Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tweede Kamer heeft genoeg van CCR-regelgeving

DEN HAAG

De Tweede Kamer heeft genoeg van de regelgeving die de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) uitstrooit over de binnenvaart. Dat bleek dinsdagavond 3 december tijdens het algemeen overleg van de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu met minister Melanie Schultz van Haegen. De CCR-regels gaan alle Kamerleden te ver. De minister wees op het belang van internationale afspraken tussen Rijnoeverstaten.

1 / 1
Tweede Kamer heeft genoeg van CCR-regelgeving

Tweede Kamer heeft genoeg van CCR-regelgeving

Schultz: ‘Ruimte zoeken in afgesproken regels’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Piet Bennik

  @ Rienk Abrahamse,

  Slapen wil ik niet zeggen je moet je voorstellen anno 2003 hadden we 140 uitzonderingsregels!
  Daar wilde iedereen vanaf, daarbij komt ook nog de achterliggende gedachte wanneer men de regels aanscherpt blijven de oostblokkers buiten de deur.
  Het resultaat is echter koude sanering kleine oudere binnenvaart en daarbij rekenend dat de CCR buiten Nederland zeer gemakkelijk te verkrijgen is.
  Kortom wij zijn weer eens het braafste jongetje van de klas.

  Een volgend aspect is ook nog dat werkelijk het gros van de binnenvaart zich of niet interesseert hiervoor en werkelijk einzelgangers zijn.

  Stel maar eens vragen aan collega’s over CCR eisen, kostprijs berekeningen, en zelfs de petitie tegen CCR of huisvuil dit zie gelijk terug met het aantal ondertekenaars!

  Ook het aantal leden van welke bond dan ook is triest feitelijks.

  Kortom men zal eens verder moeten kijken dan het eigen schip lang is.

  Groet,

 • henk van broekhuizen

  nu voldoende druk op de minister blijven uitoefenen
  zodat zij dit ook internationaal (CCR)aankaart
  A.S.V. bedankt

 • Rienk abrahamse

  Blijkbaar kan nu dus wel op nationaal niveau iets aangepakt worden. En dat de bonden hebben liggen slapen voor 2003 is me wel duidelijk. Maar beter laat dan nooit iets veranderen. Laat nu de discussie over de CCR zelf maar losbarsten. Mijns inziens zouden de scheepsverzekeringen een inbreng moeten hebben, die hebben immers de grootste belangen in een veilige vaart en zij hebben de grootste visie op scheepsbouw en veiligheid.

 • A. le Cessie

  Het bestuur en leden van de ASV verdienen inderdaad een compliment.

  Hierdoor zullen mogelijk de kleinere tonnages in rustiger vaarwater komen en word een hoop onzekerheid weggenomen. Mogelijk gaan we nu naar een gezonde markt, waar het misschien nog eens mogelijk word zonder subsidie, een nieuw schip te bouwen.

 • G.M. Noldes

  Wat is het belang van internationale afspraken voor deze minister. Daar veegt ze wel vaker haar achterste mee af, zie huisvuil-abo.
  Gek hè dat politiek niet serieus genomen word.

  G.M. Noldes
  m/s So Long

 • Herke Meijer

  Hulde aan de ASV !!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook