Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Spitsenvaarders praten met VNF

PARIJS

‘Ik had de moed al opgegeven, maar vanochtend kwam er een e-mail van de VNF-directie: we zijn met twee of drie mensen welkom op 26 oktober in Parijs’, schreef Hans Kouwenberg eind vorige week triomfantelijk op de mailinglijst Spitsenvaart. De Nederlandse schippersdelegatie heeft zichzelf bij de Franse vaarwegbeheerder VNF uitgenodigd om eerdere klachten over de verwaarlozing van het Franse vaarwegennet kracht bij te zetten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Rosa

  Kijk waar die grote en brede vaarwaters ons gebracht hebben.Als dit zo doorgaat zijn de spitsenschippers straks de enige particulieren die overblijven.
  Als de Seine noord klaar is gaan we daar de boel ook eens lekker verzieken.
  Leve de grootschaligheid

 • Hagens

  Als ik het goed begrijp hebben de burgemeesters ook over het vaarwater een vinger in de pap, welnu dit lijkt mij geen goede zaak, beter een overkoepelend orgaan, deze kunnen sneller in de materie inspelen.
  Ook lijkt mij te spelen dat de vaarwaters oud zijn en natuurlijk een cultuurhistorische waarde hebben, waardoor velen een andere mening toe zijn gedaan.
  En waarom is Schuttevaer er niet bij? zijn er zo weinig spitsenvaarders lid van Schuttevaer.
  Natuurlijk begrijpen we allen dat het meestal om geld draait je moet kijken wat kost iets en wat brengt het op naar mijn persoonlijk idee hadden deze vaarwaters allang groter en breder gemoeten zodat de spitsenschippers ( niet iedereen wil naar zuid frankrijk varen ) op tijd konden investeren in groter materiaal en makkelijjker tegen de trein en de vrachtauto kunnen concureren.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook