Rent-a-Ship zoekt huurschepen

Schippers kunnen hun schip binnenkort voor 50 cent per ton per dag, havengeld- en gasolievrij, verhuren aan een nog op te richten coöperatie van de EUBO (European United Barge Owners). Ze krijgen gegarandeerd 312 dagen per kalenderjaar betaald in het nieuwe concept Rent-a-Ship. De winst uit de coöperatie vloeit terug naar de deelnemers.

Door Marja de Vet
‘Met 312 dagen kun je een realistische begroting maken en de zondagliggers respecteren’, zegt EUBO-directeur Anton van Megen. ‘Als we de eerste coöperatie kunnen opstarten, ga ik uit van een slagingskans van 90%. We hebben de financiën rond, hebben een goed plan dat ook goed is doorgerekend en de bonden staan erachter.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (107)

  • Wat dacht u van deze:

    U krijgt een apparaatje aan boord waar een gsm kaart in zit en een gps. Dat word aangesloten op uw computer en zal regelmatig uw positie doorgeven. Daarnaast zal de stand van de brandstofverbruikmeter regelmatig doorgegeven worden. De gegevens zijn inzichtelijk voor alle andere leden.

    //
    Joepie ik ben eigen ondernemer!

    Geplaatst door: Peter op
  • EUBO.nl: (lachertje)

    Kunnen we vracht weigeren?
    U kunt vracht weigeren, wij willen echter geen club van stilliggers worden dus er moet wel gevaren worden. Daarvoor zit u ook in de huur. U moet wel van tevoren duidelijk maken wat u wel en niet wilt doen. Als u weigert en diezelfde dag niet doorverhuurd wordt kost u dat één van de 31 vrije dagen.

    Geplaatst door: Hans op
  • 50 cent…
    Zijn jullie allemaal wel helemaal gezond?
    Waar is de binnenvaart toch mee bezig.
    Dit loopt gewoon fout af.
    Zeker door dit soort coöperaties, profiteurs!
    Succes mannen.

    Geplaatst door: Pipo op
  • Het probleem is dat veel schippers willen dat hun collega’s waarvan zij vinden dat ze te grote stappen hebben gemaakt,om zeep gaan.Dat is te begrijpen,alleen het gebeurt niet.Dat hoeft dus geen reden te zijn om er niet aan mee te doen.Wat heb je te verliezen,niet je bestaande relatie,want die kan je je daggeld ook niet bieden.

    Geplaatst door: p op
  • Ongelofelijk schreef: ik wil niemand ontmoedigen. Maar dit is een onmogelijke
    aktie en ik waarschuw U voor een enorme kater!

    ja wanneer je zo inpraat en met die gedachten/ vooroordeel rond loopt, wordt het nooit wat!!
    Hetzelfde toen geadviseerd wert niet meer bij bouwen, met argument “dit kan niet goed gaan”.
    Anrwoordt:” dat roepen we al jaren”

    De mensen die “denken” ervaring te hebben uit het verleden. Zouden juist hier een lering uit moeten trekken. En niet met praatjes de boel in het honderd te laten lopen.
    Schippers zijn slecht op één lijn te krijgen, dus daar zou je juist extra moeite voor moeten doen. Om het huurplan te laten slagen en niet met k*t smoesjes aankomen, het werkt toch niet??

    Het plan zit goed in elkaar, struikelblok is de schipper zelf. maar wanneer wij niets doen en zo maar een beetje door sukkelen, hebben de schippers bij voorbaat verloren.

    En wanneer de schipper niet wil, vraag dan je vrouw. Want in de binnenvaart zijn de laatste tijd meerdere huwelijken slecht. doordar manlief zonodig 20 uur per dag wil varen. En manslief een zeurpiet een is omdat het laden/lossen tegen zit. het is altijd race tegen de klok.

    Met huur is elka dag gewoon geld en geeft rust voor allebij.
    Misschien komt het wel eens slecht uit met het weekend, maar dat heb je nu ook.
    Sommige zeggen ook, mijn ondernemers drift kan de ijskast in.het blijft toch een sport om veel huurdagen te maken?

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @ Hoi Ongelofelijk, Je draait hetzelfde deuntje af als een bevrachtingskantoor in Zwijdrecht. Ik zou daar maar snel gaan solliciteren, maar ik ben bang dat U daar al werkt.
    Uw laatste bijdrage is niets meer of minder dan stemmingmakkerij om de verdeel en heers tactiek tot in perfectie uit te voeren
    Niets doen leid tot niets en iets doen leid misschien tot iets moois
    Ik zie niet direct over1komsten Weet een heel klein beetje over de 1-ste 2 Maar U wilt toch niet een door een Rijk gesubsidieerd initiatief vergelijken met dit plan en het andere dat was iets op een vrijwillige basis

    Geplaatst door: positieveling op
  • schippersvrouw Maria,

    als U al wat ouder bent, zou U toch beter moeten weten. Ik wil U wel even opfrissen, zand en grind
    regeling inclusief stillegregeling, werkte niet slecht maar van korte duur, tankers die stil lagen met een klok op het schip, nooit begrepen deze aktie, kolen regelingen nog via de beurs en niet te vergeten de Eurotour en dan nog talloze akties
    in het westduitse kanalen gebied. Ik hoop trouwens dat Uw aktie lukt dan gaan inderdaad de prijzen omhoog en zullen de Duitsers, Polen, Tsjechen en ook de Nederlandse schepen die niet aangesloten zijn hiervan profiteren, of dacht U als Eubo lid, met open armen bij de bevrachters ontvangen word? Als u trouwens 600 leden heeft
    zijn er alleen in Nederland nog ca. 2500 andere
    vrachtschepen. Ik heb al eerder geschreven ik wil niemand ontmoedigen. Maar dit is een onmogelijke
    aktie en ik waarschuw U voor een enorme kater!

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • als je een koppelverband van 15 of 17 meter pakt of 135 bij 15 en 17 of gewoon een 135 meter kom je gouw op een dag prijs van 1600 tot 3500 en ik kan mij niet voorstellen dat die iemand wil huren voor langere tijd door hun beperkt vaargebied en als je 160 schepen moet bemiddelen heb je zeker een kantoor nodig met 20 man die moeten ook ergens van betaatd worden maar ik hoop dat ik het mis heb want buiten dat de banken er iets aan doen weet ik ook geen oplossing

    Geplaatst door: gestopt schipper op
  • @ Ongelofelijk, waar baseert U de ervaring uit het verleden op. Want zo’n plan hebben we nog niet gehad
    Wil graag wat wijzer worden ben nl een wat oudere jonge schipperse
    Wie weet kunt U mij overtuigen waarom dit plan dus NIET zal gaan werken.
    Ben erg benieuwd naar U betoog

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • ik ben er mee eens dat er iets moet gebeuren maar waar hebben ze een zo groten geld schieter gevonden wat als ik 100 schepen van die hele groten 135 meters en koppelverbanden neem die op dit moment toch echt niet aan werk kunnen komen en ook slecht te verhuren zijn omdat ze geen luiken hebben en ook niet over al naar toe kunnen kosten deze paar schepen al gouw een miljoen per week

    Geplaatst door: gestopt schipper op
  • als we zo makkelijk over schuldvragen denken, dan zouden er in het criminele circuit geen liquidaties.

    Maar verder wens ik U wel succes, ik heb waarschijnlijk te veel ervaring uit het verleden om dit te zien slagen. Sorry sorry sorry.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • >

    Welke nieuwbouw vaart gewoon 14 uur?? Daar zijn schipper goed in, met 2 maten meten!!

    Elke maand komen er schepen bij, dus voorlopig wordt het niet beter, wanneer worden we wakker???

    Er is niet genoeg werk, zodat iedereen 18 uur en zonder ledige tijd kan varen. Dus loopt het bij de ene hartstikke goed, loopt het bij de ander zeer slecht.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @ongelofelijk
    Die enquete hebben we al gehouden vandaar dat wij ook met vertrouwen de ontwikkelingen gaande zien. Die cooperaties komen er.
    Met die opmerking over koppels zwengelt u de discussie over de schuldvraag weer aan met het doel verdeeldheid te zaaien.
    Ja als u gewoon uw naam eronder gezet had had ik misschien gelooft dat u een schipper bent, nu vind ik dat “ongelofelijk”

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Met het plan is opzich NU niks mis mee.
    Maar….zodra de markt aantrekt,lijkt me dit een gevangenis!! dus….laat gewoon de markt zijn werk doen, het wordt vanzelf beter!
    Trouwens wij zitten al bijna aan de 50 cent, en nu is het nog slecht!!
    Je merkt toch zeker ook wel dat er veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer werk is dan een jaar geleden!! Waar liggen al die lege schepen dan??? ik zie ze nergens!! Vergeet niet dan Krotzenburg(dat slecht betaalde plekje..) omstreeks dit tijdstip op 2,80 stond en nu toch beduidend hoger! dus de markt trekt vanzelf aan.
    Al die paniek!! (voor niks!)
    Gr.110m.Nieuwbouwer!

    Geplaatst door: Meelezer op
  • Mijnheer van Megen,

    U denkt kennelijk dat ik een bevrachter ben,maar met de hand op mijn hart ik ben een gewoon schippertje en ben zelfs op de vergadering in krimpen geweest. Maar daar werd ik letterlijk onwel van een aantal personen in de zaal die hun leed vertelden. Wat ze er niet bij vertelden dat zo,n eigenaar van een kvb eerst mijn markt om zeep heeft geholpen, geeft niet hoor,, maar nu niet huilen. Ik adviseer U probeer het gewoon, maar blijf een beetje uit de picture, iemand die die een coop. opricht of wat voor bedrijf dan ook zoekt toch ook niet steeds de media? U zou eens een enqette onder alle nederlandse belg. en duitse schippers moeten houden en vragen hoe die over de ontwikkelingen van de binnenvaart in de laatste jaren denken. En dan vooral vragen of ze zin hebben dit met elkaar op te lossen

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Wanneer ik negatieve reacties zo lees, geven die mensen de nieuwbouw de schuld. Dat is ook zo, er is te veel gebouwd!!
    Maar die mensen failliet laten gaan ,heeft geen zin.

    Daardoor gaan de vrachten niet omhoog,met de schuld geven en failliet laten gaan. De situatie is nu zo en daar moet je op inspelen.

    En wanneer je een oud schip heb van bv 1175 ton op 262 diepgang kun je bij de EUBO 587 E huur krijgen. Daar is toch niets mis mee?
    Bevrachter met geel en paars betaald veel minder over max 250 dpg.

    Ik vind het zwak om met vooroordelen te komen, dat lost niets op.
    Let wel de crisis is de grote boosdoener en de prognose van transport die te positief was. B.v Kolencentrales die in BRD gebouwd zouden worden.En helemaal niet gebouwd worden. Als voorbeeld.

    En wat Kees zei,< kijk in je boeken, is de opbrengst minder als 50 cent, gelijk aanmelden bij huureubo je hebt niets te verliezen.>>

    Want zijn die klagers het dan niet zat, hoe het bevrachten tegenwoordig gaat?? Binnenlands kun je al helemaal niet onderhandelen. Internationaal een heel klein beetje. Vraag je meer, lig je leeg en een week later ga je nog weg met een rot reis.
    Dus iedereen neemt gelijk maar die rot reis aan, om geen ledige tijd te hebben.
    Ik ben er klaar mee, dit afpers systeem mag van mij 15 september veranderen

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Iedere 110mtr en groter die 50€ent NETTO p/d heeft MET varen en stilliggen in met maximaal 14uur varen die moet gewoon zijn eigen ding blijven doen en respect voor U
    Maar ieder die dat niet heeft, en geen ja maar, gewoon aansluiten. Sluit U zich niet aan, Uw goed recht, maar dan zou het zeer wenselijk zijn U dan ook niet meer te horen mekkeren over de vrachten Gezien de reacties hier en op vaart-forum hebben veel schippers nog last van een luxe-probleem….

    Geplaatst door: kees op
  • Scheurtje in je hoofd PI?

    Geplaatst door: chirurg op
  • ik denk dat de eubo zich slimmer voelt dan de bevrachters?!waarom zouden de eubo-leden(met water aan de lippen) afgelopen anderhalfjaar zich niet verhuurd hebben à bvb.55ct t/dag bij een bevrachter?en nu zou dezelfde bevrachter het wel doen tussen 60à80ct t/dag?slaap lekker verder!!tja het zou waarschijnlijk zijn door die ultra-hypermoderne met tracking en tracing uitgeruste schepen zijn,zeg maar niet tegen de verladers dat er ook bij zitten met na 2jr te varen hebben dat er vooral vele zijn met hypermoderne…enz,haarscheurtjes op de lassingen,als dat geen waar voor je geld is!!!!!!!!

    Geplaatst door: pi. op
  • @ongelofelijk
    Meneer van Wijk stelt helemaal niet dat we dat met zijn ALLEN gaan oplossen. En ook zeker niet voor ALLEN. In deze cooperaties lossen de leden voor en met elkaar de problemen op. De rest van de markt, en dat zal zeker in het begin nog ruim 80% zijn is nog steeds een vrije markt waar u met uw know how nog steeds een boterham kunt verdienen. U kunt overigens ook de schepen van de cooperaties gaan bevrachten. Wij hebben per cooperatie minimaal 70 miljoen omzet. 5% daarvan is 3,5 miljoen toch een leuke omzet voor een bevrachtingskantoor ?

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Meneer van Wijk,

    U ramt hem wel erg kort door de bocht, U stelt we zitten nu eenmaal in die situatie en dan gaan we het met z,n allen wel weer oplossen! Nou dat heeft U dan effe helemaal verkeerd, want wij gaan niets meer met elkaar oplossen, we drinken een biertje en een bakkie koffie en daar houd het echt mee op. Verder veel succes met Uw EIGEN zaak.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • @ Ongelofelijk,
    Eerst een stukje uit uw betoog.

    Mijn complimenten dat U het boek van Jojado Verrips kent, ik denk als er nu, door een antropoloog een onderzoek onder de schippers word gehouden er niet zoveel is veranderd, alleen onze enorme revolutie in telelcom en internet heeft veel veranderd.

    ongelofelijk
    02-08-2010 op 12:52

    Beste ,
    In tegenstelling tot U, kom ik juist tot de conclusie dat er na 1975 juist wel veel is veranderd, 35 jaar veeg je niet klakkeloos van tafel, en is wat mij, en vele van ons nu betreft geschiedenis waar juist wel veel van geleerd kan worden.
    Zoals U zelf al aangeeft is er de wet EV en de Toerbuurt Noord-Zuid van het toneel verdwenen, daarbij div. sloopronde\\\\\\\\\\\\\\\’s gehad, die indertijd tesamen als paraplu voor een gezonde RESERVECAPACITEIT borg stonden.
    Die RESERVECAPACITEIT is zonder die verschillende systemen in een recessie terecht gekomen en door het verladend bedrijfleven incl. de sterke toename van veel nieuwbouwschepen omgetoverd tot OVERCAPACITEIT.
    We kunnen de hand in eigen boezem voor de nieuwbouw steken, maar een recessie praat je ook niet onder tafel.

    Hoe bedoel je, er is niet veel veranderd ?

    Hoe, wie, of wat van dit alles de schuld mag krijgen is mijns inziens ook al lang niet meer belangrijk, maar hoe komen we er uit?
    Ik denk dat dit EUBO plan, wellicht in de toekomst bijgeschaafd en aangepast, door de opgedane ervaring zeker een kans van slagen heeft, temeer omdat er juist VEEL is veranderd na het boek van Jojade Verrips anno 1975.
    Het wegvallen van div. paraplu\\\\\\\\\\\\\\\’s noodzaakt het bedrijfsleven om zelf met plannen te komen, die het liefst breed gedragen worden, en nu na ruim anderhalf jaar tobben in de binnenvaart is er eindelijk een plan wat niet direct door Nma wordt weggeschoffeld, en zelfs door de nieuwbakken binnenvaartambassadeur (politiek)wordt gesteund.

    Ondanks alle misere van slechte omzetten in de binnenvaart, komt er dit weekend in de pers het bericht dat het weer vollop gaat in de transportsector in het algemeen.
    Besluipt mij toch de gedachte dat die OVERCAPACITEIT door het verladerskamp aardig wordt uitgebeent, en door dit plan weer zoals vannouds omgezet dient te worden in RESERVECAPACITEIT.
    Dit houd tevens in, als er in de andere vervoers modaliteiten goed wordt geboerd, we zeker van die zijde niet direct bang moeten zijn voor concurentie.

    Dus meneer ongelofelijk, eindig ik met uw woorden, veel succes voor dit plan gewenst.

    Sjaak van Wijk

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • Mijhnheer, van Megen.

    Mijn complimenten dat U het boek van Jojado Verrips kent, ik denk als er nu, door een antropoloog een onderzoek onder de schippers word gehouden er niet zoveel is veranderd, alleen onze enorme revolutie in telelcom en internet heeft veel veranderd.Maar dit hier kunnen we nog even over door praten. Alom heeft de binnenvaart altijd een paraplu boven zich gehad en zijn er in
    onze bedrijfstak opvallend weinig faillesementen geweest. De paarplu,s waren natuurlijk de wet op de evenredigevrachtverdeling en dan niet te vergeten de enorme sloopronde,s, als we die niet hadden gehad had de halve binnenvaart een koudesanering gehad. Maar nu zijn de paraplu,s op
    en U wilt weer een paraplu tevoorschijn toveren, maar dit word dan de eerste zonder overheidssteun,
    nu dat zal Uw probleem worden want ik garandeer dat U ze misschien gaat vangen in de EUBO maar een gevangene wil altijd weer vrij. Verder veel succes met uw missie.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Betse Anton van Megen ,
    Toen de schippers tevreden waren hadden we een gezonde binnenvaart .En dit is verpest door de ondernemers die de realiteit uit het oog zijn verloren . Veel geld is verbrast aan overbodige luxe . Terwijl het geld dat overbleef eigenlijk weg gezet had moeten worden voor eventuele
    Reparatie’s of vernieuwingen . Maar dat is niet gebeurd . Er werd maar wat gedaan en de meeste liepen met het hooft in de wolken zonder na te denken . Deze mensen wilde met handelen snel en veel geld verdienen . En nu gaat dat anders en word er van alles verzonnen om maar te voorkomen dat er schepen failliet gaan want dan is de ramp niet te over zien . Dit geld voor de banken maar ook voor de ondernemers die zich in het diepe hebben gegooid zonder na te denken . Er werd gedacht dat de bomen tot in de hemel groeide maar helaas dat is toch echt niet waar . En kijk nu heel of een groot gedeelte van de binnenvaart is de sigaar omdat er zoveel gegokt is door ondernemers die niet wisten waar ze aan begonnen . Het maakte toch niet uit wat alles koste de bank had geld genoeg . Een mentaliteit van niks en voor deze ondernemers word van alles verzonnen dat ze maar niet omvallen . Het is gewoon WANBELIJD wat de meeste gevoerd hebben en dat kan je in mijn ogen niet blijven steunen .
    Ook banken zijn hier schuldig aan zij laten de schepen maar varen zonder dat er rendement word behaald . Er zijn schepen die meer hypotheek hebben dan dat heel het bedrijf waard is op dit moment volgens mij ben je dan FAILLIET . En dan kom je met die zogenaamde oude rotzooi bij de bank dan zijn ze niet thuis want geld geven aan bedrijven die wel rente en aflossing betalen dat doe je toch niet . NEE je kan beter je geld stoppen in een technisch gezien FAILIETE onderneming . En door dit fenomeen zijn de oudere schepen in waarde gezakt . Banken willen geen geld geven aan oudere ondernemingen die wel rente en aflossing kunnen betalen . Dus Rabobank van mij krijgen jullie de gouden eikel en ik wens jullie veel succes met het in de vaart houden van die failliete veel te dure schepen . Zo kunnen ze lekker door varen en de gehele markt blijven verzieken .

    Oud bootje

    Geplaatst door: ggggrrrr op
  • Beste Mensen
    In zakendoen loopt iets goed af als er twee partijen tevreden zijn. Dat is de afgelopen jaren niet gebeurd. Eerst waren de schippers tevreden en nu zijn de bevrachters/verladers tevreden.
    Laten we van die periode leren, let wel beide partijen, en met wederzijds respect zakendoen. Wij leveren als binnenvaart een prima product en willen daar een eerlijke prijs tegenover. Daar horen dan ook condities bij.
    En aan “ongelooflijk” het onderzoek van Verrips is van 1998 dacht ik en behelst de periode tot 1975. Na zijn onderzoek is er voor miljarden geïnvesteerd in de binnenvaart. Daar hoort een hele andere manier van zakendoen bij. En ik denk dat inmiddels de meeste binnenvaartondernemers dat ook door hebben. Dit plan geeft een hele andere benadering van de markt; een langdurige samenwerking tussen verladers/bevrachters enerzijds en schippers anderzijds moet zorgen voor een stabielere markt. En voor dat niet wil is er altijd de vrije markt. Want wij dringen niemand iets op. Het is een zakelijk voorstel waarvan wij vinden dat het een goed en goed doordacht voorstel is. En daarin staan we niet alleen

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Die know-how van ongelofelijk kan je je reet mee afvegen.Wat een sukkel zeg,laat die vent potloden verkopen.

    Geplaatst door: hans op
  • @Ongelofelijk, Kijk en dat bedoel ik nu Gewoon weer iets alleen negatief willen lezen
    Het ging erom dom te laten zien hoe bedrijven om een beter marktpositie te verkrijgen Ja dat gepaard gaat met machtspositie… Daar kunnen we niet meer omheen
    Maar om dan Uw Know-How erbij te halen…Nou dat zal bijzonder zijn Want anders had U hier niet gereageerd
    Maar U wilt het wel aan hen verkopen
    Geef niets maar dan draagt U toch bij aan machtspositie creeren
    Kortom iedereen wil er beter van worden en ieder probeerd dat op zijn manier te doen
    Maar ga niet iemand voor dromer uitmaken terwijl U stiekem weg dus gewoon mee wilt doen Ook al is dat op een andere manier

    Geplaatst door: schippersvrouw maria op
  • Beste schippersvrouw maria.

    U wilt dus een macjtspositie opbouwen en trekt hier vergelijkingen met Imperial en boskalis end.
    multinatiuls. Ik zou graag willen dat het zo was.
    Als Eubo mijn bedrijfje voor een mooi bedrag wil opkopen met mijn knohhow erbij, wil ik graag mijn bankrek. geven. Maar zo werkt het niet Maria dat zijn echt dromen.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • @Klaas Ik heb het gevoel dat ik hier een bericht van een bevrachter lees. Van de week een paar bevrachters gesproken Waaronder van beide soort De 1 heeft transport van werkelijk Van A tot Z die heel positief over het plan is Het enigste wat hij zich afvroeg was Wie gaat dit financieren Maar goed zei hij er achteraan , wat zou het ook uitmaken Nu hebben we ook te maken met gevallen waar mensen alleen maar slechter van aan het worden zijn En nu is het ook maar de vraag en het bedrijfsrisico van betaling (en nog vele ander zaken) Hij zag dit als een stap in de goede richting dat er eens verder nagedacht werd dan alleen maar een schip in de vaart te brengen
    De ander klonk zoals U het hier beschrijf Vast een bevrachter die het van de restjes moet hebben die toegeschoven worden Geef niets Maar ik denk dat U het plan niet goed gelezen heeft of zeer waarschijnlijk helemaal niet Want U kan hier ook beter van worden OF U bent zo’n soort bevrachter die “deftig” dingen uithaalt die eigelijk helemaal niet zo deftig zijn zoals er beweerd wordt
    Want ik vind het eigenlijk best erg treurig dat eronder de bevrachters dreigementen worden uitgesproken die als ze herhaald moeten worden onze kinderen eerst hun oortje dicht moeten houden voordat ze herhaald mogen worden
    Maar goed we zijn waar we zijn, wijzen heeft geen zin ALLEEN gezond verstand gebruiken EERST denken dan overwegen DAN pas uitspreken.
    Hoe meer ik me inlees LAAT VOORlichten zowel TEGEN-partijen als VOORstanders des te meer zie ik dat er geen MEER risico-volle stappen gaan gebeuren als dat er nu wordt gedaan
    Ik zie ook geen problemen met betalingen WANT als een grote bank deze finaciering doet doet hij dat zeker niet in het belang van 1 enkel individu OOK daar doet hij iets voor eigen belang Dus waarom mogen voorstanders ook niet iets doen wat voor HUN eigen belang is

    Geplaatst door: een positieveling op
  • Hallo,

    Ik ben ook een normaal denkend mens en kan logisch denken.
    Hoe ziet de markt er uit?

    Voor elke 10 reizen zijn meer als 10 schepen beschikbaar. We onderbieden elkaar ( meestal ongewild)

    Bevrachters onderbieden elkaar, met de gedachte : we krijgen het voor elke prijs weg . We moeten toch iets in te delen hebben?? Die logica snap ik niet!

    Bij weinig werk is je omloopsnelheid al minder en dan moet je ook nog voor minder vracht gaan varen.

    We werken ons uit de naad en gaan nog achteruit.

    Hoe doorbreek je de oude manier van bevrachten ?

    Door samen te werken! En proberen de mensen te overtuigen dat het later misschien helemaal niet beter wordt. Hoe vaak komen de prognoses niet uit en kloppen helemaal niet.

    Moet je eens kijken, wat er aan casco’s nog ligt en afgebouwd wordt. Let er wel op dat veel werk voor ons binnenvaart, nog oude contracten waren. Alle landen hebben heel veel schulden en die worden gedicht met meer schulden maken. Dat gaat niet goed. BRD kolencentrales, die niet gebouwd worden.

    -Stel dat het wel aantrekt en je zit in de huureubo. De huur wordt aangepast of je krijgt een winst uitkering.

    -Stel het wort niet beter,ook omdat er nog steeds schepen bij komen.
    De schepen worden dan niet voor een lange periode verhuurd, de prijs is dan 80 cent voor de klant. De schippers krijgen 50 cent.
    Dus wanneer er 2 schepen verhuurt zijn, hou je samen 60 cent over. Daar kan je weer 1 stelliger van betalen. En heb je nog een duppie over voor de kosten.

    Hoe de toekomst er ook uit ziet, je gaat met de huureubo niet op je bek!

    Bij 200 schepen kan er 66 schepen tegen de kant. Dat zie ik nu nergens liggen. Wanneer 1000 schepen mee doen, heb je een herenleven en je kunt aflossen en rente betalen.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @Ongelofelijk Wie zit wie zijn mening nu op te dringen.
    En als U daar boekjes voor nodig heeft is oke Maar lees ook eens een ander kant van een verhaal
    Gewoon eerst denken en dan overwegen en dan pas iets doen
    Uit het verleden is gebleken kijk maar naar fusie’s daar zijn ondernemingen toch ook groot mee geworden dus een machtspositie gekregen
    En daar zitten ook voorwaarden aanvast en die zitten hier ook aan vast NIET groter dan 500.000ton En wordt het meer dan een 2-de er tegen aan
    GA niet roepen dat klopt niet Nou kijk even wat Imperial doet Die heeft al divers kleine bevrachtingskantoren opgekocht onder diverse “namen” Kijk naar Boskalis en KWS die zijn ook samen gegaan en hebben 10-tallen kleine bv-tjes opgekocht om de marktpositie te verbeteren En wij zullen het allemaal alleen redden
    Net wat iemand hier al schreef We krijgen dadelijk van dat soort kantoren die ook ineens “huur” aanbiedingen doen Maar inderdaad daar zitten meer addertjes van onder het gras
    En vertel me wat is er anders dan in de huur bij zo’n “machts” kantoor dan verenigen als schipper
    Maar goed we kunnen ons hoofd in het zand blijven steken en als “kleine” ondernemers blijven denken dat we klein kunnen denken om te overleven VAndaar dat de kleine supermarkt verdwenen is En daar stevelen we ook op af MITS we groter gaan denken
    En voor de snuggere onder ons NEE!!! niet groter bouwen, want iest in de vaart brengen dus kopen kan iedereen maar het schip blijven expoiloteren is weer iets HEEL anders dat blijkt NU wel

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Ongelofelijk is helmaal geen bevrachter, maar ieder normaal denkend mens die zich in de history
    van binnenvaart heeft verdiept en wel eens over vrije markt en economie heeft nagedacht weet dat dit plan onuitvoerbaar is. Een aanrader leest U het boekje van de antroploog Jojado Verrips eens,
    de titel is ,als het tij verloopt, nooit van gehoord? Ik zou zeggen print dit stukje eens uit en lees het over een jaar nog eens.
    Verder veel succes met je EUBO en als je het ziet zitten prima maar laat een ieder het wel voor zich zelf beslissen.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Beste Alex, je hebt een flinke klodder boter op je hoofd en die loopt er langzaam af. Ga nu niet zielig lopen doen en kijk eens wat jullie er 2 jaar geleden allemaal uitkraamden. Iedereen innveerde en lachte mensen uit die zeiden, jongens kijk uit met al die nieuwbouw want we krijgen overcapacitiet. Wat je hier leest is een handjevol de zefde huilers maar vergeet niet dat het overgrote deel gewoon aan zijn verplichtingen kan voldoen. Ook bij ons de broekriem aangetrokken maar hou aub op met dat gejammer.

    Geplaatst door: klaas op
  • Goed opgemerkt subarurijder.

    We worden uitgelachen op het moment hoe dieper we in de put zitten hoe sneller we toch die rotreis maar aannemen.
    En er zijn er maar heel weinig die tegen een normaal winstgevend tarief worden aangeboden .
    Neem aan dat iedereen er toch zat van is om op deze manier die hele kliek werkaanbieders te blijven finanancieren,want dat is wat wij nu doen.
    En ja zo,n cooperatie zou weleens kunnen werken.
    voor nu is het misschien wat duurder en iedereen moet eraan wennen.maar als alles weer aantrekt zitten ze ook niet gelijk tegen die toptarieven aan te hikken hebben ze een stabielere markt.
    En de schipper wat meer rust.want zeg nou zelf welke ondernemer loopt er nou vrolijk fluitend rond terwijl je weet dat je eind van het jaar weer met een negatieve balans zit.en daar is het toch niet om begonnen.
    Je altijd langer bezig bent dan de wet voorschrijft (te weinig personeel en vage reisafspraken).
    Voor de mensen die wel wat in het plan zien denk er over na en overleg met collega,s en eudo zelf.
    Voor de mensen die niet willen ga lekker zo door en wacht op beter tijden c.a. 2015 als dat vol te houden is.
    Maar kraak niet iets gelijk af wat eventueel een handvat kan zijn naar een andere logistieke invulling voor een hoop mensen.

    Geplaatst door: Alex op
  • Hallo ongelofelijk.
    Dat kun je wel mooi schrijven natuurlijk maar waar baseer je dat dan op?
    Stel dat er wel genoeg animo voor is waarom zou het dan niet uitvoerbaar zijn?
    Let wel de verdeeldheid onder de schippers is alleen maar groter geworden sinds de crisis.
    En wat willen ze nu allemaal ?Ja normaal betaald worden voor hun bewezen dienst en in een normale bedrijfsvoering zou daar ook nog winst in moeten zitten toch.
    Heb het woord verlies beperken ook al wel gehoord dit is voor een maand of 2 misschien wel vol te houden en hopen op beter maar dit begrip heeft met rasse schreden alle ondernemingen achteruit gebracht in de afgelopen 1,5 jaar want of je hebt moeten bijfinancieren of de spaarcentjes zijn allemaal op.Jammer dat de banken niet hun verantwoording hebben genomen.En zelf beter hadden opgelet bij het verstrekken van financieringen.waarom aflossing opschorten waarom bijfinancieren als er geen positeif vooruitzicht is.gewoon stil die schepen.dan doet de markt zijn werking vanzelf.
    door alle kunstgrepen gaan de meeste ondernemingen zover achteruit dat als het aantrekt ze het alsnog niet gaan redden.
    Maar hopen dat de binnenvaart lering trekt uit de afgelopen 2 jaar en de komende 5 a 10 jaar want veel eerder komt het niet op niveau van wat het hhort te zijn.

    succes aan iedereen die wel wil maar niet kan.

    Geplaatst door: Jip op
  • Wanneer ik kijk, naar de negatieve opmerkingen over de huureubo Zit een mens toch raar in elkaar. Wordt er een garantie inkomsten gegeven, die voldoende is om alles te kunnen betalen. Dat je elkaar als grote groep niet onderbied. Niet afhankelijk van de markt, wanneer er even weinig werk is. Gaan ze dingen bedenken, om de boel af te kraken??? Heeft er zelfs eentje over vrije markt?? Er is geen vrije markt, de prijzen worden gedicteerd.! En af en toe lul je er een euro bij. Dus met een groot schip is je daggeld 200 euri meer. Maar met die 200 extra is het nog te weinig. Er zijn mensen die zeggen het loopt aardig, maar met dat aardig loopje kunnen ze nog niet aflossen???

    Waarop het plan kan struikelen is, wanneer de redereien onnozele schippers voor hun karretje gaan spannen. Met een mooie aanbieding van huur of huurkoop. Op de korte termijn lijkt het mooi, pas op de kleine lettertjes! Zo contract is door een jurist opgesteld, met eenzijdig voordeel.
    Wanneer een bevrachter fel tegen is, heb ik daar een goed gevoel bij. Want dan denkt hij: “het plan kan wel eens werken”

    Ik heb wel eens gevraagd aan een bevrachter, wanneer de prijzen 60% zouden stijgen, hoeveel werk raken we dan kwijt. Hij dacht geen kilo.
    En hij zei: “het probleem is, wij bieden een lage vrachtprijs aan en wachten. Jullie onderbieden elkaar en hebben geen rust in de kont. Vraag allemaal gewoon wat meer en het probleem is opgelost.”

    Nou dat wil de huureubo , gewoon met zijn allen wat meer vragen.
    Denk niet teveel aan de regeltjes, je kan bij iets nieuws niet alles ondervangen.
    Stapje voor stapje marktinvloed opbouwen.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • die ongelooflijk is gewoon een bevrachter.

    Geplaatst door: de Cock op
  • @Ongelofelijk, Waarom roept U nu zoiets terwijl U beter een uurtje de tijd kunt gaan nemen om het plan eens te lezen U lijkt wel iemand die heel graag van papegaaien houdt Veel schrijven zonder inhoud….

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Niet te geloven dat er schippers zijn die dit wezenloze plan steunen. Heb je geen verstand of geloof je nog in sprookjes. Mensen Mensen laat je niet in de maling nemen, ga eens een uurtje vroeger naar bed en denk er eens goed over na. Laat je emoties ieder geval niet overheersen maar denk reeel na dan weet je toch dat dit niet gaat.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Tja,jip.
    Zoals jullie begrepen hebben kunnen zij niet zonder die 500.000 ton,dus zullen zij wel zaken willen doen,en als de niet aangesloten vaart dan meer krijgt weten die aan wie zij het te danken hebben.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Juist JIP…niemand bij die EUBO die daar aan gedacht heeft……of toch?

    Geplaatst door: Tja op
  • Beste Roel.
    Stel het plan gaat van start.
    Wat denk je dan dat er gebeurd als er 500000 ton scheepsruimte uit de vaart genomen word?
    1)Er onstaat lichte paniek.want dan blijkt die overcapaciteit ineens niet zo groot.(nergens geen leeg schip te vinden dus alles vaart nu al)
    2)De bevrachters en kantoren gaan de niet aangesloten schepen vanzelf meer betalen.en je kunt weer onderhandelen over laad en lostijden.
    3)Waarom?nou ze gaan echt de eubo niet bellen om een schip te huren want dat is veel duurder.
    4)Dus mislukt ook weer dit plan geld weg en een illusie rijker.

    Geplaatst door: jip op
  • Wat heeft het geven van een mening met teer te maken, dit is op z’n zachts gezegd een soort stemmingmakerij, die al heel lang geleden is begraven, en zeker niet meer met huidige binnenvaart geassocieerd mag en kan worden.

    Denk er rustig nog eens over; Stel dat je straks de enigste bent buiten de EUBO !!!!!!

    Met vriendelijke groet:
    Sjaak van Wijk

    Een ding Sjaak je kan mij dan wel betichten van stemmingmakerij en dat ik niet begrijp wat ik lees nou dan kan jij mij een handje geven ! Want op 22-07-2010 schreef een collega dat hij niet zijn naam wilde vermelden omdat hij bang was om geteerd te worden ! ! ! Dus wie begrijpt nou wat niet ! Jij begrijpt mij verkeerd ! Ik vind dat iedereen zijn mening mag geven en dat je gewoon je naam er onder moet zetten in plaats van een verzonnen naam ! !
    Daarom schreef ik .

    Teer of geen teer iedereen mag zijn mening geven dus bij deze !
    Begrijp je het NU !

    Mvg.
    Roel Koopmans

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • @Allen Als we over stemming/bangmakerij gaan hebben is wel het laaste wat we hier nodig hebben Het gaat er niet om of je er wel of niet bij wilt aansluiten MAAR het gaat erom dat mensne gewoon even EERST nadenken EN vooral dingen GOED lezen voordat er ergens JA of NEE op wordt geantwoordt Want veel onderbouwing van de reacties van die ik hier lees zijn niet erg te lezen
    En om toch maar weer iets extra te mogen zeggen, OOK wij hebben het door een GOED geletterd iemand laten lezen Dus wel afgestudeerd en er is op zich niks mis mee met dat plan
    Maar goed dan schrijft er weer iemand dat ik mensne ergens naar toe wil aanzetten Ja dat klopt ook wel, GA LEZEN en kom dan tot een onderbouwd oordeel die je hier heus mag neerschrijven MAAR geen stemmingmakerij maar WEL onderbouwd

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Kan er ook nog gelachen worden of moet de schrijver eerst zelf heel groot hahaha erbij zetten.
    Kom op zeg!! blijf een beetje lachen en niet te veel (af)zeiken.

    Geplaatst door: Tja op
  • @Sjaak
    Stel dat je straks de eenigste bent buiten eubo.
    Deze opmerking slaat natuurlijk nergens op, tel even tot tien de volgende keer grappenmaker

    Geplaatst door: bernd op
  • Denk er rustig nog eens over; Stel dat je straks de eenigste bent buiten de EUBO !!!!!!

    Met vriendlijke groet:
    Sjaak van Wijk
    Sorry hoor maar is moest even verschrikkelijk lachen toen ik dit laatste las …

    U zegt ‘stemmingsmakerij ‘ volgens mij doet u aan bangmakerij!
    Overigens een compliment dat jullie midden in de nacht achter je pc’tje antwoorden gaan geven!

    Geplaatst door: Wijngaarden op
  • Beste Roel de minimale huur is 50 cent over 312 dagen in een jaar.Daar kan bijna iedereen alles van betalen.Schip/rente en aflossing.Wat is hier op tegen?

    Wanneer je b.v met 200 schippers bent, we onderbieden elkaar niet= ook een groot voordeel.

    Trekt de markt aan of de huur wordt aangepast of je krijgt winstdeling uitgekeerd.

    En dat voor lossen en laden is toch een gegeven!! Dat gebeurd nu toch ook met de huurschepen??
    Dat is voor de mensen die niet mee willen doen, maar wel meeliften met door de huureubo prijsstijging.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Beste Roel,
    We zijn blij dat je het EUBO plan hebt doorgenomen, maar begrijpend lezen, of per definitie op tegen zijn, zijn twee verschillende dingen, en ik proef hier beduidend meer van het laatste.
    Even een weerwoord op je betoog korting:
    Het mag duidelijk zijn dat de prijzen nu onder elk aanvaardbaar niveau zijn. Daarop wordt dus geen korting gegeven, want die kale huur licht gemiddeld al beduidend hoger als de huidige vrachtopbrengsten.

    Stel dat er 50% van de schepen in de huur zouden zitten, die allen 14 uur zouden varen, dan heb je al veel zoniet alle overtonnage uit de mark gehaald.
    Ik denk persoonlijk dat met veel minder percentage in combinatie met gestelde werktijden de grootst pijn is weggenomen.

    Overcapaciteit: Als er dan nog overtonnage is wordt dat net als vroeger in de wacht gezet, maar wel met doorbetaling van die minimum huur,moet eigenlijk een ieder aanspreken.
    En nu voor jou de binnenkomer want dit is eigenlijk net als vroeger in het Beurs, en Noor-zuid systeem het vangnet voor de RESERVECAPACITEIT, die nu in de recessie plots werd omgetoverd tot OVERCAPACITEIT, wat we ons allen erg hebben laten aanleunen,ook ik hoor, en wat door het verladend bedrijfsleven goed is uitgebuit met behulp van die recessie.

    Ik denk dat er per saldo dus weer betaald gaat worden voor die (RESERVE)overcapaciteit, lees, er komt dus weer meer geld naar de binnenvaart.
    Kan ons eigenlijk allen voordeel opleveren.

    Wat heeft het geven van een mening met teer te maken, dit is op z’n zachts gezegd een soort stemmingmakerij, die al heel lang geleden is begraven, en zeker niet meer met huidige binnenvaart geassocieerd mag en kan worden.

    Denk er rustig nog eens over; Stel dat je straks de eenigste bent buiten de EUBO !!!!!!

    Met vriendlijke groet:

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • Eubo :
    ‘We moeten af van de gedachte dat er bij een groot ladingaanbod hoge tarieven worden betaald en bij weinig vracht lagere. Dan straf je namelijk de verlader als die veel werk op de markt brengt. Die gaat dan op zoek naar alternatieven en je bent het werk kwijt. Op zich zijn de huurtarieven niet idioot hoog, want de vrachten moeten wel exploitabel blijven voor een bevrachter.

    Roel:
    Ik vind dit een gedachte die nergens op slaat ! ! Want als er meer werk is dan gaat het economie’s gezien goed ! !
    En als het goed gaat dan komt er bij de klant ook meer geld binnen en is dan ook sneller bereid om iets meer te gaan betalen voor het vervoer ! Volgens mij moet je de markt zijn werk laten doen en niet in een slechte tijd
    Met deze gedachten gaan spelen want dan maak je echt alles kapot ! !

    Eubo:
    Van Megen heeft berekend dat de markt nu voor circa 15% uit huurschepen bestaat. ‘We moeten toe naar een markt met 30 tot 50% huurschepen. Dat maakt de markt veel stabieler en beter om in te werken.’

    Roel :
    Beste heer van Megen ,
    We gaan er van uit dat 50% in de huur gaat bij de Eubo waar is dan de over capaciteit ? In rook op gegaan ?
    Ik kan het verkeerd hebben maar komt het niet door al die schepen die te veel zijn bij gebouwd dat we nu met een over capaciteit zitten en dat door de over capaciteit de vrachten naar de klote zijn ! !
    Ik lees hier niks over in het plan van de Eubo . En is het niet zo dat de Eubo met het verhuren van schepen die efficiënter gaan varen een nog grotere over capaciteit creëert !

    Eubo :
    Een verschil met de vrije markt is dat in de coöperatie laad- en losdagen gewoon doortellen in de huurprijs. ‘Je legt het risico van wachtdagen bij de bevrachter. Die zal er waarschijnlijk alles aan doen een schip zo snel mogelijk geladen of gelost te krijgen. De huurprijs is te hoog om een schip betaald te laten stilliggen. Is er bijvoorbeeld een kraan stuk, dan moet de bevrachter of verlader dat oplossen. De schipper is van het risico af. Een bevrachter kan veel meer invloed uitoefenen op laad- en losplanning. Goed gepland is een huurschip daarom voor de bevrachter misschien wel voordeliger dan de vrije markt.’

    Roel :
    Het laad en los verhaal word ik ook al niet vrolijk van ! Want als je niet eens bent met de gedachten van de Eubo en je vaart gewoon los dan gaan al de Eubo schepen voor met lossen en dan heb je ze ook weer voor met laden ! Want als vrij schip heb je gewoon je laad en lostijd en die is gratis !
    Dan durf je als Eubo ook nog te zeggen dat een goed gepland huurschip van de Eubo dan wel eens goedkoper kan zijn dan de vrije markt en dat dit voordeliger kan zijn voor de bevrachter !
    Ik weet het niet maar was het niet de bedoeling dat we een plan bedachten waar de binnenvaart geld aan gaat verdienen in plaats van de bevrachters ! En dat de vrachten naar boven moeten in plaats van naar beneden ! Volgens mij hebben we al korting genoeg gegeven ! Er word al een geruime tijd voor een veel te laag tarief gevaren en dan zegt de Eubo dat een goed gepland huurschip wel eens goedkoper kan zijn dan de vrije markt , nou Anton op deze manier gaat het wel storm lopen !

    Met de vriendelijke groeten uit Kolenfeld .

    Teer of geen teer iedereen mag zijn mening geven dus bij deze !

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • Mijn gemiddelde duwt dit plan in de slechtste berekening met 300 euro per dag omhoog.
    De simpele ziel die zegt dat hij hetzelfde bedrag haalt heeft altijd dan al meer dan 14 uur gevaren en heeft alles aangenomen wat hem aangeboden werd zonder prijsdiscussie. Want het klopt als je de bal laat rollen voor de moment dan kom je eraan maar ik heb het idee voor harder werken meer geld.
    Waarom ik die 300 euro lager zit?
    Omdat ik wel onderhandel en bijna elke reis een paar dagen leeg lig en dan toch maar weg moet met datzelfde.
    Waarom ik dan weer ga laden?
    Tja ben niet rijk geboren, denk ook niet dat ik dan in deze branche zat.
    Dus ik geef dit de voorkeur, en hun die zeggen wat als de markt hoger gaat liggen dan de huur?
    De coop\\\\\\\\\\\\\\\’s kunnen ook prijsaanpassingen doen hoor naar verlader en klant wees daar maar niet bang van.
    Voor die clevere mevrouw die vond dat ze het nog nooit heeft gehoord om een (o zo grote) inleg te doen bij een coop, ik hoop dat u verzekerd bent want bij alle onderlinge verzekeringen bv heb je ook een borg staan en die krijg je ook terug als je eruit stapt of had u dat nog niet door toen u uw premie betaalde?
    En zo zijn er nog voorbeelden maar die laat ik maar zo, die mogen de tegenstanders uitzoeken.

    Geplaatst door: Pascal op
  • Hoi Jan mooi verhaal met je 64 cent netto maar al vaar je nu 48 uur in een etmaal reden ga je het niet zonder normaal wetelijk vaargedrag hoor.
    Of zoals jij waarschijnlijk elithe betaald werk hebt maar wat er nu word aangeboden is te zot voor woorden.succes Goede ondernemer .

    Geplaatst door: Alex op
  • beste Rob

    Ik heb begin dit jaar een voorzet gegeven betreft huren. Dus zolang is de EUBO er al mee bezig!! En soms is de oplossing zo simpel, dat je in het begin, niet wilt geloven. Dat het op deze manier kan werken. Zonder dure stilligregeling.

    Maar gewoon de boel omdraaien. Niet wat wilt U betalen.maar dat KOST u zoveel. Zoder elkaar te onderbieden.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @Rob.

    Mooi stukje,een hele hoop beweringen die nergens op slaan,en uiteindelijk de conclusie dat je altijd nog achterop kunt springen.
    Dit is duidelijk een poging om de zaken te vertragen in de hoop dat het niet gaat lukken.
    Uw branche,bevrachting???

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Beste menen,

    Als dit werkelijk een grandioos idee is waarom is dit niet eerder bedacht?
    Zouden de leden het eens blijven met het bestuur….(kijk even naar de boeren destijds met hun coöperatie?)
    Zou de Eubo een soort bevrachter gaan worden om “rechtstreeks aan verladers werk te gaan vragen”?
    Zou het plan werken omdat er een grote bank een rekening-courantfaciliteit toegezegd heeft? Zagen de banken het door hun zelf aangestoken kredietcrises aankomen?
    Gaat een slimme jongen van die grote bank straks ook directeur worden van een coöperatie?handig om ondernemers in de tang te nemen…
    en €70,000 als vergoeding..waar zou je je een beul aan vallen?
    Zouden de Eubo leden het allemaal niet te rooskleurig zien?en zichzelf gaan rijk rekenen?
    “Een paar dagen varen en heb mijn inleg terugverdiend..”
    Waarom zou je een plan niet de grond in mogen boren? Wij zijn toch concurrenten van elkaar?” we hebben al een grote “volgcultuur” in de wereld, als ondernemer moet je dat kunnen weerstaan!
    Is het niet te overmoedig om te zeggen dat de ‘huurschepen’ straks eerder leeg gaan komen t.o.v. de normale schepen..
    Als het echt plan echt een magnifieke uitwerking heeft kan je toch altijd achterin de Eubo-trein stappen ?
    En zo kan ik nog wel even door gaan, maar iedereen heeft het volste recht om Eubo lid te worden…

    Geplaatst door: Rob op
  • @Jan Geloof dat U niet kunt lezen of begrijend lezen want die mensen vullen hun zakken niet Ze hebben een bestand en worden opgebeld of er een schip beschikbaar is en dan mag de schipper op de lijst gewoon gaan varen ALS alles geregeld is Dus net zoals als nu Maar 1 voordeel er kan niet elkaar onderboden worden Want er is al op voorhand die 50cent afgesproken Wat erover schiet dat word in de pot gedaan en op termijn verdeeld onder de leden En dat U 50cent opvaart zal best al heb ik daar mijn grootste twijfels over Maar goed weer iemand die niet weet waar die over praat
    En ja in de beunwereld wat moeten we daar over zeggen een apart wereldtje maar goed ook iemand die appels met peren vergelijkt Dat Scheepvaartgilde heeft dit plan helemaal niet gehad

    Geplaatst door: een positieveling op
  • Hallo , elk plan kun je afzeiken.

    Het lijkt wel een wedstrijd onder de tegenhangers om punten op te noemen ,waarom het niet werkt. Zouden dat misschien bevrachters zijn met slecht contract werk??

    Voor de mensen die denken dat de EUBO geen werk krijgt? Waar liggen dan nu die 200 ledige schepen?

    Dit plan is een omslag, in de manier van een reis aannemen. Wij noemen met 200 man of meer een prijs, onderbieden elkaar niet. De markt kan helemaal niet zoveel schepen missen, dus we komen niet op de reserve bank. En varen voor een tarief, waar je wel de aflossing van kunt betalen.

    Denk niet te veel aan de regels en de hoogte van de huur. Je moet ergens mee starten. En als start is het een acceptabele huur!! Denk in het geheel. Met 1000 leden kunnen we gewoon 80 cent vragen. Denk aan die man van Krotzenburg in de krant, wanneer het gevraagd wordt, betalen wij desnoods 10 euro per ton.
    Met heel veel leden, gaan de bevrachters elkaar niet onderbieden, want ze zijn dan veel te bang, om het werk voor die lage prijs in te delen.

    Nu de slimmeriken die denken , ik lift wel mee met de EUBO. Maar ik wordt geen lid. Denk wel dat u reis langer duurt, want huurschepen worden wel snel gelost en geladen.( want de bevrachter wil zo snel mogelijk huur vrij zijn) Dus je komt als vrije vogel overal op 2e appel. Dus kun je beter gewoon meedoen.

    Dan voor de meelezende bevrachters,:
    Kijk in het contract naar de kleine lettertjes: Is de markt zodanig in beroering, zodat wij voor de contractprijs geen scheepsruimte kunnen voorleggen, wordt er overleg gepleegd of wordt het contract ontbonden.
    Denk hierbij de concurrent heeft er ook last van. En 5% van meer is toch welkom.Jullie zijn alleen maar een tussenschakel toch?? Dus voordeel voor iedereen, wat wil je nog meer??

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Het lijkt me een aardig plan, MAARRRRR….enkel in combinatie met een nieuwbouw stop in bepaalde categorie schepen, anders is en blijft het dweilen met de kraan open.

    Verder wens ik Anton en alle anderen die er energie insteken veel succes met dit plan.

    mvg.

    Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 28-07-2010 16:15.

    Geplaatst door: Roel Eerkes op
  • Inleggeld, aanschaf track en tracing,en speciaal afleesbaar brandstof meter,schatting ivm. aanschaf van een en ander ca. € 8000,= / 10000,=
    Rekensom in ons geval, 26 dagen HUUR á 50 cent ALLES TERUGVERDIENT, zo snel zal de EUBO niet op de fles gaan.
    Alle dagen langer als 26 dagen huur is dus winst, ex de evt, bonus maar daar gaan we eerst nog niet vanuit.
    Zij die dit niet willen zien zijn volgens mij een dief van eigen buidel.
    Ik denk zelfs als enkele banken dit plan zien ze misschien hun clientele wel motiveren.

    MVG, Sjaak

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • hallo, heren schippers kunnem jullie nu niet meer uithte rekenen wat jullie aan dag geld moeten hebben .Zoals de Eubo dat wil met 0.5 netto per dag kan toch geen schipper bestaan en de eubo maar zakken vullen .zelfs in deze slechte tijd vaar in vrij met 2 man personeel ( GEEN FHILIPIJNEN)vrouw en kids thuis en heb een 85 m schip vaar 310 dagen per jaar en toch een omzet van 0.64 cent netto op de vrije markt volgens mij moeten jullie eens van dat paard afkomen en de oog kleppen afdoen en niet zo argogant gaan doen om een nieuw bouw te willen hebbenen eens weer als ondernemender schipper gaan varen .

    Geplaatst door: jan op
  • Eerst heel goed gaan rekenen, niet voor je buurman of weet ik veel wie, maar voor je eigen schip. Wat pak je nu per ton? Wat betaal je aan havengeld, olie, enz. Kosten en baten delen, dan zal je met je eigen ogen zien dat dit werkt. Ook als je overgefinancierd ben. Wat hier nu gebeurt is een heel goed en uitgedacht plan de grond inboren. Ga eerst je eigen kostenplaatje berekenen, dan het plan van de EUBO, en ga dan afzeiken, maar dan hoef je niet af te zeiken, een heel goed plan de grond in te boren. Dan zie je op papier dat dit echt werkt. Succes.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • MENSEN HET SCHEEPVAARTGILDE IS OOK MISLUKT.
    LEDEN VAREN ONDER ELKAARS PRIJZEN EN BEDONDEREN ELKAAR GEWOON NET ALS VROEGER< EN ZE BELLEN NET ALS VROEGER IEDEREEN OP OM WERK< DE BEVRACHTERS WETEN DAT EN SPELEN HET SPEL. WE HOREN NIETS MEER VAN HET SCHEEPVAARTGILDE.

    Geplaatst door: de groot op
  • Als het plan niet wordt tegen gehouden door het NMA dan is het een haalbaar plan.
    Bij minimaal 400 schepen groter dan 2000 Ton heb je wel degelijk markt invloed.
    Voor de schepen die dan niet in de huur zitten wordt er ook zeker meer vracht betaald ook voor de kleinere schepen.
    Dan heb je ook nog dat de schepen maar 14 uur gaan varen dus dan heb je al automatisch meer schepen nodig.
    Voor de mensen die zeggen met een schip van +2000 Ton een netto resultaat boven de 0,50 eurocent met 14 uur per dag.
    Het zal wel aan mijn leggen maar ik haal het met een 110 meter niet in 14 uur per dag.
    En als we met een reisje bezig zijn vanaf de vrije markt (meestal eigen werk) kom ik nog niet aan de 1000,- netto met een schip van 2500 Ton op 3 meter dan vragen we altijd zo,n beetje 1200 tot 1300 euro netto per dag maar zijn we 9 van de 10 keer veel te duur.
    En als ik dan met collega,s spreek die bevestigen dat ze net de rente opvaren (dus weer 800 tot 1000 euro) omdat er meer niet in zit met 24 uurs vaart, leg het mijn maar uit
    Voor de 85 meters is dit anders vraag en aanbod is hier wat normaler. Dus wordt er wat meer betaald per ton.
    Maar voor deze schepen kan het zeker geen kwaad werkt alleen maar vracht verhogend als het plan doorgaat dus commentaar mag maar wel gegrond aub het is geen verplichting.

    Groetjes van een natuurlijk voorstander hoe kun je hier nou tegen zijn??????

    Geplaatst door: Voorstander op
  • Sorry voor de zeikerds onder ons. Anton en de rest ik vind het een heel goed plan, want alleen ga je het ook niet redden en straks kan je op deze manier (met z’n ALLEN)ook groot inkopen voor je internet, smeerolie of andere scheepsbenodigheden en voor degene die meer hebben en niet willen reageer dan liever niet. zet m op niet geprobeerd altijd mis.
    Groeten Teun van der Plas
    http://www.sagittavof.nl

    Geplaatst door: Teunis op
  • Als iemand denkt dat het niet gaat werken,en hij onderbouwd dat in zijn commentaar,dan kunnen wij alle er over nadenken of het een punt is of niet.
    Maar alleen schrijven dat het niet gaat werken,of gaan schelden of weer met de vinger gaan wijzen,daar hebben wij allemaal niets aan

    Geplaatst door: Dirk op
  • verdienen jullie dan allemaal meer als 0.5 dat haal ik nu niet als ik ff snel reken heb ik mijn inleg na 2 weken terug
    miss toch wel intresant voor nu ook in de huur dus veel verschil is er niet alleen beter betaald
    groeten frans van klein schip met niet zo veel hypo geen water aan mijn lippe

    Geplaatst door: frans verbert op
  • Sorry voor mij ook GEEN EUBO!!
    Zonde van je geld, en inderdaad er zitten allemaal leden bij met een grote waffel op hun zgn forum, waar ze elkaar zwart maken en modder gooien… En zeer veel leden met het water aan hun lippen!
    Heb je zelf toch voor gekozen met je mooie schip!!

    Geplaatst door: Willem op
  • Eubo, NEE dank U!!
    Er zitten allemaal TOPTOPTOPTOP hypotheek-schippers in!! (de uitzonderingen daar gelaten!)
    Had normaal gedaan, dan was die eubo niet nodig voor je!!
    Waarom inleggeld betalen voor die schippers die ZELF stom doen!
    DAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!

    Geplaatst door: anne op
  • EN WIE GAAT DIT BETALEN!!
    KLINKT WEL LEUK, MAAR ONUITVOERBAAAR!

    Geplaatst door: rosa op
  • Wat ik nu wel eens zou willen weten …is dat wie gaat er met 14 uur p/d varen de Moezel in en die dan ook nog 0,50€ p/t p/d heeft….
    Want er zitten hier mensen te schrijven die volgens mij appels met peren aan het vergelijken zijn
    Ja er varen misschien en dan zeg ik misschien wel mensen met dat daggeld maar die varen echt geen 14 uur p/d maar goed ineens hebben die mensen een dag van 28 uur want ze varen niet op zondag maar als je maandag vertrekt uit IJzendoorn en je ligt donderdag weer te lossen in LaMax en je vaart in een treintje…. dus loopt voor geen meter zijn dat geen 14uur p/d En voor diegene die zich aangesproken voelen Het gaat me dus echt niet om dat welofniet zondagvaren Maar dat er wel appels met appels vergeleken wordt
    Ben wel geen EUBO-lid maar ik vind het wel een iets om een kans te geven
    Want als het zo ook op de Moezel moet gaan, hebben ze wel wat meer schepen nodig En dat werkt volgens mij wel in ieder zijn voordeel

    Geplaatst door: Bedrijfseconoom op
  • Vraag me af of mijn schip met van 1931 ook door de keuring van de Eubo komt, of zou ik niet up to date zijn ook al heb ik een brandstofverbruikmeter?

    Geplaatst door: Oudschipbezitter op
  • Lees eerst het hele plan,dan zou je kunnen uitrekenen wat de prijzen voor de verladers zouden worden.En dat wij dat concurrerende prijzen vinden is onze zaak.
    Cooperaties tot 500.000 ton zijn toegestaan,dan is het nog geen kartelvorming,en marktwerking is zelfs te bevorderen en zeker niet verboden,alleen willen wij een sterkere marktpositie waarin we niet meer zo gemakkelijk tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden.
    Het zou misschien beter zijn als je jezelf er toe kon zetten met een heleboel kleinere schepen aan te melden,dan zouden we daar ook een coop voor kunnen opzetten zodat niet de petersons en sgs jouw gaan vertellen wat je mag verdienen.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • en maar klagen over eindeloze keuringen certificaten etc.van de overheid uit.Nu nog de EUBO-keuring erbij (wie de”beedigde keurders zijn zo ik wel eens willen weten)en nog zo van die vele fratsen,en dit allemaal voor de ocharme 50ct/t voor blijkbaar hypermoderne up to date schepen?!ondernemen is een vak apart,als je niet kan ondernemen sluit je aan bij de eubo….voor 50ct/ton

    Geplaatst door: p op
  • Niet om het een of ander, maar deze zin uit de brief van de Eubo aan Verladers doet toch mijn haar overeind zetten: “Bijgevoegd vindt u de lijst met tarieven zoals wij die heden ten dage berekenen. U zult zien dat deze zeker concurrerend zijn!”

    Dus ben je geen lid, wil je geen lid worden of heb je geen “up to Date” schip wat de eubo wilt en blijkbaar keurt en kom je er dus niet bij, dan maakt de Eubo je nu kapot, want wie gaat er dan een schip van de losse markt nemen als de Eubo het goedkoper was….
    Dacht dat Kartelvorming/marktwerking niet mocht, dacht dat de markt beter moest worden voor iedereen, en niet voor de Eubo leden met hun fantastiche up to date schepen…..

    Goed saneringsplan dit hoor, help de kleineren schepen en de oudere schepen die netjes alles nog betalen maar ten gronde, en laat die gastjes met hun petjes achterstevoren maar op hun 5dubbelgefinacierde schip het maar opknappen….
    Dat het zover zou komen heb ik altijd al geweten met al die nieuwe eilanden, maar dat de boel zo naar de klote geholpen gaat worden….

    Geplaatst door: Oossens op
  • @Geen eubo lid, MISSCHIEN heb ik gezegd, niet dat je je BMW of MERCEDES in MOET leveren.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • @niet eubolid: door de bevrachters wordt het ondernemen je uit handen genomen, bedoel je zeker? Zij denken de markt te bepalen! Daar gaat de Eubo verandering in brengen, neem dat maar van mij aan!

    Geplaatst door: wel eubolid op
  • Waarom je Mercedes of BMW inleveren?
    Je kan middels lid te zijn van de corporatie toch een kwantumkorting regelen?
    Rijden we bv. Allemaal in een blauwe Mercedes met Eubo logo…

    Ik heb nu toch maar het businessplan van de Eubo gelezen ,en ik moet zeggen dat het een realistisch plan is dat een goede levensvatbaarheid heeft,en bied

    Toch vind ik dat het ondernemen je een gedeelte uit de handen word genomen, maar het lijkt niet te vermijden in deze marktsituatie.

    Succes

    Geplaatst door: geen Eubo lid op
  • Reken het goed na, eerst rekenen dan pas gaan afzeiken. Reken 312 x €….. dan zal je zien dat je er best van kan leven. Je hebt geen sores meer, zei regelen alles. Je zal misschien je BMW of MERCEDES om moeten ruilen voor een DACIA. Je kan varen, wat wij schippers willen, en je verdient nog een goed belegde boterham ook. Ik wens de heer Anton van Megen heel veel succes. En als dit echt gaat werken dan is de (zogenaamde) crisis ook over in de binnenvaart. Ik vraag mij alleen af of het alleen bij NL schepen blijft, of dat er alle nationaliteiten aan mee mogen doen? Het is een goed idee, maar pas vanaf een ton of 500. Daaronder is dit niet interessant. Ik wil best 312 dagen opslag liggen voor dit tarief.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • Ook ik ben in de daghuur, vindt dit prettig, geen gezeur over kwartjes en dubbeltjes en als ik later laad blijft het mij worst, ik lig daar best men mag dit op kantoor weten ze weten hoe ik daar over denk, je kan alleen maar plezierig werken als het een wisselwerking is.
    Daarom zeg ik give it a try, baad het niet dan schaad het niet, en zit je in de huur weet je vast je inkomsten, al voelen vele schippers zich dan geen ondernemer meer, ieder ze eigen ding.
    Dus voor de collegas die zich gekrengt voelde door mijn stuk, sorry dit lag niet geheel aan mij, maar ik heb wel de verantwoording te nemen over wat ik schrijf.
    En ja ik ben ook een Eubo lid, zal toch niet snel bij ze in de huur gaan niet omdat ze niet goed zijn maar omdat het me prima bevalt waar ik nu zit, dat ik lid ben is doodeenvoudig omdat ik snap dat als de markt niet verbeterd ook mijn huur onder uitgaat.
    Hen ook jammer genoeg al andere plannen zien stranden zoals van de kantoorbonden al is het nu opeens wel erg stil van de zijde van de ASV.
    Prettige reis voor iedereen en graag tot horens

    Geplaatst door: Hagens op
  • als ik alle onkosten bereken voor de schepen waar dit voor bedoeld is kom je uit op ca.5.25€/ton naar de 1ste franse moezelbestemming hoezo eubo wil een marktcomforme prijs?!,zo krijg je nooit de prijs naar boven als we met zen allen gaan varen à 0.5€/t per dag voor die bestemmingen,volgens mij krijg je dan een marktmanipulatie in de verkeerde zin.Wie gaat er weer beter van worden?zoals altijd de verlader.MAAR we hebben een vast inkomen en dit voor jaren,en als het ooit wat beter word zitten de eubo-leden met de gebakken peren.

    Geplaatst door: euro-knaller op
  • Iedereen die nu meer verdient hoeft hier geen commentaar te geven.
    Jullie hebben gewoon een mooi contract of varen met een gunstig schip of met andere positieve factoren MAAR…
    Het plan is bedoeld voor de overgrote meerderheid die echt niet aan die 50 cent komt en hier dus een mooie kans heeft op een fatsoenlijk inkomen op een rustige manier nl 14 per dag en bij laad/los16 uur.

    Voor alle mensen die echt willen weten hoe het zit is het EUBO kantoor of site makkelijk bereikbaar en helder in het plan.

    EN vooral… Wat bereiken sommige met negatieve stemmingmakerij?
    Het plan heeft grote potentie en misschien niet voor alle ideaal maar wel een erome kans om de hele binnenvaart markt voor eens en altijd te beinvloeden in ons voordeel.
    DUS LET OP UW COMMENTAAR VOORDAT U HET MEEST HAALBAAR EN ZEER POTENTIEEL PLAN MET UW WOORDEN DE GROND IN BOORT!!!

    Geplaatst door: Tja op
  • Schipperinnetje.

    De bevrachter verlangt 5 procent provisie,de EUBO rekent met 0,5 % kantoorkosten,dus de bevrachter wil iedere 20 dagen een dag inhouden en de EUBO iedere 200 dagen.
    Het inleggeld blijft van de huurder en die krijgt dat terug als hij later eens de coop verlaat.
    Ik denk niet dat je ooit iets terug gekregen hebt van je bevrachter.
    Misschien aan te raden eerst te wachten tot de 26e,dan het plan heel goed lezen en dan eerst met kritiek komen,dan kunnen we ook zien of het gefundeerde kritiek is.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Kom met een oplossing en het wordt afgebrand, met teer gooien zou niet van de eubo leden komen zijn ook gewoon maar binnenvaart ondernemers die het ook met u goed voor hebben .
    Heeft u informatie nodig bel het eubo kantoor, wilt u dat niet kunt u mij bellen een bestuurslid eubo Arjan m/s ALWA 1 +491716383999

    Geplaatst door: Arjan Leunis op
  • Goedenmiddag nog een keer.

    Als ik het verhaal lees krijg ik helaas braakneigingen…..
    Als ik het tarief uitreken voor 14 ur kom ik uit op 43,75 cent.
    Sorry,maar ik zit nog altijd beduidend hoger dan dit tarief en ik hoef geen inleggeld te betalen.
    Zo kan iedereen werk naar zich toe halen voor zo,n schandaliglag tarief.
    Ik heb er namelijk een grote hekel aan als anderen van mijn geld lekker op vakantie gaan en dikke sigaren roken van mijn centen.
    Kort en bondig maar wel waar.

    Geplaatst door: Gerrit van den Ade op
  • Ik lees hier zo van alles hoe goed of hoe slecht dit plan is. Maar als ik in de huur ga dan hoef ik niets voor te schieten. Bij dit plan moet ik eerst grof inleggeld betalen dan nog grof geld voor mij laten inschrijven anders hoor ik niet bij de club. Hoe gaan wij dit allemaal terug verdienen. Is dit nu hoe je de vrachten hoog kunt houden. Eerst geld inleggen en dan vervolgens met veel pijn en misschien wel na jaren moeite eindelijk mijn inleggeld terug verdienen. Als je dan al in de huur wil ga dan gewoon bij de bevrachter in de huur dan maak je de bevrachter geld afhandig en niet bij jezelf. Ik wil niet zeggen dat dat nu zo’n vet pot is. De meesten betalen dit bedrag niet, maar als je met een 3000 of een 5000 tonner dit moet opbrengen kan je net zo goed je schip tegen de kant aanleggen. En nee ik zet niet mijn naam eronder omdat ik bang ben om mijn schip onder de teer te krijgen. Want er is altijd wel iemand die hier heil in ziet want dan kan hij weer zijn beroep uit oefenen op zijn eigen schip!

    Geplaatst door: schipperinnetje op
  • Dit is een goed plan , het is gewoon het huren van de marktmacht ,die krijgen wij als èènlingen nooit in handen,ik hoop dat er heel veel aanmeldingen komen in allerlij tonages alleen dan gaat het lukken!

    Geplaatst door: Bram op
  • Moeten er nog meer Humbers of bmw,s voor de deur komen bij de EUBO dit slaat weer nergens op.

    Geplaatst door: wim op
  • @ schippersvrouw maria, als je schip 3 meter of dieper steekt dan krijg je minimaal altijd 3 meter betaald en alle tonnen erboven geeft een opslag van €0,25 cent per ton, elke ton eronder moet de ontvanger wel betalen maar vervoer jij dus niet, dus je een gegarandeerde inkomst tot je 3 meter diepgang en de rest is je winst, die je aan het einde van het jaar krijgt uitgekeerd.

    @ mwmmtje, het gaat via ontvanger naar bevrachter en de bevrachter kan ruimte in huren bij de eubo en die verhuurd in samenspraak met de schipper of de bestemming geschikt is voor hem. dus nee de eubo is geen bevrachter

    Geplaatst door: p. op
  • Volgens mij zit de knel JUIST in de GROTE tonnage Als je dan 50cent gaat doen over 3meter…. Deze snap ik niet Deze eilanden gaan volgens mij een stuk dieper Dus op deze manier denk ik dat er weer een heleboel niet eens de moeite nemen om erover na te denken
    Maar dan kan je toch weer zeggen dat je een idee heb gelanceerd
    Ja zulke kan ik ook verzinnen….of ik begrijp die ideeen verkeerd Dat zou ook kunnen
    Maar om op de EUBO-site te komen moet je volgens mij lid zijn OF sponser…. of heb ik dat ook verkeerd Ja eerst geld inwinnen en dan pas lezen …Heb je toch weer geld in het laatje…SLIM handelen heet dat Maar wat ik al schreef, misschien zie ik dit ook verkeerd…

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Dus de Eubo wil toch vereniging zijn en bevrachtertje spelen…..
    gaat niet samen volgens mij kijk maar naar Rijn en IJsel in de sleep en duwvaart werkt ook niet geweldig

    Geplaatst door: mwmmtje op
  • lijkt me een prima plan waar ik direct aan mee ga doen,al is het alleen maar om de arrogantie van bevrachters tegen te gaan.Snotapen van net twintig je laten vertellen wat je wel of niet kan doen.Hoe laag kunnen we zinken,dit hebben we welliswaar zelf veroorzaakt.Dit moeten we toch niet langer willen,wat betreft een koude sanering,die komt er NIET,anders hadden de banken dat al lang gedaan en waarom zouden ze,het brengt niks op.Wat mij betreft hadden ze al lang schepen tegen de kant moeten leggen maar ze doen het niet.Vandaar dat ik denk dat we zonder iets er niet uit gaan komen,ik zie nergens lege schepen liggen,daarom zijn ze de huurschepen ook nodig.Dit verdient een kans.

    Geplaatst door: voorstander op
  • of zoals 1 dag terug,vanaf moezel naar bergen op zoom,voor de eubo-leden 5.6€,en voor een ander 6€,goed bezig!!!

    Geplaatst door: 0.65€/ton op
  • @ anton is het plan van de svg alleen voor beunschepen of ook voor gewone kleine schepen want bij huurprijzen spreken ze alleen van beunschepen

    Geplaatst door: yannick op
  • @C.de vette
    Daarom staat er ook bv ( lees bijvoorbeeld )

    Geplaatst door: jaco op
  • @ Jaco.
    Zijn er ueberhaupt weleens 300 schepen tegelijk leeg geweest?

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @T
    Het Scheepvaartgilde heeft analoog aan de EUBO een soortgelijk plan gemaakt. Dat gaat voornamelijk over de kleiner dan 86 meter schepen. Hier staan natuurlijk andere [ lees hogere ]prijzen in vermeld. Vanaf vrijdag ook te lezen op de website.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Ik ben benieuwd naar de uitwerking van het idee.
    Zou voor elke tonnenmaat €0.50 netto een reële prijs zijn?
    2009 had ik €0,50 netto en dit jaar €0,07 meer gemiddeld.
    Het plan zal wel beter verkopen,want ‘domweg ‘stil gaan liggen klinkt zo goedkoop

    Geplaatst door: 1000T op
  • Goed plan, waarom zou een bevrachter daar een schip huren als hij het op de markt goedkoper kwijt kan. Als er bv 700 schepen bij zijn aangesloten en er blijven gemiddeld 300 per jaar leeg liggen wie betaald die schepen dan?

    Geplaatst door: jaco op
  • Nou sorry hoor wij hebben niet om deze markt gevraagd,gewoon een koude sanering, want wat nieuw en groot is komt snel, maar donderd ook snel.

    Geplaatst door: j.breman op
  • H
    -vergoeding 50 cent per ton per dag op diepgang 3 mtr
    -16 uur verhuurd betekend nog niet 16 uur varen je moet je aan de wet houden dus al bemanning 14 uur dan 14 uur varen
    bedank voor de goede wensen
    vrijdag is het plan openbaar op de website eubo.nl

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Op zich een grappig systeem voor grote diepe schepen maar niet zo vriendelijk voor de kleinere vlakke schepen. Daarnaast vind ik het niet netjes dat een EUBO schepen wil verhuren voor 16 uur per dag terwijl bijna iedereen in de crisis met 1 man en een paardekop vaart en dus maar 14 uur per dag mag varen (= oneerlijke concurentie) men vaart dit wel in een vrije markt maar wet is wet en zeker met een contract moet je varen. Het is weer een idee en ik zou zeggen succes ermee.
    Persoonlijk denk ik dat de markt deze crisis gaat bepalen alle goede ideeen ten spijt. Maar desondanks succes !

    Geplaatst door: H op
  • Het is een zeer doordacht en behoorlijk doorgerekend plan. Bij voldoende deelname kon dit wel eens één van de levensvatbare uitkomsten voor de malaise zijn. Essentieel is, dat er veel ondernemers bereid zijn in deze coöperatieve vorm samen te werken. Versterk elkaar, in plaats van elkaar het verlies niet te gunnen.

    Geplaatst door: Erik van Toor op
  • Eubo moet hier zelf maar uitleggen hoe ze het willen doen en niet alles achter de schermen houden.
    Ik zie het hiermee alleen maar slechter worden voor de rest die geen lid wilt zijn als dit gaat werken namelijk.

    Geplaatst door: Eens met Oossens op
  • Oossens.
    Laat je eerst eens voorlichten hoe dat gaat gebeuren,misschien wordt je daar wijzer van.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • En hoe moet ik dit zien, wie bevracht die schepen? Iemand van de EUBO? En die gaat dus al het losse werk voor degene die geen lid willen worden van de Eubo wegkapen…Want zo krijg je de prijzen nooit omhoog, want waarom zou een reis naar een kleine zelfstandige gaan als ze het via de Eubo dan weer goedkoper zouden kunnen doen….

    Als het aan gaat trekken, gaat de eubo dan juist erniet voor zorgen dat de markt kapot gaat/ vrachtprijzen laag blijven met al die “huurschepen”???
    Ik heb er mijn twijfels over hoor.
    En als het niet werkt, waar gaat die eubo dan al die stilliggende schepen 50ct per ton per dag betalen, want je bent gegarandeerd voor 312 dagen huur… Wie gaat dat geld bijleggen?

    Geplaatst door: Oossens op
  • Wij varen de laatste maanden met 110m ook krap tegen of net meer als 50 cent maar dat redden we niet met 14/16uur per dag zoals het EUBO plan.

    Heb er hoge verwachting van want als iets potentie heeft is het dit plan.

    Geplaatst door: Tja op
  • Wij hebben zelfs 55 cent ptpd haven en machienekamervrij, maar ik ga me naam er niet bij zetten, ben gek zeker… Ik zit goed en wil ik graag zo houwden voor er anderen mijn werkje komen kapen

    Geplaatst door: K. op

Reageer

Rent-a-Ship zoekt huurschepen | Schuttevaer.nl

Rent-a-Ship zoekt huurschepen

Schippers kunnen hun schip binnenkort voor 50 cent per ton per dag, havengeld- en gasolievrij, verhuren aan een nog op te richten coöperatie van de EUBO (European United Barge Owners). Ze krijgen gegarandeerd 312 dagen per kalenderjaar betaald in het nieuwe concept Rent-a-Ship. De winst uit de coöperatie vloeit terug naar de deelnemers.

Door Marja de Vet
‘Met 312 dagen kun je een realistische begroting maken en de zondagliggers respecteren’, zegt EUBO-directeur Anton van Megen. ‘Als we de eerste coöperatie kunnen opstarten, ga ik uit van een slagingskans van 90%. We hebben de financiën rond, hebben een goed plan dat ook goed is doorgerekend en de bonden staan erachter.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (107)

  • Wat dacht u van deze:

    U krijgt een apparaatje aan boord waar een gsm kaart in zit en een gps. Dat word aangesloten op uw computer en zal regelmatig uw positie doorgeven. Daarnaast zal de stand van de brandstofverbruikmeter regelmatig doorgegeven worden. De gegevens zijn inzichtelijk voor alle andere leden.

    //
    Joepie ik ben eigen ondernemer!

    Geplaatst door: Peter op
  • EUBO.nl: (lachertje)

    Kunnen we vracht weigeren?
    U kunt vracht weigeren, wij willen echter geen club van stilliggers worden dus er moet wel gevaren worden. Daarvoor zit u ook in de huur. U moet wel van tevoren duidelijk maken wat u wel en niet wilt doen. Als u weigert en diezelfde dag niet doorverhuurd wordt kost u dat één van de 31 vrije dagen.

    Geplaatst door: Hans op
  • 50 cent…
    Zijn jullie allemaal wel helemaal gezond?
    Waar is de binnenvaart toch mee bezig.
    Dit loopt gewoon fout af.
    Zeker door dit soort coöperaties, profiteurs!
    Succes mannen.

    Geplaatst door: Pipo op
  • Het probleem is dat veel schippers willen dat hun collega’s waarvan zij vinden dat ze te grote stappen hebben gemaakt,om zeep gaan.Dat is te begrijpen,alleen het gebeurt niet.Dat hoeft dus geen reden te zijn om er niet aan mee te doen.Wat heb je te verliezen,niet je bestaande relatie,want die kan je je daggeld ook niet bieden.

    Geplaatst door: p op
  • Ongelofelijk schreef: ik wil niemand ontmoedigen. Maar dit is een onmogelijke
    aktie en ik waarschuw U voor een enorme kater!

    ja wanneer je zo inpraat en met die gedachten/ vooroordeel rond loopt, wordt het nooit wat!!
    Hetzelfde toen geadviseerd wert niet meer bij bouwen, met argument “dit kan niet goed gaan”.
    Anrwoordt:” dat roepen we al jaren”

    De mensen die “denken” ervaring te hebben uit het verleden. Zouden juist hier een lering uit moeten trekken. En niet met praatjes de boel in het honderd te laten lopen.
    Schippers zijn slecht op één lijn te krijgen, dus daar zou je juist extra moeite voor moeten doen. Om het huurplan te laten slagen en niet met k*t smoesjes aankomen, het werkt toch niet??

    Het plan zit goed in elkaar, struikelblok is de schipper zelf. maar wanneer wij niets doen en zo maar een beetje door sukkelen, hebben de schippers bij voorbaat verloren.

    En wanneer de schipper niet wil, vraag dan je vrouw. Want in de binnenvaart zijn de laatste tijd meerdere huwelijken slecht. doordar manlief zonodig 20 uur per dag wil varen. En manslief een zeurpiet een is omdat het laden/lossen tegen zit. het is altijd race tegen de klok.

    Met huur is elka dag gewoon geld en geeft rust voor allebij.
    Misschien komt het wel eens slecht uit met het weekend, maar dat heb je nu ook.
    Sommige zeggen ook, mijn ondernemers drift kan de ijskast in.het blijft toch een sport om veel huurdagen te maken?

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @ Hoi Ongelofelijk, Je draait hetzelfde deuntje af als een bevrachtingskantoor in Zwijdrecht. Ik zou daar maar snel gaan solliciteren, maar ik ben bang dat U daar al werkt.
    Uw laatste bijdrage is niets meer of minder dan stemmingmakkerij om de verdeel en heers tactiek tot in perfectie uit te voeren
    Niets doen leid tot niets en iets doen leid misschien tot iets moois
    Ik zie niet direct over1komsten Weet een heel klein beetje over de 1-ste 2 Maar U wilt toch niet een door een Rijk gesubsidieerd initiatief vergelijken met dit plan en het andere dat was iets op een vrijwillige basis

    Geplaatst door: positieveling op
  • schippersvrouw Maria,

    als U al wat ouder bent, zou U toch beter moeten weten. Ik wil U wel even opfrissen, zand en grind
    regeling inclusief stillegregeling, werkte niet slecht maar van korte duur, tankers die stil lagen met een klok op het schip, nooit begrepen deze aktie, kolen regelingen nog via de beurs en niet te vergeten de Eurotour en dan nog talloze akties
    in het westduitse kanalen gebied. Ik hoop trouwens dat Uw aktie lukt dan gaan inderdaad de prijzen omhoog en zullen de Duitsers, Polen, Tsjechen en ook de Nederlandse schepen die niet aangesloten zijn hiervan profiteren, of dacht U als Eubo lid, met open armen bij de bevrachters ontvangen word? Als u trouwens 600 leden heeft
    zijn er alleen in Nederland nog ca. 2500 andere
    vrachtschepen. Ik heb al eerder geschreven ik wil niemand ontmoedigen. Maar dit is een onmogelijke
    aktie en ik waarschuw U voor een enorme kater!

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • als je een koppelverband van 15 of 17 meter pakt of 135 bij 15 en 17 of gewoon een 135 meter kom je gouw op een dag prijs van 1600 tot 3500 en ik kan mij niet voorstellen dat die iemand wil huren voor langere tijd door hun beperkt vaargebied en als je 160 schepen moet bemiddelen heb je zeker een kantoor nodig met 20 man die moeten ook ergens van betaatd worden maar ik hoop dat ik het mis heb want buiten dat de banken er iets aan doen weet ik ook geen oplossing

    Geplaatst door: gestopt schipper op
  • @ Ongelofelijk, waar baseert U de ervaring uit het verleden op. Want zo’n plan hebben we nog niet gehad
    Wil graag wat wijzer worden ben nl een wat oudere jonge schipperse
    Wie weet kunt U mij overtuigen waarom dit plan dus NIET zal gaan werken.
    Ben erg benieuwd naar U betoog

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • ik ben er mee eens dat er iets moet gebeuren maar waar hebben ze een zo groten geld schieter gevonden wat als ik 100 schepen van die hele groten 135 meters en koppelverbanden neem die op dit moment toch echt niet aan werk kunnen komen en ook slecht te verhuren zijn omdat ze geen luiken hebben en ook niet over al naar toe kunnen kosten deze paar schepen al gouw een miljoen per week

    Geplaatst door: gestopt schipper op
  • als we zo makkelijk over schuldvragen denken, dan zouden er in het criminele circuit geen liquidaties.

    Maar verder wens ik U wel succes, ik heb waarschijnlijk te veel ervaring uit het verleden om dit te zien slagen. Sorry sorry sorry.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • >

    Welke nieuwbouw vaart gewoon 14 uur?? Daar zijn schipper goed in, met 2 maten meten!!

    Elke maand komen er schepen bij, dus voorlopig wordt het niet beter, wanneer worden we wakker???

    Er is niet genoeg werk, zodat iedereen 18 uur en zonder ledige tijd kan varen. Dus loopt het bij de ene hartstikke goed, loopt het bij de ander zeer slecht.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @ongelofelijk
    Die enquete hebben we al gehouden vandaar dat wij ook met vertrouwen de ontwikkelingen gaande zien. Die cooperaties komen er.
    Met die opmerking over koppels zwengelt u de discussie over de schuldvraag weer aan met het doel verdeeldheid te zaaien.
    Ja als u gewoon uw naam eronder gezet had had ik misschien gelooft dat u een schipper bent, nu vind ik dat “ongelofelijk”

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Met het plan is opzich NU niks mis mee.
    Maar….zodra de markt aantrekt,lijkt me dit een gevangenis!! dus….laat gewoon de markt zijn werk doen, het wordt vanzelf beter!
    Trouwens wij zitten al bijna aan de 50 cent, en nu is het nog slecht!!
    Je merkt toch zeker ook wel dat er veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer werk is dan een jaar geleden!! Waar liggen al die lege schepen dan??? ik zie ze nergens!! Vergeet niet dan Krotzenburg(dat slecht betaalde plekje..) omstreeks dit tijdstip op 2,80 stond en nu toch beduidend hoger! dus de markt trekt vanzelf aan.
    Al die paniek!! (voor niks!)
    Gr.110m.Nieuwbouwer!

    Geplaatst door: Meelezer op
  • Mijnheer van Megen,

    U denkt kennelijk dat ik een bevrachter ben,maar met de hand op mijn hart ik ben een gewoon schippertje en ben zelfs op de vergadering in krimpen geweest. Maar daar werd ik letterlijk onwel van een aantal personen in de zaal die hun leed vertelden. Wat ze er niet bij vertelden dat zo,n eigenaar van een kvb eerst mijn markt om zeep heeft geholpen, geeft niet hoor,, maar nu niet huilen. Ik adviseer U probeer het gewoon, maar blijf een beetje uit de picture, iemand die die een coop. opricht of wat voor bedrijf dan ook zoekt toch ook niet steeds de media? U zou eens een enqette onder alle nederlandse belg. en duitse schippers moeten houden en vragen hoe die over de ontwikkelingen van de binnenvaart in de laatste jaren denken. En dan vooral vragen of ze zin hebben dit met elkaar op te lossen

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Wanneer ik negatieve reacties zo lees, geven die mensen de nieuwbouw de schuld. Dat is ook zo, er is te veel gebouwd!!
    Maar die mensen failliet laten gaan ,heeft geen zin.

    Daardoor gaan de vrachten niet omhoog,met de schuld geven en failliet laten gaan. De situatie is nu zo en daar moet je op inspelen.

    En wanneer je een oud schip heb van bv 1175 ton op 262 diepgang kun je bij de EUBO 587 E huur krijgen. Daar is toch niets mis mee?
    Bevrachter met geel en paars betaald veel minder over max 250 dpg.

    Ik vind het zwak om met vooroordelen te komen, dat lost niets op.
    Let wel de crisis is de grote boosdoener en de prognose van transport die te positief was. B.v Kolencentrales die in BRD gebouwd zouden worden.En helemaal niet gebouwd worden. Als voorbeeld.

    En wat Kees zei,< kijk in je boeken, is de opbrengst minder als 50 cent, gelijk aanmelden bij huureubo je hebt niets te verliezen.>>

    Want zijn die klagers het dan niet zat, hoe het bevrachten tegenwoordig gaat?? Binnenlands kun je al helemaal niet onderhandelen. Internationaal een heel klein beetje. Vraag je meer, lig je leeg en een week later ga je nog weg met een rot reis.
    Dus iedereen neemt gelijk maar die rot reis aan, om geen ledige tijd te hebben.
    Ik ben er klaar mee, dit afpers systeem mag van mij 15 september veranderen

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Iedere 110mtr en groter die 50€ent NETTO p/d heeft MET varen en stilliggen in met maximaal 14uur varen die moet gewoon zijn eigen ding blijven doen en respect voor U
    Maar ieder die dat niet heeft, en geen ja maar, gewoon aansluiten. Sluit U zich niet aan, Uw goed recht, maar dan zou het zeer wenselijk zijn U dan ook niet meer te horen mekkeren over de vrachten Gezien de reacties hier en op vaart-forum hebben veel schippers nog last van een luxe-probleem….

    Geplaatst door: kees op
  • Scheurtje in je hoofd PI?

    Geplaatst door: chirurg op
  • ik denk dat de eubo zich slimmer voelt dan de bevrachters?!waarom zouden de eubo-leden(met water aan de lippen) afgelopen anderhalfjaar zich niet verhuurd hebben à bvb.55ct t/dag bij een bevrachter?en nu zou dezelfde bevrachter het wel doen tussen 60à80ct t/dag?slaap lekker verder!!tja het zou waarschijnlijk zijn door die ultra-hypermoderne met tracking en tracing uitgeruste schepen zijn,zeg maar niet tegen de verladers dat er ook bij zitten met na 2jr te varen hebben dat er vooral vele zijn met hypermoderne…enz,haarscheurtjes op de lassingen,als dat geen waar voor je geld is!!!!!!!!

    Geplaatst door: pi. op
  • @ongelofelijk
    Meneer van Wijk stelt helemaal niet dat we dat met zijn ALLEN gaan oplossen. En ook zeker niet voor ALLEN. In deze cooperaties lossen de leden voor en met elkaar de problemen op. De rest van de markt, en dat zal zeker in het begin nog ruim 80% zijn is nog steeds een vrije markt waar u met uw know how nog steeds een boterham kunt verdienen. U kunt overigens ook de schepen van de cooperaties gaan bevrachten. Wij hebben per cooperatie minimaal 70 miljoen omzet. 5% daarvan is 3,5 miljoen toch een leuke omzet voor een bevrachtingskantoor ?

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Meneer van Wijk,

    U ramt hem wel erg kort door de bocht, U stelt we zitten nu eenmaal in die situatie en dan gaan we het met z,n allen wel weer oplossen! Nou dat heeft U dan effe helemaal verkeerd, want wij gaan niets meer met elkaar oplossen, we drinken een biertje en een bakkie koffie en daar houd het echt mee op. Verder veel succes met Uw EIGEN zaak.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • @ Ongelofelijk,
    Eerst een stukje uit uw betoog.

    Mijn complimenten dat U het boek van Jojado Verrips kent, ik denk als er nu, door een antropoloog een onderzoek onder de schippers word gehouden er niet zoveel is veranderd, alleen onze enorme revolutie in telelcom en internet heeft veel veranderd.

    ongelofelijk
    02-08-2010 op 12:52

    Beste ,
    In tegenstelling tot U, kom ik juist tot de conclusie dat er na 1975 juist wel veel is veranderd, 35 jaar veeg je niet klakkeloos van tafel, en is wat mij, en vele van ons nu betreft geschiedenis waar juist wel veel van geleerd kan worden.
    Zoals U zelf al aangeeft is er de wet EV en de Toerbuurt Noord-Zuid van het toneel verdwenen, daarbij div. sloopronde\\\\\\\\\\\\\\\’s gehad, die indertijd tesamen als paraplu voor een gezonde RESERVECAPACITEIT borg stonden.
    Die RESERVECAPACITEIT is zonder die verschillende systemen in een recessie terecht gekomen en door het verladend bedrijfleven incl. de sterke toename van veel nieuwbouwschepen omgetoverd tot OVERCAPACITEIT.
    We kunnen de hand in eigen boezem voor de nieuwbouw steken, maar een recessie praat je ook niet onder tafel.

    Hoe bedoel je, er is niet veel veranderd ?

    Hoe, wie, of wat van dit alles de schuld mag krijgen is mijns inziens ook al lang niet meer belangrijk, maar hoe komen we er uit?
    Ik denk dat dit EUBO plan, wellicht in de toekomst bijgeschaafd en aangepast, door de opgedane ervaring zeker een kans van slagen heeft, temeer omdat er juist VEEL is veranderd na het boek van Jojade Verrips anno 1975.
    Het wegvallen van div. paraplu\\\\\\\\\\\\\\\’s noodzaakt het bedrijfsleven om zelf met plannen te komen, die het liefst breed gedragen worden, en nu na ruim anderhalf jaar tobben in de binnenvaart is er eindelijk een plan wat niet direct door Nma wordt weggeschoffeld, en zelfs door de nieuwbakken binnenvaartambassadeur (politiek)wordt gesteund.

    Ondanks alle misere van slechte omzetten in de binnenvaart, komt er dit weekend in de pers het bericht dat het weer vollop gaat in de transportsector in het algemeen.
    Besluipt mij toch de gedachte dat die OVERCAPACITEIT door het verladerskamp aardig wordt uitgebeent, en door dit plan weer zoals vannouds omgezet dient te worden in RESERVECAPACITEIT.
    Dit houd tevens in, als er in de andere vervoers modaliteiten goed wordt geboerd, we zeker van die zijde niet direct bang moeten zijn voor concurentie.

    Dus meneer ongelofelijk, eindig ik met uw woorden, veel succes voor dit plan gewenst.

    Sjaak van Wijk

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • Mijhnheer, van Megen.

    Mijn complimenten dat U het boek van Jojado Verrips kent, ik denk als er nu, door een antropoloog een onderzoek onder de schippers word gehouden er niet zoveel is veranderd, alleen onze enorme revolutie in telelcom en internet heeft veel veranderd.Maar dit hier kunnen we nog even over door praten. Alom heeft de binnenvaart altijd een paraplu boven zich gehad en zijn er in
    onze bedrijfstak opvallend weinig faillesementen geweest. De paarplu,s waren natuurlijk de wet op de evenredigevrachtverdeling en dan niet te vergeten de enorme sloopronde,s, als we die niet hadden gehad had de halve binnenvaart een koudesanering gehad. Maar nu zijn de paraplu,s op
    en U wilt weer een paraplu tevoorschijn toveren, maar dit word dan de eerste zonder overheidssteun,
    nu dat zal Uw probleem worden want ik garandeer dat U ze misschien gaat vangen in de EUBO maar een gevangene wil altijd weer vrij. Verder veel succes met uw missie.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Betse Anton van Megen ,
    Toen de schippers tevreden waren hadden we een gezonde binnenvaart .En dit is verpest door de ondernemers die de realiteit uit het oog zijn verloren . Veel geld is verbrast aan overbodige luxe . Terwijl het geld dat overbleef eigenlijk weg gezet had moeten worden voor eventuele
    Reparatie’s of vernieuwingen . Maar dat is niet gebeurd . Er werd maar wat gedaan en de meeste liepen met het hooft in de wolken zonder na te denken . Deze mensen wilde met handelen snel en veel geld verdienen . En nu gaat dat anders en word er van alles verzonnen om maar te voorkomen dat er schepen failliet gaan want dan is de ramp niet te over zien . Dit geld voor de banken maar ook voor de ondernemers die zich in het diepe hebben gegooid zonder na te denken . Er werd gedacht dat de bomen tot in de hemel groeide maar helaas dat is toch echt niet waar . En kijk nu heel of een groot gedeelte van de binnenvaart is de sigaar omdat er zoveel gegokt is door ondernemers die niet wisten waar ze aan begonnen . Het maakte toch niet uit wat alles koste de bank had geld genoeg . Een mentaliteit van niks en voor deze ondernemers word van alles verzonnen dat ze maar niet omvallen . Het is gewoon WANBELIJD wat de meeste gevoerd hebben en dat kan je in mijn ogen niet blijven steunen .
    Ook banken zijn hier schuldig aan zij laten de schepen maar varen zonder dat er rendement word behaald . Er zijn schepen die meer hypotheek hebben dan dat heel het bedrijf waard is op dit moment volgens mij ben je dan FAILLIET . En dan kom je met die zogenaamde oude rotzooi bij de bank dan zijn ze niet thuis want geld geven aan bedrijven die wel rente en aflossing betalen dat doe je toch niet . NEE je kan beter je geld stoppen in een technisch gezien FAILIETE onderneming . En door dit fenomeen zijn de oudere schepen in waarde gezakt . Banken willen geen geld geven aan oudere ondernemingen die wel rente en aflossing kunnen betalen . Dus Rabobank van mij krijgen jullie de gouden eikel en ik wens jullie veel succes met het in de vaart houden van die failliete veel te dure schepen . Zo kunnen ze lekker door varen en de gehele markt blijven verzieken .

    Oud bootje

    Geplaatst door: ggggrrrr op
  • Beste Mensen
    In zakendoen loopt iets goed af als er twee partijen tevreden zijn. Dat is de afgelopen jaren niet gebeurd. Eerst waren de schippers tevreden en nu zijn de bevrachters/verladers tevreden.
    Laten we van die periode leren, let wel beide partijen, en met wederzijds respect zakendoen. Wij leveren als binnenvaart een prima product en willen daar een eerlijke prijs tegenover. Daar horen dan ook condities bij.
    En aan “ongelooflijk” het onderzoek van Verrips is van 1998 dacht ik en behelst de periode tot 1975. Na zijn onderzoek is er voor miljarden geïnvesteerd in de binnenvaart. Daar hoort een hele andere manier van zakendoen bij. En ik denk dat inmiddels de meeste binnenvaartondernemers dat ook door hebben. Dit plan geeft een hele andere benadering van de markt; een langdurige samenwerking tussen verladers/bevrachters enerzijds en schippers anderzijds moet zorgen voor een stabielere markt. En voor dat niet wil is er altijd de vrije markt. Want wij dringen niemand iets op. Het is een zakelijk voorstel waarvan wij vinden dat het een goed en goed doordacht voorstel is. En daarin staan we niet alleen

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Die know-how van ongelofelijk kan je je reet mee afvegen.Wat een sukkel zeg,laat die vent potloden verkopen.

    Geplaatst door: hans op
  • @Ongelofelijk, Kijk en dat bedoel ik nu Gewoon weer iets alleen negatief willen lezen
    Het ging erom dom te laten zien hoe bedrijven om een beter marktpositie te verkrijgen Ja dat gepaard gaat met machtspositie… Daar kunnen we niet meer omheen
    Maar om dan Uw Know-How erbij te halen…Nou dat zal bijzonder zijn Want anders had U hier niet gereageerd
    Maar U wilt het wel aan hen verkopen
    Geef niets maar dan draagt U toch bij aan machtspositie creeren
    Kortom iedereen wil er beter van worden en ieder probeerd dat op zijn manier te doen
    Maar ga niet iemand voor dromer uitmaken terwijl U stiekem weg dus gewoon mee wilt doen Ook al is dat op een andere manier

    Geplaatst door: schippersvrouw maria op
  • Beste schippersvrouw maria.

    U wilt dus een macjtspositie opbouwen en trekt hier vergelijkingen met Imperial en boskalis end.
    multinatiuls. Ik zou graag willen dat het zo was.
    Als Eubo mijn bedrijfje voor een mooi bedrag wil opkopen met mijn knohhow erbij, wil ik graag mijn bankrek. geven. Maar zo werkt het niet Maria dat zijn echt dromen.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • @Klaas Ik heb het gevoel dat ik hier een bericht van een bevrachter lees. Van de week een paar bevrachters gesproken Waaronder van beide soort De 1 heeft transport van werkelijk Van A tot Z die heel positief over het plan is Het enigste wat hij zich afvroeg was Wie gaat dit financieren Maar goed zei hij er achteraan , wat zou het ook uitmaken Nu hebben we ook te maken met gevallen waar mensen alleen maar slechter van aan het worden zijn En nu is het ook maar de vraag en het bedrijfsrisico van betaling (en nog vele ander zaken) Hij zag dit als een stap in de goede richting dat er eens verder nagedacht werd dan alleen maar een schip in de vaart te brengen
    De ander klonk zoals U het hier beschrijf Vast een bevrachter die het van de restjes moet hebben die toegeschoven worden Geef niets Maar ik denk dat U het plan niet goed gelezen heeft of zeer waarschijnlijk helemaal niet Want U kan hier ook beter van worden OF U bent zo’n soort bevrachter die “deftig” dingen uithaalt die eigelijk helemaal niet zo deftig zijn zoals er beweerd wordt
    Want ik vind het eigenlijk best erg treurig dat eronder de bevrachters dreigementen worden uitgesproken die als ze herhaald moeten worden onze kinderen eerst hun oortje dicht moeten houden voordat ze herhaald mogen worden
    Maar goed we zijn waar we zijn, wijzen heeft geen zin ALLEEN gezond verstand gebruiken EERST denken dan overwegen DAN pas uitspreken.
    Hoe meer ik me inlees LAAT VOORlichten zowel TEGEN-partijen als VOORstanders des te meer zie ik dat er geen MEER risico-volle stappen gaan gebeuren als dat er nu wordt gedaan
    Ik zie ook geen problemen met betalingen WANT als een grote bank deze finaciering doet doet hij dat zeker niet in het belang van 1 enkel individu OOK daar doet hij iets voor eigen belang Dus waarom mogen voorstanders ook niet iets doen wat voor HUN eigen belang is

    Geplaatst door: een positieveling op
  • Hallo,

    Ik ben ook een normaal denkend mens en kan logisch denken.
    Hoe ziet de markt er uit?

    Voor elke 10 reizen zijn meer als 10 schepen beschikbaar. We onderbieden elkaar ( meestal ongewild)

    Bevrachters onderbieden elkaar, met de gedachte : we krijgen het voor elke prijs weg . We moeten toch iets in te delen hebben?? Die logica snap ik niet!

    Bij weinig werk is je omloopsnelheid al minder en dan moet je ook nog voor minder vracht gaan varen.

    We werken ons uit de naad en gaan nog achteruit.

    Hoe doorbreek je de oude manier van bevrachten ?

    Door samen te werken! En proberen de mensen te overtuigen dat het later misschien helemaal niet beter wordt. Hoe vaak komen de prognoses niet uit en kloppen helemaal niet.

    Moet je eens kijken, wat er aan casco’s nog ligt en afgebouwd wordt. Let er wel op dat veel werk voor ons binnenvaart, nog oude contracten waren. Alle landen hebben heel veel schulden en die worden gedicht met meer schulden maken. Dat gaat niet goed. BRD kolencentrales, die niet gebouwd worden.

    -Stel dat het wel aantrekt en je zit in de huureubo. De huur wordt aangepast of je krijgt een winst uitkering.

    -Stel het wort niet beter,ook omdat er nog steeds schepen bij komen.
    De schepen worden dan niet voor een lange periode verhuurd, de prijs is dan 80 cent voor de klant. De schippers krijgen 50 cent.
    Dus wanneer er 2 schepen verhuurt zijn, hou je samen 60 cent over. Daar kan je weer 1 stelliger van betalen. En heb je nog een duppie over voor de kosten.

    Hoe de toekomst er ook uit ziet, je gaat met de huureubo niet op je bek!

    Bij 200 schepen kan er 66 schepen tegen de kant. Dat zie ik nu nergens liggen. Wanneer 1000 schepen mee doen, heb je een herenleven en je kunt aflossen en rente betalen.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @Ongelofelijk Wie zit wie zijn mening nu op te dringen.
    En als U daar boekjes voor nodig heeft is oke Maar lees ook eens een ander kant van een verhaal
    Gewoon eerst denken en dan overwegen en dan pas iets doen
    Uit het verleden is gebleken kijk maar naar fusie’s daar zijn ondernemingen toch ook groot mee geworden dus een machtspositie gekregen
    En daar zitten ook voorwaarden aanvast en die zitten hier ook aan vast NIET groter dan 500.000ton En wordt het meer dan een 2-de er tegen aan
    GA niet roepen dat klopt niet Nou kijk even wat Imperial doet Die heeft al divers kleine bevrachtingskantoren opgekocht onder diverse “namen” Kijk naar Boskalis en KWS die zijn ook samen gegaan en hebben 10-tallen kleine bv-tjes opgekocht om de marktpositie te verbeteren En wij zullen het allemaal alleen redden
    Net wat iemand hier al schreef We krijgen dadelijk van dat soort kantoren die ook ineens “huur” aanbiedingen doen Maar inderdaad daar zitten meer addertjes van onder het gras
    En vertel me wat is er anders dan in de huur bij zo’n “machts” kantoor dan verenigen als schipper
    Maar goed we kunnen ons hoofd in het zand blijven steken en als “kleine” ondernemers blijven denken dat we klein kunnen denken om te overleven VAndaar dat de kleine supermarkt verdwenen is En daar stevelen we ook op af MITS we groter gaan denken
    En voor de snuggere onder ons NEE!!! niet groter bouwen, want iest in de vaart brengen dus kopen kan iedereen maar het schip blijven expoiloteren is weer iets HEEL anders dat blijkt NU wel

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Ongelofelijk is helmaal geen bevrachter, maar ieder normaal denkend mens die zich in de history
    van binnenvaart heeft verdiept en wel eens over vrije markt en economie heeft nagedacht weet dat dit plan onuitvoerbaar is. Een aanrader leest U het boekje van de antroploog Jojado Verrips eens,
    de titel is ,als het tij verloopt, nooit van gehoord? Ik zou zeggen print dit stukje eens uit en lees het over een jaar nog eens.
    Verder veel succes met je EUBO en als je het ziet zitten prima maar laat een ieder het wel voor zich zelf beslissen.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Beste Alex, je hebt een flinke klodder boter op je hoofd en die loopt er langzaam af. Ga nu niet zielig lopen doen en kijk eens wat jullie er 2 jaar geleden allemaal uitkraamden. Iedereen innveerde en lachte mensen uit die zeiden, jongens kijk uit met al die nieuwbouw want we krijgen overcapacitiet. Wat je hier leest is een handjevol de zefde huilers maar vergeet niet dat het overgrote deel gewoon aan zijn verplichtingen kan voldoen. Ook bij ons de broekriem aangetrokken maar hou aub op met dat gejammer.

    Geplaatst door: klaas op
  • Goed opgemerkt subarurijder.

    We worden uitgelachen op het moment hoe dieper we in de put zitten hoe sneller we toch die rotreis maar aannemen.
    En er zijn er maar heel weinig die tegen een normaal winstgevend tarief worden aangeboden .
    Neem aan dat iedereen er toch zat van is om op deze manier die hele kliek werkaanbieders te blijven finanancieren,want dat is wat wij nu doen.
    En ja zo,n cooperatie zou weleens kunnen werken.
    voor nu is het misschien wat duurder en iedereen moet eraan wennen.maar als alles weer aantrekt zitten ze ook niet gelijk tegen die toptarieven aan te hikken hebben ze een stabielere markt.
    En de schipper wat meer rust.want zeg nou zelf welke ondernemer loopt er nou vrolijk fluitend rond terwijl je weet dat je eind van het jaar weer met een negatieve balans zit.en daar is het toch niet om begonnen.
    Je altijd langer bezig bent dan de wet voorschrijft (te weinig personeel en vage reisafspraken).
    Voor de mensen die wel wat in het plan zien denk er over na en overleg met collega,s en eudo zelf.
    Voor de mensen die niet willen ga lekker zo door en wacht op beter tijden c.a. 2015 als dat vol te houden is.
    Maar kraak niet iets gelijk af wat eventueel een handvat kan zijn naar een andere logistieke invulling voor een hoop mensen.

    Geplaatst door: Alex op
  • Hallo ongelofelijk.
    Dat kun je wel mooi schrijven natuurlijk maar waar baseer je dat dan op?
    Stel dat er wel genoeg animo voor is waarom zou het dan niet uitvoerbaar zijn?
    Let wel de verdeeldheid onder de schippers is alleen maar groter geworden sinds de crisis.
    En wat willen ze nu allemaal ?Ja normaal betaald worden voor hun bewezen dienst en in een normale bedrijfsvoering zou daar ook nog winst in moeten zitten toch.
    Heb het woord verlies beperken ook al wel gehoord dit is voor een maand of 2 misschien wel vol te houden en hopen op beter maar dit begrip heeft met rasse schreden alle ondernemingen achteruit gebracht in de afgelopen 1,5 jaar want of je hebt moeten bijfinancieren of de spaarcentjes zijn allemaal op.Jammer dat de banken niet hun verantwoording hebben genomen.En zelf beter hadden opgelet bij het verstrekken van financieringen.waarom aflossing opschorten waarom bijfinancieren als er geen positeif vooruitzicht is.gewoon stil die schepen.dan doet de markt zijn werking vanzelf.
    door alle kunstgrepen gaan de meeste ondernemingen zover achteruit dat als het aantrekt ze het alsnog niet gaan redden.
    Maar hopen dat de binnenvaart lering trekt uit de afgelopen 2 jaar en de komende 5 a 10 jaar want veel eerder komt het niet op niveau van wat het hhort te zijn.

    succes aan iedereen die wel wil maar niet kan.

    Geplaatst door: Jip op
  • Wanneer ik kijk, naar de negatieve opmerkingen over de huureubo Zit een mens toch raar in elkaar. Wordt er een garantie inkomsten gegeven, die voldoende is om alles te kunnen betalen. Dat je elkaar als grote groep niet onderbied. Niet afhankelijk van de markt, wanneer er even weinig werk is. Gaan ze dingen bedenken, om de boel af te kraken??? Heeft er zelfs eentje over vrije markt?? Er is geen vrije markt, de prijzen worden gedicteerd.! En af en toe lul je er een euro bij. Dus met een groot schip is je daggeld 200 euri meer. Maar met die 200 extra is het nog te weinig. Er zijn mensen die zeggen het loopt aardig, maar met dat aardig loopje kunnen ze nog niet aflossen???

    Waarop het plan kan struikelen is, wanneer de redereien onnozele schippers voor hun karretje gaan spannen. Met een mooie aanbieding van huur of huurkoop. Op de korte termijn lijkt het mooi, pas op de kleine lettertjes! Zo contract is door een jurist opgesteld, met eenzijdig voordeel.
    Wanneer een bevrachter fel tegen is, heb ik daar een goed gevoel bij. Want dan denkt hij: “het plan kan wel eens werken”

    Ik heb wel eens gevraagd aan een bevrachter, wanneer de prijzen 60% zouden stijgen, hoeveel werk raken we dan kwijt. Hij dacht geen kilo.
    En hij zei: “het probleem is, wij bieden een lage vrachtprijs aan en wachten. Jullie onderbieden elkaar en hebben geen rust in de kont. Vraag allemaal gewoon wat meer en het probleem is opgelost.”

    Nou dat wil de huureubo , gewoon met zijn allen wat meer vragen.
    Denk niet teveel aan de regeltjes, je kan bij iets nieuws niet alles ondervangen.
    Stapje voor stapje marktinvloed opbouwen.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • die ongelooflijk is gewoon een bevrachter.

    Geplaatst door: de Cock op
  • @Ongelofelijk, Waarom roept U nu zoiets terwijl U beter een uurtje de tijd kunt gaan nemen om het plan eens te lezen U lijkt wel iemand die heel graag van papegaaien houdt Veel schrijven zonder inhoud….

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Niet te geloven dat er schippers zijn die dit wezenloze plan steunen. Heb je geen verstand of geloof je nog in sprookjes. Mensen Mensen laat je niet in de maling nemen, ga eens een uurtje vroeger naar bed en denk er eens goed over na. Laat je emoties ieder geval niet overheersen maar denk reeel na dan weet je toch dat dit niet gaat.

    Geplaatst door: ongelofelijk op
  • Tja,jip.
    Zoals jullie begrepen hebben kunnen zij niet zonder die 500.000 ton,dus zullen zij wel zaken willen doen,en als de niet aangesloten vaart dan meer krijgt weten die aan wie zij het te danken hebben.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Juist JIP…niemand bij die EUBO die daar aan gedacht heeft……of toch?

    Geplaatst door: Tja op
  • Beste Roel.
    Stel het plan gaat van start.
    Wat denk je dan dat er gebeurd als er 500000 ton scheepsruimte uit de vaart genomen word?
    1)Er onstaat lichte paniek.want dan blijkt die overcapaciteit ineens niet zo groot.(nergens geen leeg schip te vinden dus alles vaart nu al)
    2)De bevrachters en kantoren gaan de niet aangesloten schepen vanzelf meer betalen.en je kunt weer onderhandelen over laad en lostijden.
    3)Waarom?nou ze gaan echt de eubo niet bellen om een schip te huren want dat is veel duurder.
    4)Dus mislukt ook weer dit plan geld weg en een illusie rijker.

    Geplaatst door: jip op
  • Wat heeft het geven van een mening met teer te maken, dit is op z’n zachts gezegd een soort stemmingmakerij, die al heel lang geleden is begraven, en zeker niet meer met huidige binnenvaart geassocieerd mag en kan worden.

    Denk er rustig nog eens over; Stel dat je straks de enigste bent buiten de EUBO !!!!!!

    Met vriendelijke groet:
    Sjaak van Wijk

    Een ding Sjaak je kan mij dan wel betichten van stemmingmakerij en dat ik niet begrijp wat ik lees nou dan kan jij mij een handje geven ! Want op 22-07-2010 schreef een collega dat hij niet zijn naam wilde vermelden omdat hij bang was om geteerd te worden ! ! ! Dus wie begrijpt nou wat niet ! Jij begrijpt mij verkeerd ! Ik vind dat iedereen zijn mening mag geven en dat je gewoon je naam er onder moet zetten in plaats van een verzonnen naam ! !
    Daarom schreef ik .

    Teer of geen teer iedereen mag zijn mening geven dus bij deze !
    Begrijp je het NU !

    Mvg.
    Roel Koopmans

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • @Allen Als we over stemming/bangmakerij gaan hebben is wel het laaste wat we hier nodig hebben Het gaat er niet om of je er wel of niet bij wilt aansluiten MAAR het gaat erom dat mensne gewoon even EERST nadenken EN vooral dingen GOED lezen voordat er ergens JA of NEE op wordt geantwoordt Want veel onderbouwing van de reacties van die ik hier lees zijn niet erg te lezen
    En om toch maar weer iets extra te mogen zeggen, OOK wij hebben het door een GOED geletterd iemand laten lezen Dus wel afgestudeerd en er is op zich niks mis mee met dat plan
    Maar goed dan schrijft er weer iemand dat ik mensne ergens naar toe wil aanzetten Ja dat klopt ook wel, GA LEZEN en kom dan tot een onderbouwd oordeel die je hier heus mag neerschrijven MAAR geen stemmingmakerij maar WEL onderbouwd

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Kan er ook nog gelachen worden of moet de schrijver eerst zelf heel groot hahaha erbij zetten.
    Kom op zeg!! blijf een beetje lachen en niet te veel (af)zeiken.

    Geplaatst door: Tja op
  • @Sjaak
    Stel dat je straks de eenigste bent buiten eubo.
    Deze opmerking slaat natuurlijk nergens op, tel even tot tien de volgende keer grappenmaker

    Geplaatst door: bernd op
  • Denk er rustig nog eens over; Stel dat je straks de eenigste bent buiten de EUBO !!!!!!

    Met vriendlijke groet:
    Sjaak van Wijk
    Sorry hoor maar is moest even verschrikkelijk lachen toen ik dit laatste las …

    U zegt ‘stemmingsmakerij ‘ volgens mij doet u aan bangmakerij!
    Overigens een compliment dat jullie midden in de nacht achter je pc’tje antwoorden gaan geven!

    Geplaatst door: Wijngaarden op
  • Beste Roel de minimale huur is 50 cent over 312 dagen in een jaar.Daar kan bijna iedereen alles van betalen.Schip/rente en aflossing.Wat is hier op tegen?

    Wanneer je b.v met 200 schippers bent, we onderbieden elkaar niet= ook een groot voordeel.

    Trekt de markt aan of de huur wordt aangepast of je krijgt winstdeling uitgekeerd.

    En dat voor lossen en laden is toch een gegeven!! Dat gebeurd nu toch ook met de huurschepen??
    Dat is voor de mensen die niet mee willen doen, maar wel meeliften met door de huureubo prijsstijging.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Beste Roel,
    We zijn blij dat je het EUBO plan hebt doorgenomen, maar begrijpend lezen, of per definitie op tegen zijn, zijn twee verschillende dingen, en ik proef hier beduidend meer van het laatste.
    Even een weerwoord op je betoog korting:
    Het mag duidelijk zijn dat de prijzen nu onder elk aanvaardbaar niveau zijn. Daarop wordt dus geen korting gegeven, want die kale huur licht gemiddeld al beduidend hoger als de huidige vrachtopbrengsten.

    Stel dat er 50% van de schepen in de huur zouden zitten, die allen 14 uur zouden varen, dan heb je al veel zoniet alle overtonnage uit de mark gehaald.
    Ik denk persoonlijk dat met veel minder percentage in combinatie met gestelde werktijden de grootst pijn is weggenomen.

    Overcapaciteit: Als er dan nog overtonnage is wordt dat net als vroeger in de wacht gezet, maar wel met doorbetaling van die minimum huur,moet eigenlijk een ieder aanspreken.
    En nu voor jou de binnenkomer want dit is eigenlijk net als vroeger in het Beurs, en Noor-zuid systeem het vangnet voor de RESERVECAPACITEIT, die nu in de recessie plots werd omgetoverd tot OVERCAPACITEIT, wat we ons allen erg hebben laten aanleunen,ook ik hoor, en wat door het verladend bedrijfsleven goed is uitgebuit met behulp van die recessie.

    Ik denk dat er per saldo dus weer betaald gaat worden voor die (RESERVE)overcapaciteit, lees, er komt dus weer meer geld naar de binnenvaart.
    Kan ons eigenlijk allen voordeel opleveren.

    Wat heeft het geven van een mening met teer te maken, dit is op z’n zachts gezegd een soort stemmingmakerij, die al heel lang geleden is begraven, en zeker niet meer met huidige binnenvaart geassocieerd mag en kan worden.

    Denk er rustig nog eens over; Stel dat je straks de eenigste bent buiten de EUBO !!!!!!

    Met vriendlijke groet:

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • Eubo :
    ‘We moeten af van de gedachte dat er bij een groot ladingaanbod hoge tarieven worden betaald en bij weinig vracht lagere. Dan straf je namelijk de verlader als die veel werk op de markt brengt. Die gaat dan op zoek naar alternatieven en je bent het werk kwijt. Op zich zijn de huurtarieven niet idioot hoog, want de vrachten moeten wel exploitabel blijven voor een bevrachter.

    Roel:
    Ik vind dit een gedachte die nergens op slaat ! ! Want als er meer werk is dan gaat het economie’s gezien goed ! !
    En als het goed gaat dan komt er bij de klant ook meer geld binnen en is dan ook sneller bereid om iets meer te gaan betalen voor het vervoer ! Volgens mij moet je de markt zijn werk laten doen en niet in een slechte tijd
    Met deze gedachten gaan spelen want dan maak je echt alles kapot ! !

    Eubo:
    Van Megen heeft berekend dat de markt nu voor circa 15% uit huurschepen bestaat. ‘We moeten toe naar een markt met 30 tot 50% huurschepen. Dat maakt de markt veel stabieler en beter om in te werken.’

    Roel :
    Beste heer van Megen ,
    We gaan er van uit dat 50% in de huur gaat bij de Eubo waar is dan de over capaciteit ? In rook op gegaan ?
    Ik kan het verkeerd hebben maar komt het niet door al die schepen die te veel zijn bij gebouwd dat we nu met een over capaciteit zitten en dat door de over capaciteit de vrachten naar de klote zijn ! !
    Ik lees hier niks over in het plan van de Eubo . En is het niet zo dat de Eubo met het verhuren van schepen die efficiënter gaan varen een nog grotere over capaciteit creëert !

    Eubo :
    Een verschil met de vrije markt is dat in de coöperatie laad- en losdagen gewoon doortellen in de huurprijs. ‘Je legt het risico van wachtdagen bij de bevrachter. Die zal er waarschijnlijk alles aan doen een schip zo snel mogelijk geladen of gelost te krijgen. De huurprijs is te hoog om een schip betaald te laten stilliggen. Is er bijvoorbeeld een kraan stuk, dan moet de bevrachter of verlader dat oplossen. De schipper is van het risico af. Een bevrachter kan veel meer invloed uitoefenen op laad- en losplanning. Goed gepland is een huurschip daarom voor de bevrachter misschien wel voordeliger dan de vrije markt.’

    Roel :
    Het laad en los verhaal word ik ook al niet vrolijk van ! Want als je niet eens bent met de gedachten van de Eubo en je vaart gewoon los dan gaan al de Eubo schepen voor met lossen en dan heb je ze ook weer voor met laden ! Want als vrij schip heb je gewoon je laad en lostijd en die is gratis !
    Dan durf je als Eubo ook nog te zeggen dat een goed gepland huurschip van de Eubo dan wel eens goedkoper kan zijn dan de vrije markt en dat dit voordeliger kan zijn voor de bevrachter !
    Ik weet het niet maar was het niet de bedoeling dat we een plan bedachten waar de binnenvaart geld aan gaat verdienen in plaats van de bevrachters ! En dat de vrachten naar boven moeten in plaats van naar beneden ! Volgens mij hebben we al korting genoeg gegeven ! Er word al een geruime tijd voor een veel te laag tarief gevaren en dan zegt de Eubo dat een goed gepland huurschip wel eens goedkoper kan zijn dan de vrije markt , nou Anton op deze manier gaat het wel storm lopen !

    Met de vriendelijke groeten uit Kolenfeld .

    Teer of geen teer iedereen mag zijn mening geven dus bij deze !

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • Mijn gemiddelde duwt dit plan in de slechtste berekening met 300 euro per dag omhoog.
    De simpele ziel die zegt dat hij hetzelfde bedrag haalt heeft altijd dan al meer dan 14 uur gevaren en heeft alles aangenomen wat hem aangeboden werd zonder prijsdiscussie. Want het klopt als je de bal laat rollen voor de moment dan kom je eraan maar ik heb het idee voor harder werken meer geld.
    Waarom ik die 300 euro lager zit?
    Omdat ik wel onderhandel en bijna elke reis een paar dagen leeg lig en dan toch maar weg moet met datzelfde.
    Waarom ik dan weer ga laden?
    Tja ben niet rijk geboren, denk ook niet dat ik dan in deze branche zat.
    Dus ik geef dit de voorkeur, en hun die zeggen wat als de markt hoger gaat liggen dan de huur?
    De coop\\\\\\\\\\\\\\\’s kunnen ook prijsaanpassingen doen hoor naar verlader en klant wees daar maar niet bang van.
    Voor die clevere mevrouw die vond dat ze het nog nooit heeft gehoord om een (o zo grote) inleg te doen bij een coop, ik hoop dat u verzekerd bent want bij alle onderlinge verzekeringen bv heb je ook een borg staan en die krijg je ook terug als je eruit stapt of had u dat nog niet door toen u uw premie betaalde?
    En zo zijn er nog voorbeelden maar die laat ik maar zo, die mogen de tegenstanders uitzoeken.

    Geplaatst door: Pascal op
  • Hoi Jan mooi verhaal met je 64 cent netto maar al vaar je nu 48 uur in een etmaal reden ga je het niet zonder normaal wetelijk vaargedrag hoor.
    Of zoals jij waarschijnlijk elithe betaald werk hebt maar wat er nu word aangeboden is te zot voor woorden.succes Goede ondernemer .

    Geplaatst door: Alex op
  • beste Rob

    Ik heb begin dit jaar een voorzet gegeven betreft huren. Dus zolang is de EUBO er al mee bezig!! En soms is de oplossing zo simpel, dat je in het begin, niet wilt geloven. Dat het op deze manier kan werken. Zonder dure stilligregeling.

    Maar gewoon de boel omdraaien. Niet wat wilt U betalen.maar dat KOST u zoveel. Zoder elkaar te onderbieden.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @Rob.

    Mooi stukje,een hele hoop beweringen die nergens op slaan,en uiteindelijk de conclusie dat je altijd nog achterop kunt springen.
    Dit is duidelijk een poging om de zaken te vertragen in de hoop dat het niet gaat lukken.
    Uw branche,bevrachting???

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Beste menen,

    Als dit werkelijk een grandioos idee is waarom is dit niet eerder bedacht?
    Zouden de leden het eens blijven met het bestuur….(kijk even naar de boeren destijds met hun coöperatie?)
    Zou de Eubo een soort bevrachter gaan worden om “rechtstreeks aan verladers werk te gaan vragen”?
    Zou het plan werken omdat er een grote bank een rekening-courantfaciliteit toegezegd heeft? Zagen de banken het door hun zelf aangestoken kredietcrises aankomen?
    Gaat een slimme jongen van die grote bank straks ook directeur worden van een coöperatie?handig om ondernemers in de tang te nemen…
    en €70,000 als vergoeding..waar zou je je een beul aan vallen?
    Zouden de Eubo leden het allemaal niet te rooskleurig zien?en zichzelf gaan rijk rekenen?
    “Een paar dagen varen en heb mijn inleg terugverdiend..”
    Waarom zou je een plan niet de grond in mogen boren? Wij zijn toch concurrenten van elkaar?” we hebben al een grote “volgcultuur” in de wereld, als ondernemer moet je dat kunnen weerstaan!
    Is het niet te overmoedig om te zeggen dat de ‘huurschepen’ straks eerder leeg gaan komen t.o.v. de normale schepen..
    Als het echt plan echt een magnifieke uitwerking heeft kan je toch altijd achterin de Eubo-trein stappen ?
    En zo kan ik nog wel even door gaan, maar iedereen heeft het volste recht om Eubo lid te worden…

    Geplaatst door: Rob op
  • @Jan Geloof dat U niet kunt lezen of begrijend lezen want die mensen vullen hun zakken niet Ze hebben een bestand en worden opgebeld of er een schip beschikbaar is en dan mag de schipper op de lijst gewoon gaan varen ALS alles geregeld is Dus net zoals als nu Maar 1 voordeel er kan niet elkaar onderboden worden Want er is al op voorhand die 50cent afgesproken Wat erover schiet dat word in de pot gedaan en op termijn verdeeld onder de leden En dat U 50cent opvaart zal best al heb ik daar mijn grootste twijfels over Maar goed weer iemand die niet weet waar die over praat
    En ja in de beunwereld wat moeten we daar over zeggen een apart wereldtje maar goed ook iemand die appels met peren vergelijkt Dat Scheepvaartgilde heeft dit plan helemaal niet gehad

    Geplaatst door: een positieveling op
  • Hallo , elk plan kun je afzeiken.

    Het lijkt wel een wedstrijd onder de tegenhangers om punten op te noemen ,waarom het niet werkt. Zouden dat misschien bevrachters zijn met slecht contract werk??

    Voor de mensen die denken dat de EUBO geen werk krijgt? Waar liggen dan nu die 200 ledige schepen?

    Dit plan is een omslag, in de manier van een reis aannemen. Wij noemen met 200 man of meer een prijs, onderbieden elkaar niet. De markt kan helemaal niet zoveel schepen missen, dus we komen niet op de reserve bank. En varen voor een tarief, waar je wel de aflossing van kunt betalen.

    Denk niet te veel aan de regels en de hoogte van de huur. Je moet ergens mee starten. En als start is het een acceptabele huur!! Denk in het geheel. Met 1000 leden kunnen we gewoon 80 cent vragen. Denk aan die man van Krotzenburg in de krant, wanneer het gevraagd wordt, betalen wij desnoods 10 euro per ton.
    Met heel veel leden, gaan de bevrachters elkaar niet onderbieden, want ze zijn dan veel te bang, om het werk voor die lage prijs in te delen.

    Nu de slimmeriken die denken , ik lift wel mee met de EUBO. Maar ik wordt geen lid. Denk wel dat u reis langer duurt, want huurschepen worden wel snel gelost en geladen.( want de bevrachter wil zo snel mogelijk huur vrij zijn) Dus je komt als vrije vogel overal op 2e appel. Dus kun je beter gewoon meedoen.

    Dan voor de meelezende bevrachters,:
    Kijk in het contract naar de kleine lettertjes: Is de markt zodanig in beroering, zodat wij voor de contractprijs geen scheepsruimte kunnen voorleggen, wordt er overleg gepleegd of wordt het contract ontbonden.
    Denk hierbij de concurrent heeft er ook last van. En 5% van meer is toch welkom.Jullie zijn alleen maar een tussenschakel toch?? Dus voordeel voor iedereen, wat wil je nog meer??

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Het lijkt me een aardig plan, MAARRRRR….enkel in combinatie met een nieuwbouw stop in bepaalde categorie schepen, anders is en blijft het dweilen met de kraan open.

    Verder wens ik Anton en alle anderen die er energie insteken veel succes met dit plan.

    mvg.

    Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 28-07-2010 16:15.

    Geplaatst door: Roel Eerkes op
  • Inleggeld, aanschaf track en tracing,en speciaal afleesbaar brandstof meter,schatting ivm. aanschaf van een en ander ca. € 8000,= / 10000,=
    Rekensom in ons geval, 26 dagen HUUR á 50 cent ALLES TERUGVERDIENT, zo snel zal de EUBO niet op de fles gaan.
    Alle dagen langer als 26 dagen huur is dus winst, ex de evt, bonus maar daar gaan we eerst nog niet vanuit.
    Zij die dit niet willen zien zijn volgens mij een dief van eigen buidel.
    Ik denk zelfs als enkele banken dit plan zien ze misschien hun clientele wel motiveren.

    MVG, Sjaak

    Geplaatst door: Sjaak van Wijk op
  • hallo, heren schippers kunnem jullie nu niet meer uithte rekenen wat jullie aan dag geld moeten hebben .Zoals de Eubo dat wil met 0.5 netto per dag kan toch geen schipper bestaan en de eubo maar zakken vullen .zelfs in deze slechte tijd vaar in vrij met 2 man personeel ( GEEN FHILIPIJNEN)vrouw en kids thuis en heb een 85 m schip vaar 310 dagen per jaar en toch een omzet van 0.64 cent netto op de vrije markt volgens mij moeten jullie eens van dat paard afkomen en de oog kleppen afdoen en niet zo argogant gaan doen om een nieuw bouw te willen hebbenen eens weer als ondernemender schipper gaan varen .

    Geplaatst door: jan op
  • Eerst heel goed gaan rekenen, niet voor je buurman of weet ik veel wie, maar voor je eigen schip. Wat pak je nu per ton? Wat betaal je aan havengeld, olie, enz. Kosten en baten delen, dan zal je met je eigen ogen zien dat dit werkt. Ook als je overgefinancierd ben. Wat hier nu gebeurt is een heel goed en uitgedacht plan de grond inboren. Ga eerst je eigen kostenplaatje berekenen, dan het plan van de EUBO, en ga dan afzeiken, maar dan hoef je niet af te zeiken, een heel goed plan de grond in te boren. Dan zie je op papier dat dit echt werkt. Succes.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • MENSEN HET SCHEEPVAARTGILDE IS OOK MISLUKT.
    LEDEN VAREN ONDER ELKAARS PRIJZEN EN BEDONDEREN ELKAAR GEWOON NET ALS VROEGER< EN ZE BELLEN NET ALS VROEGER IEDEREEN OP OM WERK< DE BEVRACHTERS WETEN DAT EN SPELEN HET SPEL. WE HOREN NIETS MEER VAN HET SCHEEPVAARTGILDE.

    Geplaatst door: de groot op
  • Als het plan niet wordt tegen gehouden door het NMA dan is het een haalbaar plan.
    Bij minimaal 400 schepen groter dan 2000 Ton heb je wel degelijk markt invloed.
    Voor de schepen die dan niet in de huur zitten wordt er ook zeker meer vracht betaald ook voor de kleinere schepen.
    Dan heb je ook nog dat de schepen maar 14 uur gaan varen dus dan heb je al automatisch meer schepen nodig.
    Voor de mensen die zeggen met een schip van +2000 Ton een netto resultaat boven de 0,50 eurocent met 14 uur per dag.
    Het zal wel aan mijn leggen maar ik haal het met een 110 meter niet in 14 uur per dag.
    En als we met een reisje bezig zijn vanaf de vrije markt (meestal eigen werk) kom ik nog niet aan de 1000,- netto met een schip van 2500 Ton op 3 meter dan vragen we altijd zo,n beetje 1200 tot 1300 euro netto per dag maar zijn we 9 van de 10 keer veel te duur.
    En als ik dan met collega,s spreek die bevestigen dat ze net de rente opvaren (dus weer 800 tot 1000 euro) omdat er meer niet in zit met 24 uurs vaart, leg het mijn maar uit
    Voor de 85 meters is dit anders vraag en aanbod is hier wat normaler. Dus wordt er wat meer betaald per ton.
    Maar voor deze schepen kan het zeker geen kwaad werkt alleen maar vracht verhogend als het plan doorgaat dus commentaar mag maar wel gegrond aub het is geen verplichting.

    Groetjes van een natuurlijk voorstander hoe kun je hier nou tegen zijn??????

    Geplaatst door: Voorstander op
  • Sorry voor de zeikerds onder ons. Anton en de rest ik vind het een heel goed plan, want alleen ga je het ook niet redden en straks kan je op deze manier (met z’n ALLEN)ook groot inkopen voor je internet, smeerolie of andere scheepsbenodigheden en voor degene die meer hebben en niet willen reageer dan liever niet. zet m op niet geprobeerd altijd mis.
    Groeten Teun van der Plas
    http://www.sagittavof.nl

    Geplaatst door: Teunis op
  • Als iemand denkt dat het niet gaat werken,en hij onderbouwd dat in zijn commentaar,dan kunnen wij alle er over nadenken of het een punt is of niet.
    Maar alleen schrijven dat het niet gaat werken,of gaan schelden of weer met de vinger gaan wijzen,daar hebben wij allemaal niets aan

    Geplaatst door: Dirk op
  • verdienen jullie dan allemaal meer als 0.5 dat haal ik nu niet als ik ff snel reken heb ik mijn inleg na 2 weken terug
    miss toch wel intresant voor nu ook in de huur dus veel verschil is er niet alleen beter betaald
    groeten frans van klein schip met niet zo veel hypo geen water aan mijn lippe

    Geplaatst door: frans verbert op
  • Sorry voor mij ook GEEN EUBO!!
    Zonde van je geld, en inderdaad er zitten allemaal leden bij met een grote waffel op hun zgn forum, waar ze elkaar zwart maken en modder gooien… En zeer veel leden met het water aan hun lippen!
    Heb je zelf toch voor gekozen met je mooie schip!!

    Geplaatst door: Willem op
  • Eubo, NEE dank U!!
    Er zitten allemaal TOPTOPTOPTOP hypotheek-schippers in!! (de uitzonderingen daar gelaten!)
    Had normaal gedaan, dan was die eubo niet nodig voor je!!
    Waarom inleggeld betalen voor die schippers die ZELF stom doen!
    DAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!

    Geplaatst door: anne op
  • EN WIE GAAT DIT BETALEN!!
    KLINKT WEL LEUK, MAAR ONUITVOERBAAAR!

    Geplaatst door: rosa op
  • Wat ik nu wel eens zou willen weten …is dat wie gaat er met 14 uur p/d varen de Moezel in en die dan ook nog 0,50€ p/t p/d heeft….
    Want er zitten hier mensen te schrijven die volgens mij appels met peren aan het vergelijken zijn
    Ja er varen misschien en dan zeg ik misschien wel mensen met dat daggeld maar die varen echt geen 14 uur p/d maar goed ineens hebben die mensen een dag van 28 uur want ze varen niet op zondag maar als je maandag vertrekt uit IJzendoorn en je ligt donderdag weer te lossen in LaMax en je vaart in een treintje…. dus loopt voor geen meter zijn dat geen 14uur p/d En voor diegene die zich aangesproken voelen Het gaat me dus echt niet om dat welofniet zondagvaren Maar dat er wel appels met appels vergeleken wordt
    Ben wel geen EUBO-lid maar ik vind het wel een iets om een kans te geven
    Want als het zo ook op de Moezel moet gaan, hebben ze wel wat meer schepen nodig En dat werkt volgens mij wel in ieder zijn voordeel

    Geplaatst door: Bedrijfseconoom op
  • Vraag me af of mijn schip met van 1931 ook door de keuring van de Eubo komt, of zou ik niet up to date zijn ook al heb ik een brandstofverbruikmeter?

    Geplaatst door: Oudschipbezitter op
  • Lees eerst het hele plan,dan zou je kunnen uitrekenen wat de prijzen voor de verladers zouden worden.En dat wij dat concurrerende prijzen vinden is onze zaak.
    Cooperaties tot 500.000 ton zijn toegestaan,dan is het nog geen kartelvorming,en marktwerking is zelfs te bevorderen en zeker niet verboden,alleen willen wij een sterkere marktpositie waarin we niet meer zo gemakkelijk tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden.
    Het zou misschien beter zijn als je jezelf er toe kon zetten met een heleboel kleinere schepen aan te melden,dan zouden we daar ook een coop voor kunnen opzetten zodat niet de petersons en sgs jouw gaan vertellen wat je mag verdienen.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • en maar klagen over eindeloze keuringen certificaten etc.van de overheid uit.Nu nog de EUBO-keuring erbij (wie de”beedigde keurders zijn zo ik wel eens willen weten)en nog zo van die vele fratsen,en dit allemaal voor de ocharme 50ct/t voor blijkbaar hypermoderne up to date schepen?!ondernemen is een vak apart,als je niet kan ondernemen sluit je aan bij de eubo….voor 50ct/ton

    Geplaatst door: p op
  • Niet om het een of ander, maar deze zin uit de brief van de Eubo aan Verladers doet toch mijn haar overeind zetten: “Bijgevoegd vindt u de lijst met tarieven zoals wij die heden ten dage berekenen. U zult zien dat deze zeker concurrerend zijn!”

    Dus ben je geen lid, wil je geen lid worden of heb je geen “up to Date” schip wat de eubo wilt en blijkbaar keurt en kom je er dus niet bij, dan maakt de Eubo je nu kapot, want wie gaat er dan een schip van de losse markt nemen als de Eubo het goedkoper was….
    Dacht dat Kartelvorming/marktwerking niet mocht, dacht dat de markt beter moest worden voor iedereen, en niet voor de Eubo leden met hun fantastiche up to date schepen…..

    Goed saneringsplan dit hoor, help de kleineren schepen en de oudere schepen die netjes alles nog betalen maar ten gronde, en laat die gastjes met hun petjes achterstevoren maar op hun 5dubbelgefinacierde schip het maar opknappen….
    Dat het zover zou komen heb ik altijd al geweten met al die nieuwe eilanden, maar dat de boel zo naar de klote geholpen gaat worden….

    Geplaatst door: Oossens op
  • @Geen eubo lid, MISSCHIEN heb ik gezegd, niet dat je je BMW of MERCEDES in MOET leveren.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • @niet eubolid: door de bevrachters wordt het ondernemen je uit handen genomen, bedoel je zeker? Zij denken de markt te bepalen! Daar gaat de Eubo verandering in brengen, neem dat maar van mij aan!

    Geplaatst door: wel eubolid op
  • Waarom je Mercedes of BMW inleveren?
    Je kan middels lid te zijn van de corporatie toch een kwantumkorting regelen?
    Rijden we bv. Allemaal in een blauwe Mercedes met Eubo logo…

    Ik heb nu toch maar het businessplan van de Eubo gelezen ,en ik moet zeggen dat het een realistisch plan is dat een goede levensvatbaarheid heeft,en bied

    Toch vind ik dat het ondernemen je een gedeelte uit de handen word genomen, maar het lijkt niet te vermijden in deze marktsituatie.

    Succes

    Geplaatst door: geen Eubo lid op
  • Reken het goed na, eerst rekenen dan pas gaan afzeiken. Reken 312 x €….. dan zal je zien dat je er best van kan leven. Je hebt geen sores meer, zei regelen alles. Je zal misschien je BMW of MERCEDES om moeten ruilen voor een DACIA. Je kan varen, wat wij schippers willen, en je verdient nog een goed belegde boterham ook. Ik wens de heer Anton van Megen heel veel succes. En als dit echt gaat werken dan is de (zogenaamde) crisis ook over in de binnenvaart. Ik vraag mij alleen af of het alleen bij NL schepen blijft, of dat er alle nationaliteiten aan mee mogen doen? Het is een goed idee, maar pas vanaf een ton of 500. Daaronder is dit niet interessant. Ik wil best 312 dagen opslag liggen voor dit tarief.

    Geplaatst door: Johan T. op
  • Ook ik ben in de daghuur, vindt dit prettig, geen gezeur over kwartjes en dubbeltjes en als ik later laad blijft het mij worst, ik lig daar best men mag dit op kantoor weten ze weten hoe ik daar over denk, je kan alleen maar plezierig werken als het een wisselwerking is.
    Daarom zeg ik give it a try, baad het niet dan schaad het niet, en zit je in de huur weet je vast je inkomsten, al voelen vele schippers zich dan geen ondernemer meer, ieder ze eigen ding.
    Dus voor de collegas die zich gekrengt voelde door mijn stuk, sorry dit lag niet geheel aan mij, maar ik heb wel de verantwoording te nemen over wat ik schrijf.
    En ja ik ben ook een Eubo lid, zal toch niet snel bij ze in de huur gaan niet omdat ze niet goed zijn maar omdat het me prima bevalt waar ik nu zit, dat ik lid ben is doodeenvoudig omdat ik snap dat als de markt niet verbeterd ook mijn huur onder uitgaat.
    Hen ook jammer genoeg al andere plannen zien stranden zoals van de kantoorbonden al is het nu opeens wel erg stil van de zijde van de ASV.
    Prettige reis voor iedereen en graag tot horens

    Geplaatst door: Hagens op
  • als ik alle onkosten bereken voor de schepen waar dit voor bedoeld is kom je uit op ca.5.25€/ton naar de 1ste franse moezelbestemming hoezo eubo wil een marktcomforme prijs?!,zo krijg je nooit de prijs naar boven als we met zen allen gaan varen à 0.5€/t per dag voor die bestemmingen,volgens mij krijg je dan een marktmanipulatie in de verkeerde zin.Wie gaat er weer beter van worden?zoals altijd de verlader.MAAR we hebben een vast inkomen en dit voor jaren,en als het ooit wat beter word zitten de eubo-leden met de gebakken peren.

    Geplaatst door: euro-knaller op
  • Iedereen die nu meer verdient hoeft hier geen commentaar te geven.
    Jullie hebben gewoon een mooi contract of varen met een gunstig schip of met andere positieve factoren MAAR…
    Het plan is bedoeld voor de overgrote meerderheid die echt niet aan die 50 cent komt en hier dus een mooie kans heeft op een fatsoenlijk inkomen op een rustige manier nl 14 per dag en bij laad/los16 uur.

    Voor alle mensen die echt willen weten hoe het zit is het EUBO kantoor of site makkelijk bereikbaar en helder in het plan.

    EN vooral… Wat bereiken sommige met negatieve stemmingmakerij?
    Het plan heeft grote potentie en misschien niet voor alle ideaal maar wel een erome kans om de hele binnenvaart markt voor eens en altijd te beinvloeden in ons voordeel.
    DUS LET OP UW COMMENTAAR VOORDAT U HET MEEST HAALBAAR EN ZEER POTENTIEEL PLAN MET UW WOORDEN DE GROND IN BOORT!!!

    Geplaatst door: Tja op
  • Schipperinnetje.

    De bevrachter verlangt 5 procent provisie,de EUBO rekent met 0,5 % kantoorkosten,dus de bevrachter wil iedere 20 dagen een dag inhouden en de EUBO iedere 200 dagen.
    Het inleggeld blijft van de huurder en die krijgt dat terug als hij later eens de coop verlaat.
    Ik denk niet dat je ooit iets terug gekregen hebt van je bevrachter.
    Misschien aan te raden eerst te wachten tot de 26e,dan het plan heel goed lezen en dan eerst met kritiek komen,dan kunnen we ook zien of het gefundeerde kritiek is.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Kom met een oplossing en het wordt afgebrand, met teer gooien zou niet van de eubo leden komen zijn ook gewoon maar binnenvaart ondernemers die het ook met u goed voor hebben .
    Heeft u informatie nodig bel het eubo kantoor, wilt u dat niet kunt u mij bellen een bestuurslid eubo Arjan m/s ALWA 1 +491716383999

    Geplaatst door: Arjan Leunis op
  • Goedenmiddag nog een keer.

    Als ik het verhaal lees krijg ik helaas braakneigingen…..
    Als ik het tarief uitreken voor 14 ur kom ik uit op 43,75 cent.
    Sorry,maar ik zit nog altijd beduidend hoger dan dit tarief en ik hoef geen inleggeld te betalen.
    Zo kan iedereen werk naar zich toe halen voor zo,n schandaliglag tarief.
    Ik heb er namelijk een grote hekel aan als anderen van mijn geld lekker op vakantie gaan en dikke sigaren roken van mijn centen.
    Kort en bondig maar wel waar.

    Geplaatst door: Gerrit van den Ade op
  • Ik lees hier zo van alles hoe goed of hoe slecht dit plan is. Maar als ik in de huur ga dan hoef ik niets voor te schieten. Bij dit plan moet ik eerst grof inleggeld betalen dan nog grof geld voor mij laten inschrijven anders hoor ik niet bij de club. Hoe gaan wij dit allemaal terug verdienen. Is dit nu hoe je de vrachten hoog kunt houden. Eerst geld inleggen en dan vervolgens met veel pijn en misschien wel na jaren moeite eindelijk mijn inleggeld terug verdienen. Als je dan al in de huur wil ga dan gewoon bij de bevrachter in de huur dan maak je de bevrachter geld afhandig en niet bij jezelf. Ik wil niet zeggen dat dat nu zo’n vet pot is. De meesten betalen dit bedrag niet, maar als je met een 3000 of een 5000 tonner dit moet opbrengen kan je net zo goed je schip tegen de kant aanleggen. En nee ik zet niet mijn naam eronder omdat ik bang ben om mijn schip onder de teer te krijgen. Want er is altijd wel iemand die hier heil in ziet want dan kan hij weer zijn beroep uit oefenen op zijn eigen schip!

    Geplaatst door: schipperinnetje op
  • Dit is een goed plan , het is gewoon het huren van de marktmacht ,die krijgen wij als èènlingen nooit in handen,ik hoop dat er heel veel aanmeldingen komen in allerlij tonages alleen dan gaat het lukken!

    Geplaatst door: Bram op
  • Moeten er nog meer Humbers of bmw,s voor de deur komen bij de EUBO dit slaat weer nergens op.

    Geplaatst door: wim op
  • @ schippersvrouw maria, als je schip 3 meter of dieper steekt dan krijg je minimaal altijd 3 meter betaald en alle tonnen erboven geeft een opslag van €0,25 cent per ton, elke ton eronder moet de ontvanger wel betalen maar vervoer jij dus niet, dus je een gegarandeerde inkomst tot je 3 meter diepgang en de rest is je winst, die je aan het einde van het jaar krijgt uitgekeerd.

    @ mwmmtje, het gaat via ontvanger naar bevrachter en de bevrachter kan ruimte in huren bij de eubo en die verhuurd in samenspraak met de schipper of de bestemming geschikt is voor hem. dus nee de eubo is geen bevrachter

    Geplaatst door: p. op
  • Volgens mij zit de knel JUIST in de GROTE tonnage Als je dan 50cent gaat doen over 3meter…. Deze snap ik niet Deze eilanden gaan volgens mij een stuk dieper Dus op deze manier denk ik dat er weer een heleboel niet eens de moeite nemen om erover na te denken
    Maar dan kan je toch weer zeggen dat je een idee heb gelanceerd
    Ja zulke kan ik ook verzinnen….of ik begrijp die ideeen verkeerd Dat zou ook kunnen
    Maar om op de EUBO-site te komen moet je volgens mij lid zijn OF sponser…. of heb ik dat ook verkeerd Ja eerst geld inwinnen en dan pas lezen …Heb je toch weer geld in het laatje…SLIM handelen heet dat Maar wat ik al schreef, misschien zie ik dit ook verkeerd…

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Dus de Eubo wil toch vereniging zijn en bevrachtertje spelen…..
    gaat niet samen volgens mij kijk maar naar Rijn en IJsel in de sleep en duwvaart werkt ook niet geweldig

    Geplaatst door: mwmmtje op
  • lijkt me een prima plan waar ik direct aan mee ga doen,al is het alleen maar om de arrogantie van bevrachters tegen te gaan.Snotapen van net twintig je laten vertellen wat je wel of niet kan doen.Hoe laag kunnen we zinken,dit hebben we welliswaar zelf veroorzaakt.Dit moeten we toch niet langer willen,wat betreft een koude sanering,die komt er NIET,anders hadden de banken dat al lang gedaan en waarom zouden ze,het brengt niks op.Wat mij betreft hadden ze al lang schepen tegen de kant moeten leggen maar ze doen het niet.Vandaar dat ik denk dat we zonder iets er niet uit gaan komen,ik zie nergens lege schepen liggen,daarom zijn ze de huurschepen ook nodig.Dit verdient een kans.

    Geplaatst door: voorstander op
  • of zoals 1 dag terug,vanaf moezel naar bergen op zoom,voor de eubo-leden 5.6€,en voor een ander 6€,goed bezig!!!

    Geplaatst door: 0.65€/ton op
  • @ anton is het plan van de svg alleen voor beunschepen of ook voor gewone kleine schepen want bij huurprijzen spreken ze alleen van beunschepen

    Geplaatst door: yannick op
  • @C.de vette
    Daarom staat er ook bv ( lees bijvoorbeeld )

    Geplaatst door: jaco op
  • @ Jaco.
    Zijn er ueberhaupt weleens 300 schepen tegelijk leeg geweest?

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @T
    Het Scheepvaartgilde heeft analoog aan de EUBO een soortgelijk plan gemaakt. Dat gaat voornamelijk over de kleiner dan 86 meter schepen. Hier staan natuurlijk andere [ lees hogere ]prijzen in vermeld. Vanaf vrijdag ook te lezen op de website.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Ik ben benieuwd naar de uitwerking van het idee.
    Zou voor elke tonnenmaat €0.50 netto een reële prijs zijn?
    2009 had ik €0,50 netto en dit jaar €0,07 meer gemiddeld.
    Het plan zal wel beter verkopen,want ‘domweg ‘stil gaan liggen klinkt zo goedkoop

    Geplaatst door: 1000T op
  • Goed plan, waarom zou een bevrachter daar een schip huren als hij het op de markt goedkoper kwijt kan. Als er bv 700 schepen bij zijn aangesloten en er blijven gemiddeld 300 per jaar leeg liggen wie betaald die schepen dan?

    Geplaatst door: jaco op
  • Nou sorry hoor wij hebben niet om deze markt gevraagd,gewoon een koude sanering, want wat nieuw en groot is komt snel, maar donderd ook snel.

    Geplaatst door: j.breman op
  • H
    -vergoeding 50 cent per ton per dag op diepgang 3 mtr
    -16 uur verhuurd betekend nog niet 16 uur varen je moet je aan de wet houden dus al bemanning 14 uur dan 14 uur varen
    bedank voor de goede wensen
    vrijdag is het plan openbaar op de website eubo.nl

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Op zich een grappig systeem voor grote diepe schepen maar niet zo vriendelijk voor de kleinere vlakke schepen. Daarnaast vind ik het niet netjes dat een EUBO schepen wil verhuren voor 16 uur per dag terwijl bijna iedereen in de crisis met 1 man en een paardekop vaart en dus maar 14 uur per dag mag varen (= oneerlijke concurentie) men vaart dit wel in een vrije markt maar wet is wet en zeker met een contract moet je varen. Het is weer een idee en ik zou zeggen succes ermee.
    Persoonlijk denk ik dat de markt deze crisis gaat bepalen alle goede ideeen ten spijt. Maar desondanks succes !

    Geplaatst door: H op
  • Het is een zeer doordacht en behoorlijk doorgerekend plan. Bij voldoende deelname kon dit wel eens één van de levensvatbare uitkomsten voor de malaise zijn. Essentieel is, dat er veel ondernemers bereid zijn in deze coöperatieve vorm samen te werken. Versterk elkaar, in plaats van elkaar het verlies niet te gunnen.

    Geplaatst door: Erik van Toor op
  • Eubo moet hier zelf maar uitleggen hoe ze het willen doen en niet alles achter de schermen houden.
    Ik zie het hiermee alleen maar slechter worden voor de rest die geen lid wilt zijn als dit gaat werken namelijk.

    Geplaatst door: Eens met Oossens op
  • Oossens.
    Laat je eerst eens voorlichten hoe dat gaat gebeuren,misschien wordt je daar wijzer van.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • En hoe moet ik dit zien, wie bevracht die schepen? Iemand van de EUBO? En die gaat dus al het losse werk voor degene die geen lid willen worden van de Eubo wegkapen…Want zo krijg je de prijzen nooit omhoog, want waarom zou een reis naar een kleine zelfstandige gaan als ze het via de Eubo dan weer goedkoper zouden kunnen doen….

    Als het aan gaat trekken, gaat de eubo dan juist erniet voor zorgen dat de markt kapot gaat/ vrachtprijzen laag blijven met al die “huurschepen”???
    Ik heb er mijn twijfels over hoor.
    En als het niet werkt, waar gaat die eubo dan al die stilliggende schepen 50ct per ton per dag betalen, want je bent gegarandeerd voor 312 dagen huur… Wie gaat dat geld bijleggen?

    Geplaatst door: Oossens op
  • Wij varen de laatste maanden met 110m ook krap tegen of net meer als 50 cent maar dat redden we niet met 14/16uur per dag zoals het EUBO plan.

    Heb er hoge verwachting van want als iets potentie heeft is het dit plan.

    Geplaatst door: Tja op
  • Wij hebben zelfs 55 cent ptpd haven en machienekamervrij, maar ik ga me naam er niet bij zetten, ben gek zeker… Ik zit goed en wil ik graag zo houwden voor er anderen mijn werkje komen kapen

    Geplaatst door: K. op

Reageer