Marktinzicht

Aan de reis: marktspelers voorzichtig optimistisch

De vrachttarieven in zowel de ARA als op de Rijn lijken verder te stabiliseren. Hoewel er nog wel iets lagere tarieven zijn gesloten, is dit voornamelijk het geval bij schepen die prompt leeg liggen of wanneer hogere volumes (op de Rijn) geladen kunnen worden. Binnen de ARA probeert men zich vast te houden aan de psychologische grens van tarieven die momenteel gesloten worden. De markt begint wat optimistischer te worden over de komende weken.

Binnenvaarttanker
Een binnenvaarttanker in de haven van Rotterdam. Foto ANP Peter Hilz / HH

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de reis: marktspelers voorzichtig optimistisch | Schuttevaer.nl
Marktinzicht

Aan de reis: marktspelers voorzichtig optimistisch

De vrachttarieven in zowel de ARA als op de Rijn lijken verder te stabiliseren. Hoewel er nog wel iets lagere tarieven zijn gesloten, is dit voornamelijk het geval bij schepen die prompt leeg liggen of wanneer hogere volumes (op de Rijn) geladen kunnen worden. Binnen de ARA probeert men zich vast te houden aan de psychologische grens van tarieven die momenteel gesloten worden. De markt begint wat optimistischer te worden over de komende weken.

Binnenvaarttanker
Een binnenvaarttanker in de haven van Rotterdam. Foto ANP Peter Hilz / HH

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer