Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Als het werkt: E10 in kleine motoren

ROTTERDAM

De eerste vraag zal misschien zijn: ‘Wat is E10 benzine ook alweer?’, om dan vervolgens de vraag te stellen: kan het kwaad? Om met het eerste te beginnen: in verband met de CO2-problemen is besloten een deel van de fossiele benzine te vervangen door ethanol, een alcohol die niet uit de grond komt, maar synthetisch wordt gefabriceerd. Bij E10 betekent dat aan de benzine maximaal 10% ethanol is toegevoegd, bij E5 is dat 5%.

1 / 1
Er bestaan behalve professionele, ook veel huismiddeltjes voor het verwijderen van gum uit carburators: citroensap, uitkoken,  afwasmiddel en dergelijke. De werking ervan is allesbehalve gegarandeerd.

Er bestaan behalve professionele, ook veel huismiddeltjes voor het verwijderen van gum uit carburators: citroensap, uitkoken,  afwasmiddel en dergelijke. De werking ervan is allesbehalve gegarandeerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jaap Gestman Gerardts)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook