Investeerder redt werf Flensburg

De Duitse investeerder Lars Windhorst heeft van het Noorse Siem Offshore 76% van de aandelen in de Flensburger Schiffbau Gesellschaft (FSG) overgenomen en daarmee de noodlijdende werf gered. Dat heeft de werf bekend gemaakt.

Investeerder redt werf Flensburg

Siem was sinds 2014 eigenaar van de werf, die in januari niet meer in staat was de salarissen van de 1800 werknemers te betalen. Windhorst sprong daarop in. Behalve de aankoop van de aandelen steekt de Sapinda Investment Group, waarvan Windhorst mede-eigenaar is, 33 miljoen euro in de werf.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Investeerder redt werf Flensburg | Schuttevaer.nl

Investeerder redt werf Flensburg

De Duitse investeerder Lars Windhorst heeft van het Noorse Siem Offshore 76% van de aandelen in de Flensburger Schiffbau Gesellschaft (FSG) overgenomen en daarmee de noodlijdende werf gered. Dat heeft de werf bekend gemaakt.

Investeerder redt werf Flensburg

Siem was sinds 2014 eigenaar van de werf, die in januari niet meer in staat was de salarissen van de 1800 werknemers te betalen. Windhorst sprong daarop in. Behalve de aankoop van de aandelen steekt de Sapinda Investment Group, waarvan Windhorst mede-eigenaar is, 33 miljoen euro in de werf.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer