Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rechter geeft opnieuw schipper gelijk in zaak om Solvent Yellow in gasolie

ARNHEM

De Douane mag er niet zomaar vanuit gaan dat rode gasolie die geleverd is door een bunkerstation aan de wettelijke specificaties voldoet. Dat mag ook niet als het gaat om een bekende leverancier. Een en ander blijkt uit een uitspraak van de Belastingkamer van de rechtbank in Arnhem. Die stelde opnieuw een schipper in het gelijk nadat hij gecontroleerd was op het mogelijk ontduiken van accijnzen.

Het gaat er om of rode gasolie naast rode kleurstof ook een voldoende gehalte van de markerstof Solvent Yellow 124 bevat. Deze stof wordt aan de ‘rode diesel’ toegevoegd om oneigenlijk gebruik van de accijnsvrije brandstof in bijvoorbeeld een personenwagen of vrachtauto aan te kunnen tonen. De rechter in Arnhem vindt dat een schipper geen zicht heeft, of kan hebben, wat hij geleverd krijgt als hij bunkert.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook