Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zes nieuwe Vikingschepen gedoopt

BAZEL

De witte vloot op de Rijn en de Donau is vorige week (19 maart) met zes schepen uitgebreid. Tijdens een evenement in Bazel doopte het Amerikaanse Viking Cruises zes gloednieuwe 135 meter lange riviercruiseschepen tegelijk.

1 / 1
Zes nieuwe Vikingschepen gedoopt

Zes nieuwe Vikingschepen gedoopt

De schepen kregen de namen Viking Einar, Viking Sigrun, Viking Sigyn, Viking Tir, Viking Ullur and Viking Vali. Alleen de Viking Einar en Sigrun lagen in Bazel voor de wal. De andere vier lagen elders in Europa, langs de afbouwkaai van de Neptun Werft  in Warnemünde en in Brunsbüttel, en werden virtueel via een videoverbinding gedoopt. Alle zes zijn gebouwd door Neptun, onderdeel van de Meyer Gruppe.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook