Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Multraship neemt Polderman over

TERNEUZEN

Het bekende sleep- en bergingsbedrijf L. Polderman uit Hansweert is eerder dit jaar in zijn geheel overgenomen door Multraship Towage & Salvage in Terneuzen. Aan de overname is geen ruchtbaarheid gegeven.

Met name in de binnenvaartsector is Leen Polderman, oprichter van sleep- en bergingsbedrijf L. Polderman, een oude bekende. Als poelier begon hij in de jaren ‘50 met de verkoop van geslachte kippen aan binnenvaarders die de sluizen van Hansweert passeerden. Als zoon van een parlevinker was hij vertrouwd met water. Op een gegeven moment werd het opvissen van ankers zijn specialiteit en nog weer later ging hij met een met sterke pompen uitgeruste vlet bergingswerk uitvoeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook