Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

TLN, EVO en KNV positief over Crisis- en Herstelwet

DEVENTER

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO zijn opgetogen dat het kabinet de Crisis- en Herstelwet eindelijk naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De wet is van belang voor de snelle aanleg van een aantal belangrijke infrastructuurprojecten. Zowel bereikbaarheid als werkgelegenheid zijn ermee gediend.

Vooral het streven van het kabinet om de procedures te versnellen verdient lof. Het kabinet wil dat ondermeer bereiken met het ‘relativiteitsbeginsel’. Dat betekent dat alleen personen of organisaties in beroep kunnen gaan die direct in hun belang worden geraakt. Zo wil het kabinet het voortaan onmogelijk maken dat bijvoorbeeld een milieuorganisatie in beroep gaat tegen de uitbreiding van een luchthaven, omdat de regels voor staatsteun zouden zijn overtreden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Marina Eleveld

  Voor de A4 Midden Delfland ligt een mooi plan klaar. Een Vaart boven-op de A4.
  Water dus.
  U kunt uw steun betuigen dmv een handtekening op http://wwww.A4metVaart.nl/
  vr.gr. Marina Eleveld (schippersdochter)

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook