ze er zelf te weinig aan over en de overtollige tussen personen (zakkenvullers)) zullen dan verdwijnen.en zeg niet mijn bevrachter is zo’n toffe peer, dat is hij alleen omdat hij genoeg aan u verdient want hij wil u te vriend houden zodat hij nog eens over u rug en u materiaal heen zijn zakken kan vullen. Dus mensen wordt lid van de EUBO dan maken we samen een vuist tegen de bevrachtingswereld en dan laten we ons als ondernemers niet meer vertellen door de jochies op de kantoren hoeveel wij krijgen voor een vracht, maar zeggen we gewoon hoeveel we willen hebben voor een vracht ( dat is toch een andere insteek )

    Geplaatst door: anoniempje op
  • De EUBO gaat geen winst maken,dat wordt uitgekeerd aan de schippers.

    Geplaatst door: Voorstander op
  • OK dirk zal ik er wel overheen hebben gelezen.
    Hoe zit het met belastingen tnv de coop ?

    Geplaatst door: genius op
  • Genius.
    Het wordt een coop UA,voor de huurschepen zijn er dus geen extra risico’s

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Wanneer de EUBO over de kop gaat,ben je als lid niet verantwoordelijk.Het moet wel in de statuten vermeld zijn.

    Geplaatst door: dirk op
  • Domme vraag , maar ik lees bij de EUBO alleen maar over winst ( die ik ze natuurlijk gun ) maar wat gebeurt er als er in zoeen cooperatie verlies word geleden , word deze dan ook gedeeld .
    Of nog erger dat het blijkt te floppen wie is dan hoofdelijkaansprakelijk ?? De bedrijven die zijn aangesloten bij de coop , of de EUBO ??
    Als het de coop is dan moet je er wel rekening mee houden dat dit kan gebeuren , en dat je aansprakelijk gesteld kan worden voor de eventueele schulden , of zie ik dat verkeerd

    gr Genius

    Geplaatst door: genius op
  • Kijk collega,s,daarom zijn er een aantal initiatief nemers die hebben de EUBO opgericht!!
    Het feest van lunchen,informeel netwerken van de bevrachters is over.Zij mogen nu straks met hun broodtrommeltje op het bureau kijken hoe ze zo efficient mogelijk het werk weg mogen krijgen,misschien is er daar nog bonus te vinden.
    Dus laat u niet onder druk zetten door de gevestigde orde !!! En meld u (anoniem) aan!U zult zien bij voldoende deelname op korte termijn succes.

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • er zijn bevrachters die tegen de eigen klanten zeggen de schipper jij mee doen aan de eubo hoef je niet meer terug tekomen okee als de eubo gaat werken hoef het ook niet en zijn veel ste bang dat ze niet genoeg geld in eigen kas kan steken.net het verhaal 7000 euro op 1 reis . als 2011 ook zo blijf dat houd het echt een x op de banken blijfen niet zo beetje steun van de bevrachters zal krijgen en niet aleen afpersen .

    Geplaatst door: hoop op
  • Klopt men de Ruiter,de tussenhandels gaan verdwijnen en daarom zal er meer geld overblijven voor de schepen(die uiteindelijk het werk ook doen),al het uitwisselen of ruilen kost ons een hoop geld want iedere schakel pakt er nog wat tussenuit.Vandaar dat de bevrachtingswereld er op tegen is.Het is toch ongelooflijk dat er nog zo veel twijfellaars zich laten intimideren door een paar zakkenvullers die met boycotten of ander gelul dreigen.Er zijn zat kantoren die wel eigen werk hebben en daarvoor hoeft de EUBO helemaal geen slechte oplossing te zijn.

    Geplaatst door: dirk op
  • Met Eubo voorkom je denk ik wél, dat ik gebeld word door een bevrachter (die zelf vorig jaar nog voer) en zo is even buiten de 5% om bijna 7000 euro in eigen kas wil laten lopen. Ik denk dat bevrachter de langste tijd heeft gehad als ze zich zo op blijven stellen. Gelukkig kon ik zelf ook de ”klant” bellen! Hierdoor kwam ik erachter. De klant gunde mij het volle bedrag. Natuurlijk is mij duidelijk dat er een winstmarge moet zijn maar 7000 euro op één reis is volgens mij niet bepaald weinig. Volgens mij gaat Eubo werken maar we gaan het zien.
    C.de Ruiter

    Geplaatst door: C.de Ruiter op
  • Ik krijg bijna het idee dat het plan door sommige mensen op verschillende site’s nog net niet verplicht wordt, laat wel een ieder in z’n waarde aub.

    Geplaatst door: huh op
  • never, never surrender !!!!! WC, best wishes and good luck !!!!

    Geplaatst door: a friend op
  • Als de financiering rond is , dan lijkt het me dat hier heel duidelijk sprake is van een forse doorbraak( ik begrijp dat de financier mede als voorwaarde stelt: VOLDOENDE DEELNAME).
    Deelname is dus van belang; hoe meer des te beter!!

    De financier ( ik weet dit als oud financier) heeft er ook heel nadrukkelijk belang bij, dat die vrachtenmarkt verbeterd. Ik vind het heel flink en kordaat van een aantal ondernemers die hier de kar in hebben getrokken en kennelijk met een zodanig plan zijn gekomen, dat deze financier een volmondig JA heeft gegeven/ MITS VOLDOENDE deelname, dat wel

    Dat spreekt overigens voor zich; immers te weinig aanmeldingen, geeft te weining “stootblok” om de vrachtenmarkt te beïnvloeden..
    Hoe groter dat “stootblok” hoe beter en sneller er een meer correcte prijsstelling gaat komen, zodat dit enorme financiële tekort in de exploitatie van nu wordt weggepoetst. Bevrachters nemen daarin echt niet het voortouw. Die laten de boel de boel en laten de marktwerking prevaleren.

    Beste binnenvaartondernemers: HET IS DUS NU ECHT AAN JULLIE ZELF. Grijp deze mogelijkheid met beide handen aan.

    Indiener is geen binnenvaartondernemer, maar is jaaaaaren als betrokken financier actief geweest en ik ken de binnenvaart met al z´n effecten

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Voor de critici onder ons : ga eens ff kijken op de EUBO-site, download het business-plan en alles wordt duidelijk hoe de EUBO, het Rent a ship- plan, denkt te gaan financieren!
    Immers bij voldoende deelname is een grote binnenvaartbank bereid om een rekening-courant voor ons te openen met voldoende ruimte! Dus collega’s twijfel niet langer laat je argwaan varen en probeer tenminste IETS !

    Paul Pieters, EUBO-bestuurslid.

    Geplaatst door: Paul Pieters op
  • even een toevoeging, de gasolie en het havengeld zijn ook nog eens vrij

    Geplaatst door: jaap op
  • Als je aan een 300 schepen komt van een gemidddelde van 2000 ton en daar heb je geen grip op als bevrachter sta je raar te kijken dat is wel 600000 ton en dan ga ik er vanuit van een gemiddelde van 2000 ton ik denk dat het gemiddelde hoger ligt Dan zal er toch betaald moeten worden en kan straks een Eubo schip in de daghuur wel eens goedkoper worden dan de markt Realiseren jullie hoeveel tonnage dit is De nieuw schepen die in 2009 gebouwd zijn hadden een totale tonnage van 240000 ton dat stond in een artikel van de schuttevaer en daar heeft een bevrachter niks over te zeggen jawel 50 cent netto voor 16 uur en de rest gewoon betalen .

    Geplaatst door: jansen op
  • Ja inderdaad Subaru-Rijder Het vreemde is dat eigenlijk niemand maar wilt lezen dat je zelfs in deze vorm van huur keuzes mag maken
    Je hoef geen schroot te varen Je hoeft geen stenen te laden Je hoeft niet naar de Donau en je hoeft zelfs niet eens op zondag te varen….
    Laden/lossen doe je in 14 uur per dag
    Krijg je overuren dan is dat vast gesteld op75€ per/uur Dus sta je alle uren tussen 22 en 6 uur te laden of lossen dan verdien je ook nog eens 600€ per nacht
    En vaar je dieper dan 3 meter krijg je 25 cent p/t die je dieper vaart extra
    En ik lees hier ook niets over dat de Rent a Ship NIET zelf de boer op gaat om aan werk te komen maar dat er werk aan Rent a Ship WORDT aangeboden Want de expertise is toch al bij de bevrachters
    Maar goed schijnbaar is BEGRIJPEND lezen toch een kunst
    Ik ben best bereid mensen wat uit te leggen maar dat er mensen zijn die dit idee affakkelen wat hun goed recht is, maar als je dan vraagt, heeft U het plan gelezen en het antwoordt luidt nee Nou sorry hoor maar dat zegt genoeg
    Ik sta open voor argumenten waarom iets niet of juist wel zou lukken Maar niet voor stemming makerij en of slecht tot niet onderbouwde kreten
    Ik hoop werkelijk dat mensen eens goed willen gaan lezen…
    Het is tenslotte al toe gegeven door een bevrachter dat het gaat werken en dat met 14uur varen Het zou toch echt heel mooi zijn.
    Geef het een kans Lukt het niet naar Uw zin kun je er naar een jaar er weer uit Maar dan moet U wel 2 maanden voor afloop van Uw contract dat wel dmv een aangetekende brief opsturen
    Maar ik kan me niet voorstellen dat U een sociaal leven afslaat

    Geplaatst door: Bedrijfseconoom op
  • Beste mensen, Oke. Eindelijk een hoop positieve reacties.Allemaal ervoor gaan dat is de beste optie. Angsthasen zullen er altijd blijven.Het verschil in de geschiedenis is altijd door weinigen gemaakt en u bent met velen.Ik hoop van harte dat er nu eens wat wordt doorbroken in de binnenvaart.Afwachten om te kijken wat t wordt is dom,doen dus.Een Gideonsbende van 1000 is genoeg.vr.gr. Henk a/b Merlijn

    Geplaatst door: Henk Karelse op
  • “Veel bevrachters twijfelen aan de haalbaarheid van het EUBO-plan coöperaties te vormen onder de noemer Rent-a-Ship, al hebben ze er geen principiële bezwaren tegen. ‘Collectiviteit is de enige manier om de prijs te beïnvloeden'” ….tja ik zie het de heren bevrachters al zeggen, al hun best doend om de kalmte te bewaren trekkend een “serieus” gezicht,”meedenkend”….ja stiekem aan hun eigen portemonnee .., tja.. is zo’n verhaal als dit nu écht geen doorgestoken kaart?? gewoon -bevrachters-praatjes- dan weet je het onderhand wel..dus als je dit stuk goed leest dan is het eigenlijk een pluim voor de Eubo..vaak is achter de letters de waarheid te vinden..en k zie in een reactie dat een bevrachter ineens wél mee kan rekenen…in plaats dat dit gebeurt voordat een vracht aangeboden word…daarom ongeloofwaardig, net als de schipperij zolang die zich door praatjes erin laat luizen en zich bang laat maken.

    Geplaatst door: Flip op
  • Ik wens dit initiatief alle succes toe.

    Ondernemers in de binnenvaart: het is echt tijd hieraan deel te nemen.
    a. enkel jullie belangen worden gediend
    b. je krijgt een goed instrument om de (vrachten)
    markt te beïnvloeden
    c. ook een gevoel van “ik sta d’r niet meer
    alleen voor”

    Bevrachters vervullen immers enkel een commerciële rol van bemiddeling en verdienen daar ( goed ) aan. Zij merken niets/nagenoeg niets van forse prijsval, maar jullie wel.

    Pak dus met beide handen dit alternatief aan.

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Verdeel en heers is het motto onder de bevrachters.
    Dat is met 4a4500 schippers makkelijk te doorbreken.
    Wat daar erg bij help om vrachten en de schepen die het vervoeren op internet te zetten.
    Dan voorkom men verschuilen achter stoere verhalen.
    Want elke aanbesteding hoe klein ook is wettelijk openbaar.

    Geplaatst door: Bartelds op
  • De schippers/eigenaren moeten de bevrachters weinig kans geven punt uit.
    Als een vakbond van werknemers +/- 10% leden onder 7 miljoen arbeiders elk jaar meer loon ken waarmaken.
    Dan laten de 4a4500 schippers zich toch wel van een erg slechte kant zien.
    Maak met zijn alle een vuist en de bevrachters hebben het nakijken.

    Geplaatst door: Bartelds op
  • toen er afgelopen maart een aantal % aan schepen uit de markt het werk liet liggen omdat de prijs veel te laag was en nog is, brak er toch flinke paniek uit bij de bevrachters,als je niet bang bent om dat er schepen tussen uit vallen dan hoef je ook niet zo te paniekeren

    Geplaatst door: p. op
  • Bert heeft een duidelijke toelichting gegeven, hoe hij denk over het huurplan. En waar hij denkt, de zwakheden struikelplaatsen zijn.

    Hij geeft ook duidelijk aan , met 1000 schippers duurt het maar kort of de vrachten stijgen. Maar met 200 leden zal getracht worden, de geld buffer van de huureubo te ondermijnen en daardoor het hele feest niet door gaat.

    Bert geeft ook aan , een goed computer programma belangrijk is. De bedoeling is, dat eubo niet het werk gaat doen van een bevrachter. De bevrachter heeft de mensen er voor en de relaties om dat soort werk te doen. Wanneer je een eubo schip nodig hebt, doe je dat net als een hotelkamer boeken via internet.
    Je vinkt gewoon aan wat je nodig hebt , op welke datum tot welke datum. Tonnage kruiplijn bemanning enz.
    Man van de eubokantoor hoeft alleen maar een bevestiging te sturen
    Voor schip wel of niet beschikbaar.
    Maar hij heeft gelijk, een goed bijgehouden database en goed programma is nodig.

    Dus schippers, het antwoord was al niet moeilijk, maar nu toch helemaal duidelijk?? Sluit u aan, hebben we tenminste snel hogere vrachten.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Als ik de plannen goed gelezen heb, is het helemaal niet de bedoeling dat de EUBO gaat bevrachten, zoals hier wordt gesuggereerd.
    Maar gaan zij schepen verhuren aan de bevrachters en/ of verladers, die dus voor het werk zorgen.
    Wat natuurlijk van de EUBO kant wel een goede organisatie vraagt.

    Geplaatst door: Rinus op
  • Ik ben van de week gevraagd naar mijn mening over de EUBO, welk goed is verwoord door dit weekblad. Ik heb daarin aangegeven dat hetzij kapaciteits beperking hetzij collectiviteit mogelijkheid bied de vrachtprijzen te doen stijgen. Die collectiviteit is moeilijk te krijgen in de binnenvaart, dus als je het Eubo plan wil laten slagen, moet je met zeer goede en uitgewerkte plannen komen. Pas dan maak je kans de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Lees ik dan het Euboplan zie ik een heel uitgebreide berekening hoe de winsten te verdelen, maar mis ik een uitgebreide berekening hoe de leden na 14 dagen te betalen. 1500 euro per dag maal 200 schepen maal zeg 14 dagen maakt 4,2 miljoen die je in kas moet hebben. Stel dat alle 200 schepen vanaf dag 1 de 0.60 per dag opbrengen duurt het zeker 1 maand voordat er ook maak 1 Euro binnenkomt. Tevens zal je als Eubo, mits je over 1 maand al wil starten, nu al moeten kunnnen aangeven wie gaat de bevrachtingen doen. Met 4 man kan je nooit 200 schepen bedienen. In het verleden is gebleken dat de vracht die “de markt” verlangt betaald wordt, en dit voor een ieder ook beter is. Dus als dit plan kans van slagen wil krijgen geef dan duidelijk aan welke bank verleend er een crediet van 10 miljoen, welke mensen gaan er over 30 dagen zorgen voor de bevrachting, welk kantoor en welk computer systeem heb je klaarstaan, waarop 10 mensen bevrachtingen kunnen verrichten, administratie kunnen voeren, betalingen kunnen verrichten. Tevens zou de niet om een inleggeld moeten vragen, maar laat vervoerders die uittreden 5 euro per ton betalen, uiteindelijk wil je en langdurige samenwerking.

    Geplaatst door: Bert van Strien op
  • Even denken, waarom zou een bevrachter meer betalen als hij het op de markt goedkoper kwijt kan. Ik hoop wel dat het plan EUBO slaagt en dat een hoop mensen uit de problemen komen, maar heb zo mijn twijfels.

    Geplaatst door: bernd op
  • Er wordt gesuggereerd dat de eubo geen mogelijkheid zou hebben de schepen te betalen,maar er staat een grote bank achter dit plan en de betalingstermijn voor de huurders is maar kort.
    En dat de heer Smit de markt zijn werk wil laten doen is niet verwonderlijk,dan heeft hij nog zeer lang zeer goedkope scheepsruimte.
    En dat de prijzen vanzelf weer omhoog gaan als het ladingaanbod stijgt hebben we dit voorjaar kunnen merken,iedereen onderweg,maar wel voor niets.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Als Alle vrij varende ondernemers dit lezen ,als er staat bevrachters hebben geen principiele bezwaren!!!Wat let u dan?? Meld u aan voor de cooperaties vol zitten!!Zij bieden u niks ,als we verwachten enz…. wij wachten al 1,5 jaar op een acceptabele vracht!En u kent de uitspraak van eon toch?? wat gevraagd word betalen we, dus laten we elkaar niet meer ondermijnen ,met verhalen van de buurman kan goedkoper!! En degene die gokt op de vrije markt,daar zal het feest van korte duur zijn omdat wij een horizontale prijs willen hebben ,zonder de grote pieken en dalen!!!!Nogmaals collega,s het kan uw laatste kans zijn en tevnes het concept voor de toekomst!!!
    met vr gr EUBO-LID

    Geplaatst door: eubo-lid op
  • Dus Schippers U ziet het HET GAAT WERKEN, als U zich er maar bij aansluit…. OOK volgens de bevrachters
    Dus wat let U….. GA er ervoor het is dit idee een kans geven of verder in de mangel blijven
    600 schepen binnen 3 dagen de prijzen omhoog
    En over de financiering die zit wel goed want anders zou er een bank geen garantie aan geven Want er zijn ondernemers onder ons die met een veel minder idee en innovativiteit geld toe gezegd en gekregen hebben
    Ik wens iedereen succes en laten we met 600-den aansluiten

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • volgens mij zijn er een paar mensen bang voor hun eigen haggie.

    Geplaatst door: P. op

Reageer

Bevrachters geven EUBO-plan Rent-a-Ship weinig kans | Schuttevaer.nl

Bevrachters geven EUBO-plan Rent-a-Ship weinig kans

Veel bevrachters twijfelen aan de haalbaarheid van het EUBO-plan coöperaties te vormen onder de noemer Rent-a-Ship, al hebben ze er geen principiële bezwaren tegen. ‘Collectiviteit is de enige manier om de prijs te beïnvloeden’, zegt Bert van Strien van Overmeer Transport uit Rotterdam.

‘Wanneer de marktprijzen van 30 cent naar 60 cent per ton stijgen, betalen we dat en zullen we ook schepen van de EUBO huren. Maar wanneer schepen elders goedkoper zijn, nemen we die.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (83)

  • Organisatoren van de EUBU:
    GEFELICITEERD.

    Ik heb vernomen, dat de eerste ruim 400.000ton zich in record tempo heeft aangemeld!
    De binnenvaart-ondernemer wordt nu echt wakker.

    Er moeten nog meerdere honderd-duizenden tonnen volgen om als een echte stormram op het vrachtprijsfront te kunnen fungeren.
    Binnenvaart-ondernemers lijken tot het besef te zijn gekomen, dat ze NU het heft zelf in handen moeten gaan nemen.

    G E W E L D I G!!

    Strakjes zal men met tevredenheid terug kijken op dat wat die ondernemers ZELF in werking hebben gezet: hogere en veel kostendekkender vrachtprijzen!!

    Ik hoop en wens nog vele extra coöp.verbanden; immers anders komt die stormram er niet!!!

    Alle succes toe gewenst en een goede reis en vooral ook een betere toekomst

    Jan Godschalk

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • @zijlijn, wat U verdient maakt mij niet uit, Ik en meerdere gunnen ieder een goed bestaan. Maar ik vraag me af waarom U nu in sprookjes gelooft Faillissementen waren er allang geweest als dat toegelaten werd door de banken, om in herhaling te vallen Denkt U dat er zonder iets zelf te ondernemen wat anders gaat gebeuren OF wilt U helemaal niet dat het beter gaat OOOOOOOO vandaar die vrachten
    Maar waarom blijven we nu hakketakken Als U er geen deel aan wilt nemen laat het rusten dan verdwijnt het onderwerp vanzelf Maar door uw manier van benadering of beargumenteren blijft het onderwerp wel actueel Vinden de voorstanders vast niet erg die wel zelf iets willen ondernemen en die niet gaan wachten totdat het vanzelf beter wordt Serieuze opmerkingen die zowel voor als tegenstanders wat aan hebben is lijkt mij voor ieder beter Want ja er zullen maar mee lezers van buiten deze branche meelezen…tjonge tjonge tjonge

    Geplaatst door: Bedrijfseconoom op
  • @Zijlijn
    Wij zijn tot nu toe de enige organisatie of aanbieder van laadruimte die bij afname van veel laadruimte korting biedt. Meestal bestraffen de binnenvaart een aanbieder als hij met veel lading komt met hoger tarief, want tekort aan laadruimte rechtvaardigt dat. Met het gevolg dat wij lading kwijtraken aan andere modaliteiten.
    De coöperaties geven juist korting bij grote ladingstromen zodat we de bestaande stromen behouden en er ruimte komt voor nieuwe stromen. Wederom goed het plan lezen. De EUBO praat niet voor de binnenvaart maar voor haar leden, en daar kunnen ook niet leden het mee eens of oneens zijn.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • mijnheer de bedrijfseconoom, ten eerste gaat het U niet aan wat ik verdien. Maar wat mij zorgen baart is dat EUBO voor de hele binnenvaart praat en daar ben ik en velen met mij sterk op tegen, beseft U toch eens dat wij allemaal zelstandig ondernemern zijn en dat willen blijven. Als ik geen werk meer heb, is het heel simpel..failliet..
    Dus ga verder met uw sprookje maar houd het bij Uw leden en noem niet iedere keer de gehele bedrijfstak want dit gaat de binnenvaart nog veel lading kosten.

    Geplaatst door: zijlijn op
  • @zijlijn
    U heeft waarschijnlijk ook wel eens anders gesproken en werd verkeerd begrepen
    Moeten zij nu nog een keer alles in 4 verschillende voorbeelden uitleggeen en “voorlezen”
    en nog een keer verkeerd begrepen worden ALS mensen het toch niet willen zien of horen….
    U heeft schijnbaar geen hoge pet op van de schippers
    Maak toch niet uit 5% of zelfs 5,5% afdragen
    Is toch beter dan met 3 € en dan ook min 5% van de boven Rijn naar Rotterdam met 2 laad- en 2 losplekken
    Hou je minder over dan van 50€cent p/t/p/d met 14uur varen en gasolie en havengeld vrij En zelfs 25 €cent meer over diepgang dieper dan die 3 meter…
    Maar zo zie je maar weer Ieder heeft zijn mening Mag maar het ging toch om het beter verdienen….
    Maar dit is zeker anders

    Geplaatst door: Bedrijfseconoom op
  • Mijnheer van Megen,

    U beweert dat de bevrachters de schuld niet krijgen van de EUBO, maar als U goed genotuleerd
    heeft op Uw vergadering in Krimpen moet U die toch nog maar eens doornemen. U moet uw leden en aspirant leden ook goed duidelijk maken dat bevrachters gewoon in beeld blijven, want veel denken hiep hiep hoera, de bevrachter uitgeschakeld dat is al 5 % provisie verdiend, maar we gaan nu 5% betalen en nog eens de EUBO
    provisie.

    Geplaatst door: zijlijn op
  • Meneer zijlijn kantlijn prokantlijn en anderen,
    kom eens met citaten waarin de EUBO beweert dat de bevrachters de veroorzakers zijn van de crisis. Loze beweringen die rieken naar stemmingmakerij. De EUBO heeft altijd gezegd dat zij een bevrachtersvriendelijke oplossing zoekt voor de crisis en dat doet ook het Rent A Ship plan. Wij doen GEEN dispositie, het werk van bevrachters. Wij respecteren dat werk en laten het doen door mensen die daar kundig in zijn, de bevrachters. Wij bieden hen zelfs een nieuw instrument aan, het huren op dagbasis van schepen. Wij bieden kwaliteit en willen daar dan ook een reele vergoeding voor.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Meneer of Mevrouw EUBO lid, het is een genot aan de zijlijn te staan, want dat doe ik al een jaar of 15 en met veel plezier, want U weet niet hoe duidelijk het beeld word vanaf de zilijn en vanaf de zijlijn kun je weer zo gemakkelijk instappen.
    Misschien moet U als EUBO lid Uw eigen bedrijf eens doorlichten en uw ondernemrsplan een goed na-
    lezen! Hoe groot is of was uw lading pakket toen U met Uw onderneming startte? Of wist U alleen het telefoon nummer van Gommers? en krijgt die nu de zwarte piet toegespeeld. Een mooi sprookje dat
    RentaShip plan, alleen ik geloof niet in sprookjes en ik denk nog een paar collega,s met mij.

    Geplaatst door: zijlijn op
  • Eubo lid kost mij nog geen 175 euro, daar wil ik best de gok voor nemen. Al werkt het niet, jammer, plakje kaas minder op brood, flesje bier minder in de week. Failliet gaan kost meer.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • Eubolid, geen eubolid, subarurijder, kantlijn, pro kantlijn, waarom niet gewoon de naam? Of is het soms zo: hier afkraken en ik weet niet hoe hard hollen om maar bij de eersten van de eubo te zijn? (Johan is mijn naam, heb een schip van 310 ton, dus zo moeilijk is het niet om mijn achternaam en verdere gegevens te vinden)

    Geplaatst door: Johan T. op
  • Nog steeds voor en tegen hier?? Iedereen die dit plan leest mag wel heel blij zijn met redding uit de onverwachte hoek.Maar goed onze scheepvvartidealisten zijn net domino,s we varen op een schip,investeringen worden van elkaar afgekeken ,(debuurman )heeft t immers ook!!Kijk nu als voorbeeld:we waren voor een groot deel bij 1 telefoonprovider die anderen bleven erg klein of kwamen niet verder,ineens word iedereen wakker er is iet anders in de markt, en ja hoor de 1 loopt leeg (massaal)opzeggen ,en naar die ander gaan!Zo zal het ook met EUBO coop gaan (als U meedoet) We kijken ,proberen van de kortstondige oplopende vrije markt te profiteren(we zijn immers niet zo slim als de deutse bahn ) Die zegt ooh ,hebben jullie wat te vervoeren en sluiten contracten voor langere tijd. Ik verzeker U op termijn zult profijt trekken van dit plan.Het zal stabiliteit in de markt geven(ALS U MEEDOET!!)EUBO schippers bieden de service en hebben een horizontale prijs. En die bevrachter uw jarenlange kontakt waar het gezellig is bied u dit niet! Gaat hij u dit wel bieden word het uitkijken! Waren vroeger meerdere firma,s die een goede huur gaven zijn wel failliet gegaan . Dus kantlijn ,pro kantlijn pas maar op anders word u een zijlijn!

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • Ik heb geen last gehad van de crisis. Heb een hele goede opdrachtgever en waar ik vaar heb ik geen last van ”concollega’s”. Doe 3 reizen per dag voor een daggeld van € 1500.– Dus hoor je mij niet klagen, en toch ga ik lid worden van de EUBO, in overleg met mijn opdrachtgever. Ben zelfstandig schipper, kan alles laden, zelfs ADR klasse 3. Maar ik heb geïnvesteerd in mijn schip. Klein en fijn, maar kan alles, desnoods zelf laden en lossen, want daar heb ik ook in geïnvesteerd, en betaald met mijn eigen, met hard werken, verdiende centen. Ik hoef geen 2500 of 5000 tonner, dan kan ik niet meer ”pionieren” in wateren waar de ”concollega’s” niet komen. En mijn boterham is goed belegd. Schip is mijn eigendom, zit geen cent financiering op. Maar ieder moet het zelf weten wat hij, of zij doet, maar dit plan is heel goed opgezet.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • @ c.de Vette
    idd.2à3jr.geleden waren het dollar tekens,nu zijn het idd.€/cent tekens,met alle gevolgen natl.!!gewoon effe nadenken als je investeert!!
    @ prokantlijn
    ben het volledig met u eens,vele overlopers en nu kunnen ze nergens meer terecht,enige oplossing missch?!eubo

    Geplaatst door: eric op
  • Ik vaar ook vast voor 1 opdrachtgever, maar ik wordt wel lid, ook al heb ik een klein schip, 310 ton. Al is het alleen maar om te steunen. Opdrachtgever gaat failliet en dan zit je zonder werk. Heb graag vastigheid op de achtergrond.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • Als individu hebbeb we het geprobeerd, nou dat is toch mooi gelukt, jullie hebben allemaal een prachtig schip, dat had je met eu.0,50 bij de EUBO nooit kunnen verdienen. In wat voor samenwerkingsverband zat je dan twee jaar geleden?
    Juist de spotmarkt, al die ondernemende schippers liepen weg bij Harpen, NPRC enz. want er werd op de spotmarkt meer betaald. En nou gaan jullie iedereen de schuld geven zelfs jullie eigen collega,s die altijd een normaal ondernemersplan hadden. En zeg nou niet, wij deden ook normaal want jullie hadden allemaal dollartekens in je ogen en zeiden met varen kun je het niet verdienen maar met handel. Maar wees nu ook een vent en draag je kruis ..lees hypotheek..

    Geplaatst door: prokantlijn op
  • Ik denk dat het voordeel van diegene die niet meedoen niet zo groot zal zijn,als er huurschepen een zijrivier in gaan zal de opdrachtgever deze graag weer geladen weg laten varen omdat hij de schepen tot de rijn moet doorbetalen,dan wordt de keus er even wat in te gooien wel makkelijk en dat zullen de andere dan merken.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • denk als je de 600.000 ton kan halen, een zeer grote zeggenschap hebt. Zeker als je de helft daarvan kan neerleggen. En dan afwachten wie de langste adem heeft, zou helpen als t water laag is. Uiteindelijk ook in het voordeel van degene die niet mee doen. Op moment dat plan in werking treed gelijk aanzienlijk meer vragen, krijgen ze bij de EUBO ook meer in kas en dus meer mogelijkheid van slagen. Maar dat d’r schepen tegen de kant moeten blijven is een feit.

    Geplaatst door: E.H. op
  • Beste subaru rijder, Ik ben de laatste maanden regelmatig door mijn opdrachtgever gebeld dat goedkopere schepen zich aandienen. Hier zitten zij zelf echter niet op te wachten. Zij reageren als volgt: nu weten we wat we hebben en wat we er voor terug zullen krijgen weten we niet. Er zijn regelmatig goedkopere schepen tussen ons werk gekomen die na een week of drie weer weg waren omdat ze een te grote mond hadden. Deze maken de markt dus dubbel kapot, maargoed dat moeten zij weten.Ik word gebeld en scheepsnaam en eigenaar wordt genoemd die noteer ik netjes misschien kan ik er later nog eens gebruik van maken.

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • @Eric

    Waaraan we weer kunnen zien dat je het hele plan niet gelezen of niet begrepen hebt.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • de eubo voorstanderds lijken wel hypnotiseurs of goeroes”kom bij de eubo…er is niets beter…je gaat zien het gaat werken…zzz…echt er is niets beter…het komt allemaal wel goed met die bodemloze put…dit allemaal door levenslang min.50ct/ton…zzzzzzzzzzzzzzz snurk”tot de markt terug opleeft en de leden meer als dat vaste bedrag kunnen verdienen,dan gaat men toch voor het geld en niet voor het principe,zo zit het eenmaal in elkaar bij een schipper die ondernemer is,het lijkt meer een communnistische gedachte iedereen verdiend evenveel niet meer of minder dit levenslang want als er nu voor gaat moet je dat ook blijven doen in de toekomst.

    Geplaatst door: eric op
  • Het lijkt mij dat de prijzen van Kantlijn niet hoog zijn, anders was hij/zij allang onderboden.

    Wanneer er schepen ,goedkoop op de markt komen, hebben een paar voordeel en de rest??

    Er is o v e r c a p i c i t e i t .

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • in de oorlog had je ook van die profiteurs die alleen aan hun zelf dachten,nsnogwat of zo.

    Geplaatst door: onderduiker op
  • Vanaf de kantlijn,(in de marge?)

    Als individu hebben we het de laatste 2 jaar geprobeerd,en dat dat niet bepaald winstgevend was hebben we geleerd.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Wat ik nog even wilde toevoegen: Dhr Godschalk schreef: \”Die bevrachters immers bieden tegen elkaar op in neerwaardse richting bij overcapaciteit en de binnenvaartondernemer is het kind van de rekening\” Misschien is het een idee om zelf als \”ondernemer dan eens initiatief te nemen en een vinger achter het werk proberen te krijgen? Die bevrachter heeft het ook ergens vandaan voor een bepaalde prijs, en mochten de opdrachtgevers geen rechtstreekse zaken willen doen, een extern bv-tje is toch zo opgericht?

    Dit is hoe ik er over denk.

    Misschien hebben er mensen wat aan het EUBO-plan, maar laat mij maar fijn als idividu te werk gaan.

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • inderdaad prokantlijn, het wordt hier op propaganda-achtige wijze door de voorstanders en/of leden gepresenteerd. Mochten critici hun mond houden of geen notie hebben van deze berichtenreeks hier dan lijkt het inderdaad alsof het wiel opnieuw is uitgevonden.

    Beste subaru rijder: u schreef dat u niet inziet waarom er dan niet samengewerkt kan worden, het antwoord daarop is heel simpel: Natuurlijk is dat niet onmogelijk! En de mensen die dat zien zitten moeten dat ook vooral doen! Ik zie het alleen anders, wanneer men een eigen bedrijf start zegt men ook wel “voor jezelf beginnen”. Juist tussen die aanhalingstekens staat mijn punt. het begint dan al aardig op één hele grote bedrijfsvorm met een heleboel vennoten te lijken. een bedrijf begin je volgens mij om zelf beslissingen te nemen e.d. of welk motief u er ook voor heeft. Het hebben van een bedrijf brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Aan de wal zien mensen dit spektakel met verbazing aan kan ik u melden. Dit is weer typisch iets voor de binnenvaart. Denkt er hier iemand dat er aan de wal, wanneer er veel bedrijven van dezelfde soort zich in een straal van 10 vierkante kilometer bevinden, dat aandeelhouders of de besturen hiervan besluiten samen te gaan werken voor een “mooi” gemiddeld inkomen? nee de sterkste overleeft en neemt eventueel de ander over. Dat is nu eenmaal het bedrijfsleven.

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • Meneer Kantlijn heeft het nog netjes verwoord,
    Het is gewoon schandalig dat dit stelletje huilebalken probeert iedereen te intimideren met een plan wat totaal kansloos is. Jullie hebben het over 200 schepen maar we hebben er 6000 en dan de Duitsers en de Belgen nog. En waarom reageren deze 5200 niet? Ze denken, en ik ook, gaan jullie het maar lekker oprichten dan gaan de vrachten,tijdelijk omhoog, en daar profiteren wij van! Voor mij maar 1 optie laat de vrije markt zijn werk doen!!!

    Geplaatst door: prokantlijn op
  • Fijn menneer Godschalk, dat u nog eens bevestigd dat er overcapaciteit is. Alleen maal ik daar geen seconde om, ik heb vanuit het verleden al verschillende opdrachtgevers achter mij staan die in staat zijn, een fractie minder dan voorheen, maar toch hele behoorlijke prijzen te betalen. Waarom zou ik dan ook maar een seconde respect hebben voor mensen die volgens u “weloverwogen” geïnvesteerd hebben? Als die beste mensen er dan zo lang over na hebben gedacht is het des te triester dat ze dan alsnog de verkeerde keuze gemaakt hebben! Hoe lang riep iedereen al tegen elkaar “het gaat een keer ophouden” of “eens gaat het verkeerd” Welnu kijk het resultaat en dan medelijden hebben? nee sorry ik profiteer er liever van dat ik toen met open mond heb staan kijken hoe iedereen de boel kapot maakte.

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • Och, ik was nog even vergeten bij mijn laatste reactie als reactie op de ” in de kantlijn vertoevende ” verblijvende persoon nog het volgende toe te voegen.

    Die meer kostprijsdekkende vrachtprijs ontstaat – bij deze heersende overcapaciteit- natuurlijk enkel door tonnage uit de vaart te halen;
    Daarin voorziet dus de oprichting van die coöp.verbanden en die leggen schepen stil tegen een redelijke basisvergoeding en zetten schepen in op afroep van bijv. een bevrachter die zo’n schip “inhuurt”. Die “inhuurder” zal een prijs op tafel moeten leggen die hoger is dan die welke het coöp.verband betaalt aan de dan varende binnenvaartondernemer; die ontvangt overigens een hogere vergoeding dan de stilligvergoeding.
    De winst van het coöp.verband blijft eigendom van haar leden.
    De geldmiddelen voor die stilligvergoeding komt uit twee bronnen:
    a de ondernemer legt geld in/afhankelijk van het tonnage

    b. een grote bankier stelt kredieten beschikbaar om dit prijspeil op deze manier te verbeteren.

    Dat alles heb ik via het ondernemersplan kunnen achterhalen.

    Ik blijf erbij dat het een heel goed plan is en de binnenvaartondernemer een breekijzer verschaft m.b.t. de vrachtprijs, waardoor hij/zij niet enkel meer afhankelijk is van dat wat de bevrachter het biedt.
    Die bevrachters immers bieden tegen elkaar op in neerwaardse richting bij overcapaciteit en de binnenvaartondernemer is het kind van de rekening.
    Een bevrachter moet ook kunnen berekenen dat er toch minimaal x per ton betaald moet worden om van a naar b te kunnen varen. Dat hebben ze NIET gedaan. Marktwerking heet dat dan!!

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Iemand heeft “vanuit de kantlijn” gereageerd op mijn melding!.

    Alsof het gaat om “het maar moeten veilen van schepen door banken” om daardoor een goedkoop te kunnen verwerven. Ik wil daarbij niet verhelen dat ik de gedachte alleen al, om meerdere redenen, niet slim vind.
    Denk na.

    Er is O V E R C A P A C I T E I T!!

    Dat “goedekope”schip blijft dus gewoon in de vaart, terwijl het juist voor de gehele sector beter zou zijn als er een betere en meer kostprijsdekkende vrachtprijs tot stand komt.
    Met kostendekkend bedoel ik niet alleen de huidige vast kosten, maar ook de toekomstige kosten van groot onderhoud.

    ps
    Dit moet me nog even van het hart beste “aan de kantlijn vertoevende”: je hebt wel heel weinig op met al jouw vakbroeders die om welke reden dan ook in de laatste 5-6 jaar fors hebben geïnvesteerd, vaak met heel veel moeite en aarzeling over zal ik wel zal ik niet. En of het toen dan ging om een nieuwbouw of een bestaand schip: geïnvesteerd hebben ze. “ZE” hebben dat heus niet maar zo gedaan! Iets meer respect zou passen in dit kader

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Jan Godschalk schreef: En aan al diegenen die twijfelen: HEBT U EEN BETERE OPLOSSING?? KOM ER DAN MEE. Diegenen die het hoofd niet of nauwelijks boven water kunnen houden, kapot laten gaan. Schepen komen voor leuke prijzen in de openbare verkoop, dan kunnen wij, die met ruim voldoende eigen vermogen een schip gekocht hebben, die er bij nemen. Op zich geen gek idee zo wordt iederen er beter van. mijn bedrijf groeit sneller dan ik had kunnen hopen en de rotte appels zijn uit de markt.

    Geplaatst door: eens met “vanaf de kantlijn” op
  • Ik verwijs ook naar mijn commentar d.d. 6.8.2010, maar heb toch de behoefte om nog even te reageren.
    Ik bespeur bij sommigen enig wantrouwen. Het is zaak dat weg te nemen.
    Ik heb overigens geen enkele rol vervuld binnenEubo en ook niet bij het ontstaan, maar heb bewondering voor diegenen die daar de kar hebben getrokken/ da’s één.

    Twee: als binnenvaart-ondernemers krijgt u met de vorming van die coöp.verbanden een breekijzer; u bent in de toekomst mede bepalend terzake de vrachtprijs en heeft u nog NOOIT gehad!!

    Uw toekomst lijkt daardoor meer in uw eigen hand genomen te kunnen worden. Maak daar gebruik van.
    Zulk soort gelegenheden en ook nog NMA-proof komen echt niet vaak voorbij.
    Laat dit dus niet schieten.
    En aan al diegenen die twijfelen: HEBT U EEN BETERE OPLOSSING?? KOM ER DAN MEE.
    MAAR kom mij niet aan met marktwerking voorlopig, want dan blijft nog heel veel jaaaaaaren in de sores zitten; want bevrachters zijn “de markt” en willen/kunnen niets doen.

    En voor diegene die nog met heel lage vaste lasten vaart en extra twijfelt: bedenk dan wat er gebeurd als morgen forse investeringen in uw schip noodzakelijk zijn, omdat bijv. de motor er uit is gelopen of bij verlengeing van de certificaten een groot deel van uw vlak/kimen vervangen moet worden!!

    Ik wens u alle succes, een behouden vaart MAAR vooral: een betere toekomst!!

    Groet/Jan Godschalk

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Al denk ik dat de andere schipper mijn concurrent is, als goede ondernemer. Dan nog is er niets op tegen om samen te werken??

    Waarom komt de NMA soms in actie bij concurrenten die samenwerken?? Ja juist de prijs afspraak. De EUBO doet het net iets anders.

    Dan voor de optimisten: “het wordt in het najaar beter”? daarom doe ik niet mee!! En dan verdien ik meer als die 50 cent.

    Dat is nog maar afwachten en wanneer het echt beter wordt heb je 3 maanden iets meer als 50 cent. Je ondermijnd het slagen van de EUBO. En in januari tot september 2011 zit je gemiddeld beneden de 50 cent. Dus wat is je winst. Doe je nu mee, weet je zeker , tot sep. 2011 heb je 50 cent.

    Mocht het echt beter gaan, dan krijg je winst deling. Dus grof gezegd, < op je bek ga je nooit met mee doen>

    Misschien wordt het wel iets beter maar de vrachten gaan niet omhoog. Kijk bij de 500 tonners, ze kunnen het werk bijna niet voor varen en toch geen vracht erbij, waarom zou het bij de groten anders gaan?

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Ik ben het helemaal met Dhr Pieters eens! Er is niet één binnenvaartorganisatie die zo voor de schippersbelangen opkomt als de Eubo. Gek eigenlijk dat een grote groep schippers dat niet wil inzien, en zelfs wantrouwend tegenover de Eubo staan! Over domheid gesproken! De crisis heeft niet alleen financiële gevolgen gehad, maar heeft ook familierelatie’s kapotgemaakt! Waar vooral de afgunst om de hoek kwam kijken, en die nu schermen met: “Ik heb niet nieuwgebouwd!! Lossen jullie het nu ook zelf maar op!” Met deze mensen kun je geen oorlog winnen, maar daar is de Eubo ook niet naar op zoek! De Eubo zoekt schippers die vooruit willen kijken, met langetermijnvisie en de wil tonen om SAMEN de weg terug te vinden. Wat zijn uw/jouw intentie’s? Als u blijft hangen in rancune en wrok en met de vinger blijft wijzen, dan ben u ongeschikt. Wij gaan in ieder geval voor het huurplan.

    Geplaatst door: schipper op
  • Nee m. dat is niet het geval, de meeste bevrachters stonden er niet negatief tegenover zoals u heeft kunnen lezen. Ik heb tijdens de recessie “vanaf de kantlijn” toegekeken en geluisterd hoe het er bij mijn concurrenten aan toe ging en gaat, dat terwijl mijn schip doorvaart, weliswaar voor een fractie minder dan voor recessie maar zoals ik in mijn vorige reactie al aangaf moet je dat met een gezond bedrijf kunnen hebben. En nee meneer Pieters ik wens geen contacten met u of andere medestanders. Ik probeer alleen de slapende ondernemer in mensen wakker te maken. je hebt te maken met concurrenten, niet met collega’s. Want diegenen die als collega’s gezien worden gaan in een betere (losse vaart) markt “gewoon” een dubbeltje onder de prijs door. Die mensen worden dan verguist. terwijl wanneer zij ervoor kunnen varen, en wat overhouden, gewoon goed bezig zijn. Een bedrijf is van oorsprong bedoeld om winst te maken, zich te onderscheiden van de rest en dat is niet de insteek van dit plan. Bovendien had u mij toch niet kunnen overtuigen, zeker niet met dat daggeld.

    Met vriendelijke groet,

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • ook vanaf de kantlijn is weer een bevrachter.

    Geplaatst door: m. op
  • Beste meneer vanaf de kantlijn!
    Jammer dat U hier de plank volledig mis slaat!
    Het toont juist ondernemersgeest om je aan te sluiten bij de EUBO!
    Als U naam en tel.nr. achterlaat kan ik U dat wel ff uitleggen!

    Geplaatst door: paul pieters op
  • Geachte heer Pieters,

    Schokkend om te moeten lezen dat er 220.000 ton aan scheepsruimte in bezit is van schippers i.p.v. ondernemers, iemand met een bedrijf is een individu en mocht deze niet in staat zijn het draaiende te houden dan is hij/zij niet geschikt als ondernemer. En een aantal “anonieme durfals” (waaronder ik) hebben volgens mij jarenlang gewerkt om een netwerk te bouwen met een of meerdere opdrachtgevers. deze laten we nu niet kapot maken door een aantal schippers die onverantwoord hebben geïnvesteerd en nu de centen bij elkaar moeten krabben. Dit geweldige plan met een dagprijs die schrikbarend is ziet eruit als een veredelde vakbond. Een vakbond staat er om bekend dat ze met de spandoeken aan de poort van een bedrijf staan als ze machteloos staan t.o.v. een besluit van de leiding. Volgens mij horen wij die leiding te zijn en niet andersom.

    Met vriendelijke groet,

    Geplaatst door: vanaf de kantlijn op
  • @genius
    je hebt bestuursverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.
    Uitgesproken aansprakelijkheid betekent dat je als lid [ bedrijf of prive] niet aansprakelijk bent voor de schulden van de cooperatie.

    Overigens zie ik geen verband tussen de stukjes die je gecopieerd hebt en aansprakelijkheid. Of het moet het stuk zijn waar in staat dat de cooperatie niet gerund word door de leden. Dat klopt want daar is een kantoor voor om dat te doen. Maar de leden zijn wel de baas.

    Anders is het met het bestuur, dat geld overigens ook voor een bv of vof, als je malversaties pleeg dan ben je hoofdelijk aansprakelijk.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Beste “ik ben blij ” e.a. anonieme durfals,
    afgelopen donderdag stond de tteller op 220.000ton scheepsruimte welke zich al heeft aangemeld voor het Rent-a-Ship-plan!

    M.vr.gr. iemand die WEL z’n naam durft te noemen!

    Paul Pieters, EUBO-bestuurslid.

    Geplaatst door: paul pieters op
  • @ ik ben blij, ik kan u vertellen dat de cooperatie UA al ruim schoots over de 200.000 ton zit in de 1e aanmeldings week.
    en dan te bedenken dat de grootste bevrachter er maar 140.000 ton in zijn portefeuille heeft en daar heeft hij vast langer over gedaan dan 1 week.
    de telling van afgelopen week is nog niet bekent maar de telefoon en de mailbox hebben het erg druk om alles te verwerken.

    Geplaatst door: martijn op
  • beste genius, het wordt een cooperatie UA, de letters UA betekenen Uitgesloten Aansprakelijkheid. dit wordt vermeld in de statuten van de cooperatie van de EUBO zo wordt voorkomen dat de leden bij ontbinding van de cooperatie aansprakelijk zijn voor het eventuele verlies.

    Geplaatst door: jaap op
  • Genius.
    Zoals ik al eerder vermeldde wordt het een COOP UA
    Dus uitgesloten aansprakelijkheid,en geen bv

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Beste dirk en C vd Vette , de eigenaars van de coop zijn de leden (zo staat t letterlijk in de text van de eubo) dus bestaat er mijnziens weldegelijk een risico wanneer een coop zou floppen . Alleen betreft het hier een coop wat ongeveer gelijk staat aan een BV , dus ben je prive niet aansprakelijk , maar bedrijfsmatig wel.
    Aangezien je schip ook een bedrijf / kapitaal is bestaat dan ook de kans dat de verliezen worden verhaald uit het scheepvaartbedrijf.
    Hieronder staan de stukjes text die ik uit de Eubo plan gehaald heb , er staat ook een stukje bij over winstdeling.

    De EUBO zal faciliteren in de oprichting van de coöperatie, maar zal zich
    na de oprichting terugtrekken en zal de coöperatie zich als zelfstandige
    eenheid manifesteren. Dit businessplan is dan ook geschreven voor deze
    op te richten coöperatie en dient ook als zodanig gelezen te worden.

    De EUBO Bedrijfseigendom
    De daadwerkelijke eigenaars van de coöperatie zijn de leden.
    De coöperatie zal niet worden gerund door de leden, maar zij zullen
    regelmatig op de hoogte worden gehouden over de gang van zaken binnen
    de coöperatie en er is altijd ruimte voor inspraak.

    De winstuitdeling is geen grote pot waaruit evenredig gedeeld word naar alle leden. Elk schip word doorverhuurd en de winst die wij op dat schip maken word uitgekeerd aan die schipper. Dus u heeft in grote mate invloed op uw exploitatie. Als u alles aanneemt en altijd vaart dan maakt uw schip goede winst en dat word, na aftrek van kosten, aan u uitgekeerd. Iemand die om wat voor omstandigheden ook, tenzij er geen werk aangeboden word, langer dan 31 dagen stilligt krijgt geen vergoeding meer betaald. Die ligt voor eigen risico. En mag ook niet buiten de coöperatie aannemen. Wij willen een goed commercieel bedrijf opzetten en doen waar schepen voor gemaakt zijn; varen

    Met vr groet

    Geplaatst door: genius op
  • @een voorstander

    waarom word er zo geheimzinnig gedaan over het aantal leden of het aantal aanmeldingen voor dit plan het lijkt mij een logisch gevolg als er bekent word dat er al bijv 200000 ton aangemeld is dat er dan meer mensen zijn die zich dan ook aanmelden. nu denken een hoop mensen waarschijnlijk dat het allemaal wel interessant klinkt maar we kijken het eerst even aan wat de rest doet zolang er niks bekent word word er al gauw gedacht dat er niemand is die zich aanmeld.

    en of we het nu willen of niet we kijken altijd wat de rest doet

    Geplaatst door: ikbenblij op
  • @ neutraal
    ik verdien nu net genoeg voor aflos en intrest dus kom net toe maar als ik bij de eubo ook nog meer kan verdienen zodat ik ook meer onderhoudt kan gaan doen en sparen voor onvoorziene tegenslagen waarom zou ik dat niet doen

    Geplaatst door: jenns op
  • Nou meneer neutraal of u bent bevrachter of u vaart op dit ogenblik niet!!Als bevrachters niet principieel tegen zijn ,en u wel heb ik wel vraagtekens bij deze uitlating!Wie lid van EUBO is betaalt contributie en is dus niet faiiet.Bij EUBO zit een aantal hardwerkende ondernemers die deze markt zat zijn.Toen de prijzen hoog waren merkten we niet wat er tussenuit verdween maar nu des te meer,en om iets te bieden hebben we als EUBO dit plan gemaakt.Ieder doet zn werk de schipper vaart en de bevrachter deelt in.Nu creeeren we een transparante markt en iedere ondernemer zal er beter van worden.En ja die banken ,diezien ook met lede ogen aan wat er gebeurt.We gaan ervoor met ondersteuning(voor het eerst)van alle organisatie,s,banken en de NMA! Wat willen we dan meer? Dus meneer neutraal ik daag u uit om te verklaren wat beter is of voor 14 uur in de huur of lekker dag en nacht blijven varen voor een appel en een ei!!Ik kies voor het eerste hoewel ik niet faiiet ben!!

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • Neutraal is grappig,staat er geen bank achter is het niet te financieren en als er wel een bank achter staat is het ook niet goed.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • eubo is een reddingsplan voor de failliete schepen. waarom denk denk je dat de banken erachter staan?
    iedereen die nu nog zijn boterham kan verdienen wordt echt geen lid.

    Geplaatst door: neutraal op
  • Aan E.H. als je eubolid was dan wist je hoeveel leden/schepen/tonnen er waren, nu niet jammer voor je.

    Geplaatst door: een voorstander op
  • @ p, als je het eubo plan zou lezen dan zou je weten dat wat je nu vertelt dat dat in het geheel niet klopt. kijk eens op http://www.eubo.nl en klik dan business plan an , dan zul je zien dat de bevrachter meer moet betalen en dat die € 0,50 nu een inkomsten is warvan in iedergeval niet meer het havengeld en de gasolie betaald hoeft te worden en dat als er druk op de markt komt er in 1e instantie meer schepen gaan varen en dan daarna ook de vrachtprijs voor de eubo schepen en de dan in de vrije markt opererende schepen gaat stijgen, tegen die tijd zijn de nu lopende contracten afgelopen en moeten bevrachters nieuwe af gaan sluiten en in die tussen tijd weten hun opdrachtgevers echt wel van het bestan van de eubo af en willen ze misschien wel de in rekening gebrachte kosten van de eubo bij de bevrachters zwart op wit heben om er zo zeker van te zijn dat ze niet teveel betalen en dan moeten de bevrachters met de billen bloot.

    Geplaatst door: anoniempje op
  • uit nieuwsgierigheid, hoeveel aanmelding zijn er tot nu toe? Of anders gezegd hoeveel ton laadvermogen op 3m?

    Geplaatst door: E.H. op
  • 50ct t/dag,dan gaat er nog miss.50ct/ton in bevrachters zakken,die gaan echt niet de contracten op tafel gooien ter inzage omdat het EUBO is.Maar ze hebben op langere termijn wel goedkope schepen à 50ct/ton,als dit lukt gaan we nooit meer als 50ct/dag verdienen,en wie lacht er zich kapot…niet de EUBO-leden want die hebben contracten agfesloten

    Geplaatst door: p op
  • de bevrachters zijn er in het geheel niet blij mee, want ze raken de grip op de schippers kwijt en zicht op waar de schippers verblijven met hun schip. de bevrachters met eigen werk zullen dit niet meer via de tussenpersonen laten lopen anders houden ze er zelf te weinig aan over en de overtollige tussen personen (zakkenvullers)) zullen dan verdwijnen.en zeg niet mijn bevrachter is zo’n toffe peer, dat is hij alleen omdat hij genoeg aan u verdient want hij wil u te vriend houden zodat hij nog eens over u rug en u materiaal heen zijn zakken kan vullen. Dus mensen wordt lid van de EUBO dan maken we samen een vuist tegen de bevrachtingswereld en dan laten we ons als ondernemers niet meer vertellen door de jochies op de kantoren hoeveel wij krijgen voor een vracht, maar zeggen we gewoon hoeveel we willen hebben voor een vracht ( dat is toch een andere insteek )

    Geplaatst door: anoniempje op
  • De EUBO gaat geen winst maken,dat wordt uitgekeerd aan de schippers.

    Geplaatst door: Voorstander op
  • OK dirk zal ik er wel overheen hebben gelezen.
    Hoe zit het met belastingen tnv de coop ?

    Geplaatst door: genius op
  • Genius.
    Het wordt een coop UA,voor de huurschepen zijn er dus geen extra risico’s

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Wanneer de EUBO over de kop gaat,ben je als lid niet verantwoordelijk.Het moet wel in de statuten vermeld zijn.

    Geplaatst door: dirk op
  • Domme vraag , maar ik lees bij de EUBO alleen maar over winst ( die ik ze natuurlijk gun ) maar wat gebeurt er als er in zoeen cooperatie verlies word geleden , word deze dan ook gedeeld .
    Of nog erger dat het blijkt te floppen wie is dan hoofdelijkaansprakelijk ?? De bedrijven die zijn aangesloten bij de coop , of de EUBO ??
    Als het de coop is dan moet je er wel rekening mee houden dat dit kan gebeuren , en dat je aansprakelijk gesteld kan worden voor de eventueele schulden , of zie ik dat verkeerd

    gr Genius

    Geplaatst door: genius op
  • Kijk collega,s,daarom zijn er een aantal initiatief nemers die hebben de EUBO opgericht!!
    Het feest van lunchen,informeel netwerken van de bevrachters is over.Zij mogen nu straks met hun broodtrommeltje op het bureau kijken hoe ze zo efficient mogelijk het werk weg mogen krijgen,misschien is er daar nog bonus te vinden.
    Dus laat u niet onder druk zetten door de gevestigde orde !!! En meld u (anoniem) aan!U zult zien bij voldoende deelname op korte termijn succes.

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • er zijn bevrachters die tegen de eigen klanten zeggen de schipper jij mee doen aan de eubo hoef je niet meer terug tekomen okee als de eubo gaat werken hoef het ook niet en zijn veel ste bang dat ze niet genoeg geld in eigen kas kan steken.net het verhaal 7000 euro op 1 reis . als 2011 ook zo blijf dat houd het echt een x op de banken blijfen niet zo beetje steun van de bevrachters zal krijgen en niet aleen afpersen .

    Geplaatst door: hoop op
  • Klopt men de Ruiter,de tussenhandels gaan verdwijnen en daarom zal er meer geld overblijven voor de schepen(die uiteindelijk het werk ook doen),al het uitwisselen of ruilen kost ons een hoop geld want iedere schakel pakt er nog wat tussenuit.Vandaar dat de bevrachtingswereld er op tegen is.Het is toch ongelooflijk dat er nog zo veel twijfellaars zich laten intimideren door een paar zakkenvullers die met boycotten of ander gelul dreigen.Er zijn zat kantoren die wel eigen werk hebben en daarvoor hoeft de EUBO helemaal geen slechte oplossing te zijn.

    Geplaatst door: dirk op
  • Met Eubo voorkom je denk ik wél, dat ik gebeld word door een bevrachter (die zelf vorig jaar nog voer) en zo is even buiten de 5% om bijna 7000 euro in eigen kas wil laten lopen. Ik denk dat bevrachter de langste tijd heeft gehad als ze zich zo op blijven stellen. Gelukkig kon ik zelf ook de ”klant” bellen! Hierdoor kwam ik erachter. De klant gunde mij het volle bedrag. Natuurlijk is mij duidelijk dat er een winstmarge moet zijn maar 7000 euro op één reis is volgens mij niet bepaald weinig. Volgens mij gaat Eubo werken maar we gaan het zien.
    C.de Ruiter

    Geplaatst door: C.de Ruiter op
  • Ik krijg bijna het idee dat het plan door sommige mensen op verschillende site’s nog net niet verplicht wordt, laat wel een ieder in z’n waarde aub.

    Geplaatst door: huh op
  • never, never surrender !!!!! WC, best wishes and good luck !!!!

    Geplaatst door: a friend op
  • Als de financiering rond is , dan lijkt het me dat hier heel duidelijk sprake is van een forse doorbraak( ik begrijp dat de financier mede als voorwaarde stelt: VOLDOENDE DEELNAME).
    Deelname is dus van belang; hoe meer des te beter!!

    De financier ( ik weet dit als oud financier) heeft er ook heel nadrukkelijk belang bij, dat die vrachtenmarkt verbeterd. Ik vind het heel flink en kordaat van een aantal ondernemers die hier de kar in hebben getrokken en kennelijk met een zodanig plan zijn gekomen, dat deze financier een volmondig JA heeft gegeven/ MITS VOLDOENDE deelname, dat wel

    Dat spreekt overigens voor zich; immers te weinig aanmeldingen, geeft te weining “stootblok” om de vrachtenmarkt te beïnvloeden..
    Hoe groter dat “stootblok” hoe beter en sneller er een meer correcte prijsstelling gaat komen, zodat dit enorme financiële tekort in de exploitatie van nu wordt weggepoetst. Bevrachters nemen daarin echt niet het voortouw. Die laten de boel de boel en laten de marktwerking prevaleren.

    Beste binnenvaartondernemers: HET IS DUS NU ECHT AAN JULLIE ZELF. Grijp deze mogelijkheid met beide handen aan.

    Indiener is geen binnenvaartondernemer, maar is jaaaaaren als betrokken financier actief geweest en ik ken de binnenvaart met al z´n effecten

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Voor de critici onder ons : ga eens ff kijken op de EUBO-site, download het business-plan en alles wordt duidelijk hoe de EUBO, het Rent a ship- plan, denkt te gaan financieren!
    Immers bij voldoende deelname is een grote binnenvaartbank bereid om een rekening-courant voor ons te openen met voldoende ruimte! Dus collega’s twijfel niet langer laat je argwaan varen en probeer tenminste IETS !

    Paul Pieters, EUBO-bestuurslid.

    Geplaatst door: Paul Pieters op
  • even een toevoeging, de gasolie en het havengeld zijn ook nog eens vrij

    Geplaatst door: jaap op
  • Als je aan een 300 schepen komt van een gemidddelde van 2000 ton en daar heb je geen grip op als bevrachter sta je raar te kijken dat is wel 600000 ton en dan ga ik er vanuit van een gemiddelde van 2000 ton ik denk dat het gemiddelde hoger ligt Dan zal er toch betaald moeten worden en kan straks een Eubo schip in de daghuur wel eens goedkoper worden dan de markt Realiseren jullie hoeveel tonnage dit is De nieuw schepen die in 2009 gebouwd zijn hadden een totale tonnage van 240000 ton dat stond in een artikel van de schuttevaer en daar heeft een bevrachter niks over te zeggen jawel 50 cent netto voor 16 uur en de rest gewoon betalen .

    Geplaatst door: jansen op
  • Ja inderdaad Subaru-Rijder Het vreemde is dat eigenlijk niemand maar wilt lezen dat je zelfs in deze vorm van huur keuzes mag maken
    Je hoef geen schroot te varen Je hoeft geen stenen te laden Je hoeft niet naar de Donau en je hoeft zelfs niet eens op zondag te varen….
    Laden/lossen doe je in 14 uur per dag
    Krijg je overuren dan is dat vast gesteld op75€ per/uur Dus sta je alle uren tussen 22 en 6 uur te laden of lossen dan verdien je ook nog eens 600€ per nacht
    En vaar je dieper dan 3 meter krijg je 25 cent p/t die je dieper vaart extra
    En ik lees hier ook niets over dat de Rent a Ship NIET zelf de boer op gaat om aan werk te komen maar dat er werk aan Rent a Ship WORDT aangeboden Want de expertise is toch al bij de bevrachters
    Maar goed schijnbaar is BEGRIJPEND lezen toch een kunst
    Ik ben best bereid mensen wat uit te leggen maar dat er mensen zijn die dit idee affakkelen wat hun goed recht is, maar als je dan vraagt, heeft U het plan gelezen en het antwoordt luidt nee Nou sorry hoor maar dat zegt genoeg
    Ik sta open voor argumenten waarom iets niet of juist wel zou lukken Maar niet voor stemming makerij en of slecht tot niet onderbouwde kreten
    Ik hoop werkelijk dat mensen eens goed willen gaan lezen…
    Het is tenslotte al toe gegeven door een bevrachter dat het gaat werken en dat met 14uur varen Het zou toch echt heel mooi zijn.
    Geef het een kans Lukt het niet naar Uw zin kun je er naar een jaar er weer uit Maar dan moet U wel 2 maanden voor afloop van Uw contract dat wel dmv een aangetekende brief opsturen
    Maar ik kan me niet voorstellen dat U een sociaal leven afslaat

    Geplaatst door: Bedrijfseconoom op
  • Beste mensen, Oke. Eindelijk een hoop positieve reacties.Allemaal ervoor gaan dat is de beste optie. Angsthasen zullen er altijd blijven.Het verschil in de geschiedenis is altijd door weinigen gemaakt en u bent met velen.Ik hoop van harte dat er nu eens wat wordt doorbroken in de binnenvaart.Afwachten om te kijken wat t wordt is dom,doen dus.Een Gideonsbende van 1000 is genoeg.vr.gr. Henk a/b Merlijn

    Geplaatst door: Henk Karelse op
  • “Veel bevrachters twijfelen aan de haalbaarheid van het EUBO-plan coöperaties te vormen onder de noemer Rent-a-Ship, al hebben ze er geen principiële bezwaren tegen. ‘Collectiviteit is de enige manier om de prijs te beïnvloeden'” ….tja ik zie het de heren bevrachters al zeggen, al hun best doend om de kalmte te bewaren trekkend een “serieus” gezicht,”meedenkend”….ja stiekem aan hun eigen portemonnee .., tja.. is zo’n verhaal als dit nu écht geen doorgestoken kaart?? gewoon -bevrachters-praatjes- dan weet je het onderhand wel..dus als je dit stuk goed leest dan is het eigenlijk een pluim voor de Eubo..vaak is achter de letters de waarheid te vinden..en k zie in een reactie dat een bevrachter ineens wél mee kan rekenen…in plaats dat dit gebeurt voordat een vracht aangeboden word…daarom ongeloofwaardig, net als de schipperij zolang die zich door praatjes erin laat luizen en zich bang laat maken.

    Geplaatst door: Flip op
  • Ik wens dit initiatief alle succes toe.

    Ondernemers in de binnenvaart: het is echt tijd hieraan deel te nemen.
    a. enkel jullie belangen worden gediend
    b. je krijgt een goed instrument om de (vrachten)
    markt te beïnvloeden
    c. ook een gevoel van “ik sta d’r niet meer
    alleen voor”

    Bevrachters vervullen immers enkel een commerciële rol van bemiddeling en verdienen daar ( goed ) aan. Zij merken niets/nagenoeg niets van forse prijsval, maar jullie wel.

    Pak dus met beide handen dit alternatief aan.

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Verdeel en heers is het motto onder de bevrachters.
    Dat is met 4a4500 schippers makkelijk te doorbreken.
    Wat daar erg bij help om vrachten en de schepen die het vervoeren op internet te zetten.
    Dan voorkom men verschuilen achter stoere verhalen.
    Want elke aanbesteding hoe klein ook is wettelijk openbaar.

    Geplaatst door: Bartelds op
  • De schippers/eigenaren moeten de bevrachters weinig kans geven punt uit.
    Als een vakbond van werknemers +/- 10% leden onder 7 miljoen arbeiders elk jaar meer loon ken waarmaken.
    Dan laten de 4a4500 schippers zich toch wel van een erg slechte kant zien.
    Maak met zijn alle een vuist en de bevrachters hebben het nakijken.

    Geplaatst door: Bartelds op
  • toen er afgelopen maart een aantal % aan schepen uit de markt het werk liet liggen omdat de prijs veel te laag was en nog is, brak er toch flinke paniek uit bij de bevrachters,als je niet bang bent om dat er schepen tussen uit vallen dan hoef je ook niet zo te paniekeren

    Geplaatst door: p. op
  • Bert heeft een duidelijke toelichting gegeven, hoe hij denk over het huurplan. En waar hij denkt, de zwakheden struikelplaatsen zijn.

    Hij geeft ook duidelijk aan , met 1000 schippers duurt het maar kort of de vrachten stijgen. Maar met 200 leden zal getracht worden, de geld buffer van de huureubo te ondermijnen en daardoor het hele feest niet door gaat.

    Bert geeft ook aan , een goed computer programma belangrijk is. De bedoeling is, dat eubo niet het werk gaat doen van een bevrachter. De bevrachter heeft de mensen er voor en de relaties om dat soort werk te doen. Wanneer je een eubo schip nodig hebt, doe je dat net als een hotelkamer boeken via internet.
    Je vinkt gewoon aan wat je nodig hebt , op welke datum tot welke datum. Tonnage kruiplijn bemanning enz.
    Man van de eubokantoor hoeft alleen maar een bevestiging te sturen
    Voor schip wel of niet beschikbaar.
    Maar hij heeft gelijk, een goed bijgehouden database en goed programma is nodig.

    Dus schippers, het antwoord was al niet moeilijk, maar nu toch helemaal duidelijk?? Sluit u aan, hebben we tenminste snel hogere vrachten.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Als ik de plannen goed gelezen heb, is het helemaal niet de bedoeling dat de EUBO gaat bevrachten, zoals hier wordt gesuggereerd.
    Maar gaan zij schepen verhuren aan de bevrachters en/ of verladers, die dus voor het werk zorgen.
    Wat natuurlijk van de EUBO kant wel een goede organisatie vraagt.

    Geplaatst door: Rinus op
  • Ik ben van de week gevraagd naar mijn mening over de EUBO, welk goed is verwoord door dit weekblad. Ik heb daarin aangegeven dat hetzij kapaciteits beperking hetzij collectiviteit mogelijkheid bied de vrachtprijzen te doen stijgen. Die collectiviteit is moeilijk te krijgen in de binnenvaart, dus als je het Eubo plan wil laten slagen, moet je met zeer goede en uitgewerkte plannen komen. Pas dan maak je kans de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Lees ik dan het Euboplan zie ik een heel uitgebreide berekening hoe de winsten te verdelen, maar mis ik een uitgebreide berekening hoe de leden na 14 dagen te betalen. 1500 euro per dag maal 200 schepen maal zeg 14 dagen maakt 4,2 miljoen die je in kas moet hebben. Stel dat alle 200 schepen vanaf dag 1 de 0.60 per dag opbrengen duurt het zeker 1 maand voordat er ook maak 1 Euro binnenkomt. Tevens zal je als Eubo, mits je over 1 maand al wil starten, nu al moeten kunnnen aangeven wie gaat de bevrachtingen doen. Met 4 man kan je nooit 200 schepen bedienen. In het verleden is gebleken dat de vracht die “de markt” verlangt betaald wordt, en dit voor een ieder ook beter is. Dus als dit plan kans van slagen wil krijgen geef dan duidelijk aan welke bank verleend er een crediet van 10 miljoen, welke mensen gaan er over 30 dagen zorgen voor de bevrachting, welk kantoor en welk computer systeem heb je klaarstaan, waarop 10 mensen bevrachtingen kunnen verrichten, administratie kunnen voeren, betalingen kunnen verrichten. Tevens zou de niet om een inleggeld moeten vragen, maar laat vervoerders die uittreden 5 euro per ton betalen, uiteindelijk wil je en langdurige samenwerking.

    Geplaatst door: Bert van Strien op
  • Even denken, waarom zou een bevrachter meer betalen als hij het op de markt goedkoper kwijt kan. Ik hoop wel dat het plan EUBO slaagt en dat een hoop mensen uit de problemen komen, maar heb zo mijn twijfels.

    Geplaatst door: bernd op
  • Er wordt gesuggereerd dat de eubo geen mogelijkheid zou hebben de schepen te betalen,maar er staat een grote bank achter dit plan en de betalingstermijn voor de huurders is maar kort.
    En dat de heer Smit de markt zijn werk wil laten doen is niet verwonderlijk,dan heeft hij nog zeer lang zeer goedkope scheepsruimte.
    En dat de prijzen vanzelf weer omhoog gaan als het ladingaanbod stijgt hebben we dit voorjaar kunnen merken,iedereen onderweg,maar wel voor niets.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Als Alle vrij varende ondernemers dit lezen ,als er staat bevrachters hebben geen principiele bezwaren!!!Wat let u dan?? Meld u aan voor de cooperaties vol zitten!!Zij bieden u niks ,als we verwachten enz…. wij wachten al 1,5 jaar op een acceptabele vracht!En u kent de uitspraak van eon toch?? wat gevraagd word betalen we, dus laten we elkaar niet meer ondermijnen ,met verhalen van de buurman kan goedkoper!! En degene die gokt op de vrije markt,daar zal het feest van korte duur zijn omdat wij een horizontale prijs willen hebben ,zonder de grote pieken en dalen!!!!Nogmaals collega,s het kan uw laatste kans zijn en tevnes het concept voor de toekomst!!!
    met vr gr EUBO-LID

    Geplaatst door: eubo-lid op
  • Dus Schippers U ziet het HET GAAT WERKEN, als U zich er maar bij aansluit…. OOK volgens de bevrachters
    Dus wat let U….. GA er ervoor het is dit idee een kans geven of verder in de mangel blijven
    600 schepen binnen 3 dagen de prijzen omhoog
    En over de financiering die zit wel goed want anders zou er een bank geen garantie aan geven Want er zijn ondernemers onder ons die met een veel minder idee en innovativiteit geld toe gezegd en gekregen hebben
    Ik wens iedereen succes en laten we met 600-den aansluiten

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • volgens mij zijn er een paar mensen bang voor hun eigen haggie.

    Geplaatst door: P. op

Reageer