Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Alles van de weg wat er niet hoort’

RIDDERKERK

‘Alles aan goederenvervoer wat niet op de weg hoort moet er vanaf’, hield voorzitter drs Alexander Sakkers van wegvervoerbrancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) de verraste deelnemers aan het CBRB Binnenvaartjaardiner in Ridderkerk voor. Op zoveel bijval had niemand gerekend, zeker niet uit de hoek van het wegvervoer.

1 / 1
‘Alles van de weg wat er niet hoort'

‘Alles van de weg wat er niet hoort'

Sakkers, die ook voorzitter is van de Logistieke Alliantie waarbij het CBRB is aangesloten, gebruikte zijn stelling om de verzamelde binnenvaartondernemers te wijzen op het belang van samenwerking. Hij prees de binnenvaartvoorzitters die aansturen op samenwerking, zoals die ook inmiddels met succes functioneert in het wegvervoer, tussen TLN en KNV. Sakkers: ‘Grote klasse! Samenwerking genereert kracht. Alleen op die manier sla je een deuk in een pak boter. We moeten gezamenlijk doen wat Nederland nodig heeft om nummer 1 te worden op de World Logistical Performance Index.  Professioneel, duurzaam en veilig, noem het multimodaal of synchromodaal, als het maar efficiënt en conform de wensen van de klant gebeurt, op de meest duurzame en veilige wijze.’
Wat de TLN-voorzitter betreft is samenwerking niet alleen binnen een vervoersmodaliteit nuttig, maar ook tussen modaliteiten. ‘We moeten zien te komen tot één systeem, niet elke modaliteit zijn eigen systeem. We moeten elkaars materieel beter benutten. Het is essentieel dat je anderen opzoekt. Weg de schroom, weg de vooroordelen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Laurens Wachters

  Goederenspoor veroorzaakt veel overlast en is gevaarlijk voor het reizigersvervoer.
  Dus moet ook alles van het spoor wat er niet hoort!

 • subaru rijder

  Je kunt beter met elkaar werken, dan tegen elkaar. Ik roep al jaren, dat we meer samen moeten werken met de wegvervoerders. Bij binnenvaart heb je vaak na of voor transport. Samen kunnnen we een kompleet offerte afgeven, en goed inspelen wat de klant wil, betreft logistiek/ opslag en transport.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook