OVV: Zeevaart vertrouwt te veel op digitale kaart

Digitale kaarten (ECDIS) zijn niet altijd betrouwbaar. Maar zeevarenden zijn zich daarvan vaak onvoldoende bewust. Dat ondervond ook de bemanning van het Nederlandse vrachtschip Nova Cura in april 2016. Het schip raakte na een gronding total loss. De gebruikte kaart aan boord was 50 jaar oud en bleek onbetrouwbaar. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) deed onderzoek.

Zeevaart vertrouwt te veel op digitale kaart

ENC gestrande Nova Cura blijkt 50 jaar oude zeekaart

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

OVV: Zeevaart vertrouwt te veel op digitale kaart | Schuttevaer.nl

OVV: Zeevaart vertrouwt te veel op digitale kaart

Digitale kaarten (ECDIS) zijn niet altijd betrouwbaar. Maar zeevarenden zijn zich daarvan vaak onvoldoende bewust. Dat ondervond ook de bemanning van het Nederlandse vrachtschip Nova Cura in april 2016. Het schip raakte na een gronding total loss. De gebruikte kaart aan boord was 50 jaar oud en bleek onbetrouwbaar. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) deed onderzoek.

Zeevaart vertrouwt te veel op digitale kaart

ENC gestrande Nova Cura blijkt 50 jaar oude zeekaart

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer