Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wegvervoerders gematigd positief over kabinet

DEVENTER

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Koninklijke Nederlandse Vervoer (KNV) zijn gematigd positief over het vandaag gepresenteerde kabinetsakkoord. Op sociaal, fiscaal en stimuleringsvlak komt het kabinet deels tegemoet aan de wensen van het vervoerend bedrijfsleven, dat in een historisch slechte markt verkeert. Zo wordt de huidige werktijdverkortingsregeling omgezet in een deeltijd WW, is afgesproken de lonen te matigen en wordt een aanzienlijk bedrag vrijgemaakt voor het naar voren halen van infrastructurele projecten.

TLN en KNV betreuren het echter dat het kabinet de crisis niet meer gebruikt om concreet duurzaamheid en innovaties in de transportsector te stimuleren. Op het sociale vlak zijn TLN en KNV positief over de introductie van een deeltijd WW. Het kabinet biedt hiermee een belangrijke mogelijkheid om de in de transportsector grote terugval in het aantal gewerkte uren gedeeltelijk te compenseren. De organisaties voelen echter wel de dringende behoefte om op zeer korte termijn met het ministerie van Sociale Zaken te bespreken hoe deze maatregel specifiek voor de transportsector uitpakt. De transportsector is namelijk traditioneel een sector met zeer variabele werkweken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook