Aan de Reis: Handel ligt op z’n gat

Schippers klagen want het ladingaanbod en de prijzen zijn slecht. Veel reizen worden geweigerd. Richting de zomer neemt de hoeveelheid werk altijd af en dat is dit jaar ook het geval. Ook in Duitsland wordt weinig aangeboden.

Aan de Reis: Handel ligt op z'n gat

Kolen werden aangeboden van Amsterdam naar Mondelange voor 5 euro per ton. Van Amsterdam naar Izegem werd 5,25 euro per ton geboden. Van Rotterdam naar Dorpen werd 6,50 euro per ton betaald. Binnenlands werd van Rotterdam naar Zwolle 6 euro per ton geboden, naar Deventer 5,50 euro per ton en van Rotterdam naar Veghel 4 euro per ton. Van Rotterdam naar Stürzelberg werd 3,75 euro per ton geboden. Zout ging van Hengelo naar Antwerpen voor 3,25 euro per ton. Kunstmest ging van Zwijndrecht naar Birsfelden voor 11,25 euro per ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer