Verdronken leerling-matroos Tubantia gevonden

Het levenloze lichaam van de 17-jarige leerling-matroos van het ms Tubantia, die Tweede Pinksterdag op de Gelderse IJssel tussen Olburgen en Bronkhorst overboord viel, is zondagochtend aangetroffen door een visser nabij de veerpont bij Brummen.

De visser ontdekte omstreeks 07.45 uur het lichaam in het water en alarmeerde de hulpdiensten, waarna het lichaam kon worden geborgen. De waterpolitie van het KLPD heeft zondagavond bevestigd dat het om de verdronken matroos gaat. De jongen was pas acht weken aan boord van het schip en zou na de zomer beginnen met de BBL-opleiding voor matroos aan het STC in Rotterdam.
Gegil

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (49)

  • Wij wensen heeeel veel sterkte aan family en vrienden ,met dit vreselijke verlies

    Geplaatst door: Fam Pols op
  • ik geef iedereen een tip.
    ik vind het belangrijkste een reddingsjas.
    dat vind ik het veiligst.
    je hebt hem s\’winters altijd aan omdat hety koud is het is heel verwarmde jas .
    en regenjas en een redingsjas wat wil je nog meer.
    maar sterkte het lijkt me heel erg.

    Geplaatst door: ikku op
  • Heel veel sterkte toegewenst voor de familie van de jongen en voor de ms Tubantia.

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • Voor wat betreft de \”reddingsvestdiscussie\”, draag zo\’n ding, je weet niet wat het kan voorkomen. Ik besef me terdege dat het een opgave is om elke keer aan die \”jas\” te denken, ook ik negeerde het belangrijke ervan. Nu woon ik aan \”de wal\” maar zonder een veiligheidsgordel in de auto voel ik me naakt. Laat het een les zijn voor de varende medemens, een mensenleven is kostbaar en zuinig zijn op elkaar onbetaalbaar. Ik draag een autogordel, jullie een reddingsvest/jas. Opvoeding in veiligheid, het kan, doe het samen met elkaar. Ik in de rijinstructie, jullie in de binnenvaart. Nogmaals, Gods sterkte toegewenst.
    Wendy Nieuwenhuis, Hardenber.

    Geplaatst door: Wendy op
  • Jaren geleden een zoekactie gehad bij een overboord geslagen meisje van de duwboot Marjella.
    Nog lopen de rillingen me over de rug als ik terug denk aan het moment dat we haar moeder aan boord hadden en zochten naar haar dochtertje, maar haar niet vonden. Lieve nabestaanden, veel sterkte en Gods kracht toegewenst met dit verlies.

    Wendy

    Geplaatst door: wendy op
  • Ik wens zijn familie en vrienden heel veel kracht toe om dit verlies te dragen.

    Geplaatst door: zoeker op
  • ik wens bij deze de na bestaanden heel veel sterkte toe.

    Geplaatst door: guus op
  • Enkele uren geleden vernomen dat het lichaam van de jongen is gevonden bij Bronckhorst.

    Geplaatst door: hens op
  • familie en vrienden en kennissen,
    vreselijk als je het bericht thuis krijgt, en je zoon is overboord geslagen…

    die overige negatieve reacties kunnen we maar beter wegdenken, daar krijgen we die 17 jarige matroos niet mee terug!!!
    denk daar allemaal wel even aan!!

    sterkte voor de nabestaanden

    arjanne

    Geplaatst door: My op
  • kees@ je weet nog niet zoveel zeker ga even naar een andere site

    mijn deelneming en sterkte met het verdere

    Geplaatst door: Gerrald op
  • Triest, heel triest. Ben zelf werkzaam in deze sector, en vorige maand, in een gelijke situatie, m`n zwager Aloys verloren.Ik wens de nabestaanden van de jongen, en de familie van de “Tubantia”, heel veel sterkte in deze moeilijke,onzekere tijd, en hoop oprecht, dat deze jongen snel gevonden zal worden.

    PS. Petje af voor de schippersvrouw, moedige actie.

    Geplaatst door: Theo Wissing op
  • Heel veel sterkte. Maar waarom geen lifelijn aan boord? Op mijn schip geen zwemvest, dat werkt niet, maar wel verplicht voor iedereen aan dek, de lifelijn.

    Geplaatst door: Johan. T. op
  • @kees kan wel zijn dat het nieuws is maar heb je op de plek van je hart een steen dan.Probeer je eens te verplaatsen in die mensen die hebben alle scenario’s al wel doorlopen wat ze wel en niet hadden moeten doen.

    Geplaatst door: mvg BG op
  • Als streekgenoot en werkzaam in de binnenvaart, heel veel sterkte met het verlies voor zowel de schipper
    als de familie

    Geplaatst door: Herry op
  • Wij wensen de familie van Nick en het schippersgezin van de Tubantia sterkte in deze moeilijke tijd met de verwerking van dit alles.
    Laten we hopen dat hij snel gevonden wordt voor alle betrokkenen.

    Fam. van Hasselt
    M/s Avena

    Geplaatst door: Fam. van Hasselt op
  • Toen ik 17 jaar was heb ik zelf ook overboord gelegen in de noord bij alblasserdam. bij mij was de oorzaak was dat ik van de luikens afstapte en dacht het gangboord in te stappen maar stapte mis en lag toen overboord.
    dat is zo`n 15 jaar nu geleden. ik was toen eerste week aan boord!
    heel veel sterkte toegewenst!!!

    MS Eben-Haezer

    Geplaatst door: M.W. Versluis op
  • @ BG

    waarom mag hier alleen maar een steun betuiging staan? Dit is een nieuws site en men kan reageren op het nieuws. Het stoort mij juist dat men dit gaat zien als een sociaal medium. Zoek daar lekker een andere site voor. De hele discussie gaat over het nieuws item.

    Geplaatst door: kees op
  • heel veel sterkte gewenst, en John je hebt gelijk
    N Peters

    Geplaatst door: N Peters op
  • Zwemvest of niet…het is en blijft een triest verhaal. Heel veel sterkte voor de familie van de jongen en voor de schipper en zijn vrouw.

    ms Destinatie

    Geplaatst door: Roseliek op
  • Waar is het fatsoen onder sommigen gebleven?Moet je hier nu werkelijk onder bovenstaand bericht te hebben gelezen hier een discussie over zwemvest voeren?Er is hier iets verschrikkelijk gebeurt en ja hoor de betweters(o.a. verkeersleider als je dat überhaupt bent) komen weer om de hoek.Als je deze meningen bent toegedaan voer dat op een andere site,of begeef je naar de juiste instanties.Jullie zouden je moeten schamen.Hier horen alleen maar steunbetuigingen te staan voor de mensen die dit is overkomen,want dit is het enige wat we voor deze mensen kunnen doen.
    Heel veel sterkte toegewenst in deze tijd.

    Geplaatst door: mvg BG op
  • heel veel sterkte namens theo 2

    Geplaatst door: tvdmijden@hotmail.com op
  • ovcak dit blijft gebeuren je kan het niet terugdraaien.vroeger niet nu niet . wij hebben ooit een aanvaring meegemaakt bij xanten en we hebben ze allemaal kunnen redden. maar helaas dat was bij intertank88

    Geplaatst door: schipper 1975 op
  • Toen mijn vader in het water was gevallen door een ongeluk. Was het heel fijn om hier al het medeleven te lezen. Maar als je alleen maar kunt lezen dat hij zijn zwemvest had moeten dragen dan brengt dat niets.
    Ik wens de familie van de jongen en de Schipper heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
    Hopelijk wordt hij snel gevonden en krijgt hij hoe moeilijk het ook is toch een waardig afscheid.
    Stekte

    Geplaatst door: Claudia van Maurik- van Megen op
  • En toch vind ik het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die tegen zon verplichting zijn.
    ONBEGRIJPELIJK … je kan toch niet tegen een beschermingsmiddel zijn die gewoon veel levens red ?? niet gezegd dat je dan niet meer kan verdrinken hoor , natuurlijk wel maar het risico word veel kleiner en dat is geen mening maar een feit !!
    Overigens heb ik zelf ook mn leven te danken aan een zwemvest , als klein ventje van 3 jaar oud aan de aandacht van mn ouders ontsnapt , overboord gevallen en eerst op de bijboot gestuiterd voordat ik in het water lag. Bewusteloos , maar dankzij mn zwemvest kan ik dit hier nu typen !!

    Geplaatst door: arie op
  • @verkeersleider,
    bij onze firma hebben we een tijdje terug ook een collega verloren en die droeg wel degelijk een reddingsvest en werd ook pas 10 dagen later gevonden,toen stonden er ook allemaal van die fijne reacties hier.

    Geplaatst door: Ovcák op
  • In de bouw geldt dat werkgevers zijn en blijven altijd eerstverantwoordelijke voor de arbeidsomstandigheden van hun eigen
    werknemers. Ze zijn verplicht samen te werken zodat het veiligheids- en gezondheidsbeleid op de bouwplaats goed gestalte krijgt. Als de coördinator bepaalde aanwijzingen geeft om de veiligheid te bevorderen, dan moet
    iedere werkgever ervoor zorgen dat zijn werknemers deze aanwijzingen opvolgen.
    Zoals het dragen van PBM’s (Persoonlijke Beschermings Middelen), in de bouw dus een helm, veiligheidsschoenen en gehoorbescherming. Op sommige terreinen bijv. Shell ook een gelaat- en oogbescherming en onbrandbare kleding. Hier komt men niet onderuit, anders kom je gewoon het (bouw)terrein niet op.
    In de binnenvaart zal het toch ook verplicht (moeten) zijn om PBM’s te dragen bijv. in de machinekamer of laadruim. Voeg aan de PBM’s voor de binnenvaart de zwem- cq reddingsvest aan toe, zodat men op een veilige manier kan werken op en rondom het schip.

    Geplaatst door: K. Gankema op
  • Binnenvaart is prachtig maar dit is weer een rampverhaal. Laten we dit alleen nemen ter lering en niet over allerlei dingen gaan lopen zeuren! Dat heeft ook geen zin!!!
    Heel veel sterkte voor familie en dierbaren en natuurlijk de schipper! Dat is het ergste wat je als schipper kan overkomen.
    Heel veel respect ook voor de reactie van Judith van Megen die dit korte tijd geleden van dichtbij mee heeft moeten maken!!! Ook vor jullie nog sterkte!
    Mensen wees wijs en laat het bij steunbetuiging en laat het andere voor praatgroepjes!!!!

    Geplaatst door: John op
  • @ Ovcák:

    Het feit dat hij nog niet is gevonden geeft al aan dat hij geen vest heeft gedragen.

    Nu is het lichaam naar de bodem gezakt om pas over een tijd weer boven te komen.

    Geplaatst door: Verkeersleider op
  • Heel veel sterkte voor de familie toegewenst. Ik hoop dat hij gauw gevonden wordt.

    En over reddingsvesten, hoe ver met verplichten? Ik ken mensen die overboord zijn geschoten toen ze de aardappelschillen overboord gooiden. Dan heb je echt geen zwemvest aan. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

    Geplaatst door: m op
  • allereerst wil ik de schipper van de matroos heel veel sterkte wensen ik weet de situatie niet maar als ik het uit het bericht kan opmaken is deze jongen geen familie van de schipper en ik kan me goed voorstellen dat je de familie haast niet onder ogen durft te komen al is het ook helemaal niet jouw fout.

    ook de familie wil ik sterkte wensen en veel wijsheid in deze tijd.

    dan aan Hans ik kan me indenken wat u voelt als vader van een zoon die van dezelfde leeftijd is en ook als matroos vaart en nog veel moet leren.
    ten eerste ben ik ervan overtuigd dat elke schipper zijn uiterste best zal doen om z’n personeel tegen gevaren te beschermen.
    ten tweede dit is een bedrijfsongeval hoe krom het ook klinkt maar meer is het niet.
    ik denk dat iedere vader z’n in elkaar krimpt als zijn zoon onder een shovel komt of van de bouwstellling valt die jongens oefenen ook het beroep van hun hart uit.
    dat wil niet zeggen dat dit ongeval niet tragisch is maar een beetje hollandse nuchterheid is wel geboden.

    dan tot slot voor de beterweters geef pas een oordeel over handhaven van regels als je zelf ook met divers personeel gevaren heb want het is soms een hele strijd om die jongens een zwemvest te laten dragen als ze na 10x in de stuurhut geroepen te zijn het nog vergeten of vertikken dan heb je als schipper echt wel zoiets van laat maar, want u weet allen personeel is er niet in overvloedt

    Geplaatst door: beroepsschipper op
  • heel veel sterkte we hopen dat dat ze hem vinden . ben zelf 2x over boord gevallen heel veel sterkte

    Geplaatst door: theo ex matroos op
  • Wat een onzinnige reacties staan hier weer tussen,
    er staat nergens in het verhaal iets over het niet dragen van een zwemvest of over het soppen van een gangboord maar zoals altijd staan bepaalde mensen gelijk weer met een mening klaar terwijl ze de feiten helemaal niet kennen. Heel veel sterkte voor de betrokkenen.

    Geplaatst door: Ovcák op
  • Als vader van een zeventien jarige matroos schrik ik wel van zo’n bericht. Varen is alles voor hem, en daarom wil je hem niet tegenhouden. Moeilijk.

    Geplaatst door: Hans op
  • @kees
    ik heb het al eens getest.als je met zn opblaas zwemvestje overboord valt met je hoofd ergens tegen en bewusteloos dan kom je echt niet met je hoofd int water enje neus en mond aan de bovenkant.in het gunstigste gevalbleef ik recht opstaan maar met mn hoofd naar voren…. ook zoals babys verdrinken in 5cm water diepte in een badje….tis werk en werken is ricsico.en dit jaar gaan er teveel mensenlevens verloren int water maar dat word geen 0 door een zwemvest teverplichten..

    Geplaatst door: ikke op
  • Ik ben van mening dat zwemvesten verplicht moeten worden, ik heb mijn leven te danken aan een zwemvest een keer overboord gevallen in de kil, maar door dat ik me zwemvest aan had en deze automatisch open ging zag mijn schipper dat ik overboord was gevallen deze stopte af en kon ik weer aan boord klimmen gelukkig zag ook we waren net geladen in de moerdijk kon me ook nog net vast houden aan de reling van het gangboord. Ik ben dus mijn leven altijd trouw aan mijn zwemvest.

    Geplaatst door: Ex matroos op
  • Allereerst heel veel sterkte voor de familie en vrienden van de jongen!

    Met betrekking tot de zwemvest discussie:
    Ik kan mij er in vinden dat men zich verplicht moet “voelen” om een zwemvest te dragen, maar wettelijk verplicht incl. boete vind ik te ver gaan.
    Misschien een stomme vergelijking, maar je krijgt ook geen boete als je vergeet link en rechts te kijken bij het oversteken, en als iemand dan word overreden zegt men enkel: een tragisch ongeluk!
    Ik denk dat we dit soort berichten ook zo moeten benaderen, waarbij men zeker grote nadruk mag, zelfs moet leggen bij de noodzaak een zwemvest te dragen, net als ik mijn kinderen constant vertel goed links en rechts te kijken bij het oversteken.
    Tenslotte wil niemand zijn/haar geliefden moeten missen door een tragisch ongeluk, of het nu een vliegtuig is een auto of aan boord.

    Geplaatst door: hans op
  • @ ikke

    Wat een waardeloos excuus om geen zwem/reddingsvest te dragen. Ik hoop dat je het je familie nu al uit heb gelegd waarom ze jou kwijt kunnen raken en waarom het heel lang kan duren voor dat je eventueel weer boven komt.
    Een vest zou verplicht moeten zijn voor iedereen die aan boord is en een risico heeft om over boord te vallen. Dus minimaal zoals Bram Markusse al aangeeft. Oh en als jij een goed vest draag, voor jou gewichtklasse dan blijft je hoofd echt wel boven water hoor.

    Geplaatst door: kees op
  • heel erg hopelijk vinden ze snel zekerheid

    zwemvest veplichten? voor wie? ieder of alleen personeel?tis gewoon niet handig zn warm ding in je nek.k ben gaan varen om me vrij tevoelen.voor nabestaanden is het beter zn zwemvest aan maarja wat hebhe dr zelf aan als je toch al dood bent?. tis een redings vest geen zwemvest. je hoofd blijf er niet mee boven water.okeee en je hebt kleine kans meer op dat je het overleeft toegegeven

    Geplaatst door: ikke op
  • Zo schokkend bericht weer , hopen voor de nabestaanden dat de jongen snel gevonden word.
    Het zou jde kind maar zijn.

    Over het zwemvestverhaal , hij zal er wel geen aan hebben gehad al lees ik dat niet terug in dit bericht.
    Wat ik wel vind is dat het de hoogste tijd word dat dit wettelijk verplicht word !! en dat er flinke sancties aan mogen vastzitten , je kan als schipper wel zeggen dat je personeel het niet wil dragen , maar dat is in mijn ogen meer een kwestie van je personeel niet in de hand hebben. toch ?

    Geplaatst door: arie op
  • Ik vaar bij de WGL in de binnenvaart , deze week te horen gekregen dat we bij het meren en het werken buiten de reling zwemvest aan moeten na dit bericht toch een andere kijk hierop gekregen Bram Markusse

    Geplaatst door: Bram Markusse op
  • het is vreselijk wat er gebeurt is hopen dat hij snel gevonden word maar een reddings vest is ook wel handig als ik in het gangboord sta te soppen heb ik ook een vest om

    Geplaatst door: jan op
  • Ik wens de familie heel veel sterkte toe,in deze moelijke onzekere tijd

    Geplaatst door: Mark op
  • Allemaal triest het zou je maar thuis komen dit bericht.
    Maar het dragen van een reddings vest is misschien toch iets wat meer de aandacht moet krijgen in de binnenvaart.
    Wil de fam heel veel strekte wensen in deze moeilijke tijd.

    Bianca

    Geplaatst door: bianca op
  • je wil niet weten hoe vaak ze in het gangboord staan te soppen onder de vaart levens gevaarlijk vind ik dat ,ik vind persoonlijk dat het verboden moet worden en als ze willen dat je dat moet doen gewoon lekker weigeren .

    maar iedergeval veel sterkte deze tijd .

    Geplaatst door: thijs visser op
  • Hier zijn geen woorden voor… Hoe kan het toch allemaal? Mijn vader is na 22 dagen teruggevonden, nadat hij van boord is gevallen. Ik hoop dat deze jongen eerder gevonden wordt. Heel veel sterkte in deze zware en onzekere dagen.

    Geplaatst door: judith van Megen op
  • Vreselijk!!!!
    Sterkte!!!

    Geplaatst door: Corrie op
  • heel veel sterkte en hopen dat ie snel gevonden wordt

    Geplaatst door: kina op
  • Wij maakten net vast in Zutphen en hebben sprakeloos naar de marifoon geluisterd, nadat wij de schipper over de marifoon hoorde melden dat hij een matroos kwijt was.. Vreselijk! Heel veel sterkte toegewenst en we hopen dat hij snel gevonden word.

    K. Dieterman
    M.P.S. Patria

    Geplaatst door: K. Dieterman op
  • Voer net hieraan voorbij een kreeg een koude rilling het zal je kind maar zijn.
    Veel sterkte toegewenst in deze onzekere tijd

    M.p.s. Switzerland II

    Geplaatst door: E.p Izelaar op

Reageer

Verdronken leerling-matroos Tubantia gevonden | Schuttevaer.nl

Verdronken leerling-matroos Tubantia gevonden

Het levenloze lichaam van de 17-jarige leerling-matroos van het ms Tubantia, die Tweede Pinksterdag op de Gelderse IJssel tussen Olburgen en Bronkhorst overboord viel, is zondagochtend aangetroffen door een visser nabij de veerpont bij Brummen.

De visser ontdekte omstreeks 07.45 uur het lichaam in het water en alarmeerde de hulpdiensten, waarna het lichaam kon worden geborgen. De waterpolitie van het KLPD heeft zondagavond bevestigd dat het om de verdronken matroos gaat. De jongen was pas acht weken aan boord van het schip en zou na de zomer beginnen met de BBL-opleiding voor matroos aan het STC in Rotterdam.
Gegil

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (49)

  • Wij wensen heeeel veel sterkte aan family en vrienden ,met dit vreselijke verlies

    Geplaatst door: Fam Pols op
  • ik geef iedereen een tip.
    ik vind het belangrijkste een reddingsjas.
    dat vind ik het veiligst.
    je hebt hem s\’winters altijd aan omdat hety koud is het is heel verwarmde jas .
    en regenjas en een redingsjas wat wil je nog meer.
    maar sterkte het lijkt me heel erg.

    Geplaatst door: ikku op
  • Heel veel sterkte toegewenst voor de familie van de jongen en voor de ms Tubantia.

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • Voor wat betreft de \”reddingsvestdiscussie\”, draag zo\’n ding, je weet niet wat het kan voorkomen. Ik besef me terdege dat het een opgave is om elke keer aan die \”jas\” te denken, ook ik negeerde het belangrijke ervan. Nu woon ik aan \”de wal\” maar zonder een veiligheidsgordel in de auto voel ik me naakt. Laat het een les zijn voor de varende medemens, een mensenleven is kostbaar en zuinig zijn op elkaar onbetaalbaar. Ik draag een autogordel, jullie een reddingsvest/jas. Opvoeding in veiligheid, het kan, doe het samen met elkaar. Ik in de rijinstructie, jullie in de binnenvaart. Nogmaals, Gods sterkte toegewenst.
    Wendy Nieuwenhuis, Hardenber.

    Geplaatst door: Wendy op
  • Jaren geleden een zoekactie gehad bij een overboord geslagen meisje van de duwboot Marjella.
    Nog lopen de rillingen me over de rug als ik terug denk aan het moment dat we haar moeder aan boord hadden en zochten naar haar dochtertje, maar haar niet vonden. Lieve nabestaanden, veel sterkte en Gods kracht toegewenst met dit verlies.

    Wendy

    Geplaatst door: wendy op
  • Ik wens zijn familie en vrienden heel veel kracht toe om dit verlies te dragen.

    Geplaatst door: zoeker op
  • ik wens bij deze de na bestaanden heel veel sterkte toe.

    Geplaatst door: guus op
  • Enkele uren geleden vernomen dat het lichaam van de jongen is gevonden bij Bronckhorst.

    Geplaatst door: hens op
  • familie en vrienden en kennissen,
    vreselijk als je het bericht thuis krijgt, en je zoon is overboord geslagen…

    die overige negatieve reacties kunnen we maar beter wegdenken, daar krijgen we die 17 jarige matroos niet mee terug!!!
    denk daar allemaal wel even aan!!

    sterkte voor de nabestaanden

    arjanne

    Geplaatst door: My op
  • kees@ je weet nog niet zoveel zeker ga even naar een andere site

    mijn deelneming en sterkte met het verdere

    Geplaatst door: Gerrald op
  • Triest, heel triest. Ben zelf werkzaam in deze sector, en vorige maand, in een gelijke situatie, m`n zwager Aloys verloren.Ik wens de nabestaanden van de jongen, en de familie van de “Tubantia”, heel veel sterkte in deze moeilijke,onzekere tijd, en hoop oprecht, dat deze jongen snel gevonden zal worden.

    PS. Petje af voor de schippersvrouw, moedige actie.

    Geplaatst door: Theo Wissing op
  • Heel veel sterkte. Maar waarom geen lifelijn aan boord? Op mijn schip geen zwemvest, dat werkt niet, maar wel verplicht voor iedereen aan dek, de lifelijn.

    Geplaatst door: Johan. T. op
  • @kees kan wel zijn dat het nieuws is maar heb je op de plek van je hart een steen dan.Probeer je eens te verplaatsen in die mensen die hebben alle scenario’s al wel doorlopen wat ze wel en niet hadden moeten doen.

    Geplaatst door: mvg BG op
  • Als streekgenoot en werkzaam in de binnenvaart, heel veel sterkte met het verlies voor zowel de schipper
    als de familie

    Geplaatst door: Herry op
  • Wij wensen de familie van Nick en het schippersgezin van de Tubantia sterkte in deze moeilijke tijd met de verwerking van dit alles.
    Laten we hopen dat hij snel gevonden wordt voor alle betrokkenen.

    Fam. van Hasselt
    M/s Avena

    Geplaatst door: Fam. van Hasselt op
  • Toen ik 17 jaar was heb ik zelf ook overboord gelegen in de noord bij alblasserdam. bij mij was de oorzaak was dat ik van de luikens afstapte en dacht het gangboord in te stappen maar stapte mis en lag toen overboord.
    dat is zo`n 15 jaar nu geleden. ik was toen eerste week aan boord!
    heel veel sterkte toegewenst!!!

    MS Eben-Haezer

    Geplaatst door: M.W. Versluis op
  • @ BG

    waarom mag hier alleen maar een steun betuiging staan? Dit is een nieuws site en men kan reageren op het nieuws. Het stoort mij juist dat men dit gaat zien als een sociaal medium. Zoek daar lekker een andere site voor. De hele discussie gaat over het nieuws item.

    Geplaatst door: kees op
  • heel veel sterkte gewenst, en John je hebt gelijk
    N Peters

    Geplaatst door: N Peters op
  • Zwemvest of niet…het is en blijft een triest verhaal. Heel veel sterkte voor de familie van de jongen en voor de schipper en zijn vrouw.

    ms Destinatie

    Geplaatst door: Roseliek op
  • Waar is het fatsoen onder sommigen gebleven?Moet je hier nu werkelijk onder bovenstaand bericht te hebben gelezen hier een discussie over zwemvest voeren?Er is hier iets verschrikkelijk gebeurt en ja hoor de betweters(o.a. verkeersleider als je dat überhaupt bent) komen weer om de hoek.Als je deze meningen bent toegedaan voer dat op een andere site,of begeef je naar de juiste instanties.Jullie zouden je moeten schamen.Hier horen alleen maar steunbetuigingen te staan voor de mensen die dit is overkomen,want dit is het enige wat we voor deze mensen kunnen doen.
    Heel veel sterkte toegewenst in deze tijd.

    Geplaatst door: mvg BG op
  • heel veel sterkte namens theo 2

    Geplaatst door: tvdmijden@hotmail.com op
  • ovcak dit blijft gebeuren je kan het niet terugdraaien.vroeger niet nu niet . wij hebben ooit een aanvaring meegemaakt bij xanten en we hebben ze allemaal kunnen redden. maar helaas dat was bij intertank88

    Geplaatst door: schipper 1975 op
  • Toen mijn vader in het water was gevallen door een ongeluk. Was het heel fijn om hier al het medeleven te lezen. Maar als je alleen maar kunt lezen dat hij zijn zwemvest had moeten dragen dan brengt dat niets.
    Ik wens de familie van de jongen en de Schipper heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
    Hopelijk wordt hij snel gevonden en krijgt hij hoe moeilijk het ook is toch een waardig afscheid.
    Stekte

    Geplaatst door: Claudia van Maurik- van Megen op
  • En toch vind ik het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die tegen zon verplichting zijn.
    ONBEGRIJPELIJK … je kan toch niet tegen een beschermingsmiddel zijn die gewoon veel levens red ?? niet gezegd dat je dan niet meer kan verdrinken hoor , natuurlijk wel maar het risico word veel kleiner en dat is geen mening maar een feit !!
    Overigens heb ik zelf ook mn leven te danken aan een zwemvest , als klein ventje van 3 jaar oud aan de aandacht van mn ouders ontsnapt , overboord gevallen en eerst op de bijboot gestuiterd voordat ik in het water lag. Bewusteloos , maar dankzij mn zwemvest kan ik dit hier nu typen !!

    Geplaatst door: arie op
  • @verkeersleider,
    bij onze firma hebben we een tijdje terug ook een collega verloren en die droeg wel degelijk een reddingsvest en werd ook pas 10 dagen later gevonden,toen stonden er ook allemaal van die fijne reacties hier.

    Geplaatst door: Ovcák op
  • In de bouw geldt dat werkgevers zijn en blijven altijd eerstverantwoordelijke voor de arbeidsomstandigheden van hun eigen
    werknemers. Ze zijn verplicht samen te werken zodat het veiligheids- en gezondheidsbeleid op de bouwplaats goed gestalte krijgt. Als de coördinator bepaalde aanwijzingen geeft om de veiligheid te bevorderen, dan moet
    iedere werkgever ervoor zorgen dat zijn werknemers deze aanwijzingen opvolgen.
    Zoals het dragen van PBM’s (Persoonlijke Beschermings Middelen), in de bouw dus een helm, veiligheidsschoenen en gehoorbescherming. Op sommige terreinen bijv. Shell ook een gelaat- en oogbescherming en onbrandbare kleding. Hier komt men niet onderuit, anders kom je gewoon het (bouw)terrein niet op.
    In de binnenvaart zal het toch ook verplicht (moeten) zijn om PBM’s te dragen bijv. in de machinekamer of laadruim. Voeg aan de PBM’s voor de binnenvaart de zwem- cq reddingsvest aan toe, zodat men op een veilige manier kan werken op en rondom het schip.

    Geplaatst door: K. Gankema op
  • Binnenvaart is prachtig maar dit is weer een rampverhaal. Laten we dit alleen nemen ter lering en niet over allerlei dingen gaan lopen zeuren! Dat heeft ook geen zin!!!
    Heel veel sterkte voor familie en dierbaren en natuurlijk de schipper! Dat is het ergste wat je als schipper kan overkomen.
    Heel veel respect ook voor de reactie van Judith van Megen die dit korte tijd geleden van dichtbij mee heeft moeten maken!!! Ook vor jullie nog sterkte!
    Mensen wees wijs en laat het bij steunbetuiging en laat het andere voor praatgroepjes!!!!

    Geplaatst door: John op
  • @ Ovcák:

    Het feit dat hij nog niet is gevonden geeft al aan dat hij geen vest heeft gedragen.

    Nu is het lichaam naar de bodem gezakt om pas over een tijd weer boven te komen.

    Geplaatst door: Verkeersleider op
  • Heel veel sterkte voor de familie toegewenst. Ik hoop dat hij gauw gevonden wordt.

    En over reddingsvesten, hoe ver met verplichten? Ik ken mensen die overboord zijn geschoten toen ze de aardappelschillen overboord gooiden. Dan heb je echt geen zwemvest aan. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

    Geplaatst door: m op
  • allereerst wil ik de schipper van de matroos heel veel sterkte wensen ik weet de situatie niet maar als ik het uit het bericht kan opmaken is deze jongen geen familie van de schipper en ik kan me goed voorstellen dat je de familie haast niet onder ogen durft te komen al is het ook helemaal niet jouw fout.

    ook de familie wil ik sterkte wensen en veel wijsheid in deze tijd.

    dan aan Hans ik kan me indenken wat u voelt als vader van een zoon die van dezelfde leeftijd is en ook als matroos vaart en nog veel moet leren.
    ten eerste ben ik ervan overtuigd dat elke schipper zijn uiterste best zal doen om z’n personeel tegen gevaren te beschermen.
    ten tweede dit is een bedrijfsongeval hoe krom het ook klinkt maar meer is het niet.
    ik denk dat iedere vader z’n in elkaar krimpt als zijn zoon onder een shovel komt of van de bouwstellling valt die jongens oefenen ook het beroep van hun hart uit.
    dat wil niet zeggen dat dit ongeval niet tragisch is maar een beetje hollandse nuchterheid is wel geboden.

    dan tot slot voor de beterweters geef pas een oordeel over handhaven van regels als je zelf ook met divers personeel gevaren heb want het is soms een hele strijd om die jongens een zwemvest te laten dragen als ze na 10x in de stuurhut geroepen te zijn het nog vergeten of vertikken dan heb je als schipper echt wel zoiets van laat maar, want u weet allen personeel is er niet in overvloedt

    Geplaatst door: beroepsschipper op
  • heel veel sterkte we hopen dat dat ze hem vinden . ben zelf 2x over boord gevallen heel veel sterkte

    Geplaatst door: theo ex matroos op
  • Wat een onzinnige reacties staan hier weer tussen,
    er staat nergens in het verhaal iets over het niet dragen van een zwemvest of over het soppen van een gangboord maar zoals altijd staan bepaalde mensen gelijk weer met een mening klaar terwijl ze de feiten helemaal niet kennen. Heel veel sterkte voor de betrokkenen.

    Geplaatst door: Ovcák op
  • Als vader van een zeventien jarige matroos schrik ik wel van zo’n bericht. Varen is alles voor hem, en daarom wil je hem niet tegenhouden. Moeilijk.

    Geplaatst door: Hans op
  • @kees
    ik heb het al eens getest.als je met zn opblaas zwemvestje overboord valt met je hoofd ergens tegen en bewusteloos dan kom je echt niet met je hoofd int water enje neus en mond aan de bovenkant.in het gunstigste gevalbleef ik recht opstaan maar met mn hoofd naar voren…. ook zoals babys verdrinken in 5cm water diepte in een badje….tis werk en werken is ricsico.en dit jaar gaan er teveel mensenlevens verloren int water maar dat word geen 0 door een zwemvest teverplichten..

    Geplaatst door: ikke op
  • Ik ben van mening dat zwemvesten verplicht moeten worden, ik heb mijn leven te danken aan een zwemvest een keer overboord gevallen in de kil, maar door dat ik me zwemvest aan had en deze automatisch open ging zag mijn schipper dat ik overboord was gevallen deze stopte af en kon ik weer aan boord klimmen gelukkig zag ook we waren net geladen in de moerdijk kon me ook nog net vast houden aan de reling van het gangboord. Ik ben dus mijn leven altijd trouw aan mijn zwemvest.

    Geplaatst door: Ex matroos op
  • Allereerst heel veel sterkte voor de familie en vrienden van de jongen!

    Met betrekking tot de zwemvest discussie:
    Ik kan mij er in vinden dat men zich verplicht moet “voelen” om een zwemvest te dragen, maar wettelijk verplicht incl. boete vind ik te ver gaan.
    Misschien een stomme vergelijking, maar je krijgt ook geen boete als je vergeet link en rechts te kijken bij het oversteken, en als iemand dan word overreden zegt men enkel: een tragisch ongeluk!
    Ik denk dat we dit soort berichten ook zo moeten benaderen, waarbij men zeker grote nadruk mag, zelfs moet leggen bij de noodzaak een zwemvest te dragen, net als ik mijn kinderen constant vertel goed links en rechts te kijken bij het oversteken.
    Tenslotte wil niemand zijn/haar geliefden moeten missen door een tragisch ongeluk, of het nu een vliegtuig is een auto of aan boord.

    Geplaatst door: hans op
  • @ ikke

    Wat een waardeloos excuus om geen zwem/reddingsvest te dragen. Ik hoop dat je het je familie nu al uit heb gelegd waarom ze jou kwijt kunnen raken en waarom het heel lang kan duren voor dat je eventueel weer boven komt.
    Een vest zou verplicht moeten zijn voor iedereen die aan boord is en een risico heeft om over boord te vallen. Dus minimaal zoals Bram Markusse al aangeeft. Oh en als jij een goed vest draag, voor jou gewichtklasse dan blijft je hoofd echt wel boven water hoor.

    Geplaatst door: kees op
  • heel erg hopelijk vinden ze snel zekerheid

    zwemvest veplichten? voor wie? ieder of alleen personeel?tis gewoon niet handig zn warm ding in je nek.k ben gaan varen om me vrij tevoelen.voor nabestaanden is het beter zn zwemvest aan maarja wat hebhe dr zelf aan als je toch al dood bent?. tis een redings vest geen zwemvest. je hoofd blijf er niet mee boven water.okeee en je hebt kleine kans meer op dat je het overleeft toegegeven

    Geplaatst door: ikke op
  • Zo schokkend bericht weer , hopen voor de nabestaanden dat de jongen snel gevonden word.
    Het zou jde kind maar zijn.

    Over het zwemvestverhaal , hij zal er wel geen aan hebben gehad al lees ik dat niet terug in dit bericht.
    Wat ik wel vind is dat het de hoogste tijd word dat dit wettelijk verplicht word !! en dat er flinke sancties aan mogen vastzitten , je kan als schipper wel zeggen dat je personeel het niet wil dragen , maar dat is in mijn ogen meer een kwestie van je personeel niet in de hand hebben. toch ?

    Geplaatst door: arie op
  • Ik vaar bij de WGL in de binnenvaart , deze week te horen gekregen dat we bij het meren en het werken buiten de reling zwemvest aan moeten na dit bericht toch een andere kijk hierop gekregen Bram Markusse

    Geplaatst door: Bram Markusse op
  • het is vreselijk wat er gebeurt is hopen dat hij snel gevonden word maar een reddings vest is ook wel handig als ik in het gangboord sta te soppen heb ik ook een vest om

    Geplaatst door: jan op
  • Ik wens de familie heel veel sterkte toe,in deze moelijke onzekere tijd

    Geplaatst door: Mark op
  • Allemaal triest het zou je maar thuis komen dit bericht.
    Maar het dragen van een reddings vest is misschien toch iets wat meer de aandacht moet krijgen in de binnenvaart.
    Wil de fam heel veel strekte wensen in deze moeilijke tijd.

    Bianca

    Geplaatst door: bianca op
  • je wil niet weten hoe vaak ze in het gangboord staan te soppen onder de vaart levens gevaarlijk vind ik dat ,ik vind persoonlijk dat het verboden moet worden en als ze willen dat je dat moet doen gewoon lekker weigeren .

    maar iedergeval veel sterkte deze tijd .

    Geplaatst door: thijs visser op
  • Hier zijn geen woorden voor… Hoe kan het toch allemaal? Mijn vader is na 22 dagen teruggevonden, nadat hij van boord is gevallen. Ik hoop dat deze jongen eerder gevonden wordt. Heel veel sterkte in deze zware en onzekere dagen.

    Geplaatst door: judith van Megen op
  • Vreselijk!!!!
    Sterkte!!!

    Geplaatst door: Corrie op
  • heel veel sterkte en hopen dat ie snel gevonden wordt

    Geplaatst door: kina op
  • Wij maakten net vast in Zutphen en hebben sprakeloos naar de marifoon geluisterd, nadat wij de schipper over de marifoon hoorde melden dat hij een matroos kwijt was.. Vreselijk! Heel veel sterkte toegewenst en we hopen dat hij snel gevonden word.

    K. Dieterman
    M.P.S. Patria

    Geplaatst door: K. Dieterman op
  • Voer net hieraan voorbij een kreeg een koude rilling het zal je kind maar zijn.
    Veel sterkte toegewenst in deze onzekere tijd

    M.p.s. Switzerland II

    Geplaatst door: E.p Izelaar op

Reageer