Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kolen lopen sterk terug in Duisburg

DUISBURG

Hoewel de containeroverslag in de haven van Duisburg in het eerste halfjaar van 2018 gelijk was aan het uitstekende eerste half jaar van 2017, daalde de totale overslag van alle modaliteiten er met 6% naar 32,6 miljoen ton.

1 / 1
mdv duisburg

mdv duisburg

Oorzaak is volgens haventopman Erich Staake de verminderde overslag van kolen. Omdat Duitsland overschakelt op groene energie, worden steeds meer oudere kolencentrales gesloten.
De containeroverslag in de Duisburger Hafen AG was over het eerste halfjaar van 2018 2,01 miljoen teu, ongeveer gelijk aan het recordniveau van 2017. Containers zijn met een aandeel van 54% het belangrijkste goederensegment van de Duisport-Gruppe. (MdV)

Reacties (2)
 • Jim Grooten

  De staalindustrie wordt gewoon verplaats naar de lage lonen landen die niks met het milieu hebben.
  Thyssen weet wel wat hij doet.

 • j Teunisse

  Hey Erich, het sluiten van 2 walsstraten in Duisburg Hüttenheim dragen ook niet echt bij aan een positief overslag resultaat. Haven Hochfeld is mede om die reden stilgelegd.
  Pararlelhafen en Aussenhafen laten op de ECDIS ook geen warme gevoelens van optimisme ontstaan. Oh Thyssenkrupp gaat in de volgende fase. 2 toplieden uit raad van bestuur hebben de handdoek inde ring geworpen. De 2 zgn activistische aandeelhouders wilen dat
  Thyssenkrupp in de opgesplitst word. Nu word er binnen het concern geld verdiend met alles behalve de staal productie. Dus reden tot bezorgdheid. wordt vervolgt

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook