Staats volgt Hötte op bij BDB

Martin Staats, directeur van de binnenvaartcoöperatie Main Schifffahrtsgenossenschaft (MSG) uit Würzburg, is 25 maart in Berlijn gekozen tot nieuwe voorzitter van de Duitse binnenvaartorganisatie Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB).

Staats volgt Hötte op bij BDB

Staats volgt Georg Hötte, directeur van Rhenus PartnerShip uit Duisburg, op. Hötte gaf in 2012 al aan in 2015 te willen stoppen als voorzitter.

Staats (44) werkte voordat hij bij MSG aan de slag ging onder andere voor Combined Container Services in Rotterdam en ook 10 jaar lang in Hamburg voor de Finse papier- en houtproductenfabrikant UPM. Staats zit al vijf jaar in het bestuur van het BDB. Hij heeft daarnaast tal van andere nevenfuncties in de binnenvaart, zoals in de Europese binnenvaartorganisatie EBU en in de raad van toezicht van de RMD (Rhein-Main-Donau) Wasserstrassen GmbH.

Het hoofdbestuur van het BDB bestaat naast voorzitter Staats uit de vicevoorzitters Dirk Gemmer van Rhenus PartnerShip, Gunther Jaegers van Reederei Jaegers, Volker Seefeldt van Häfen und Transport AG en Roberto Spranzi van Deutsche Transport-Genossenschaft Binnenschiffahrt. (MdV)