Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Christian Radich droog bij Damen Shiprepair Harlingen

HARLINGEN

Tall Ship Christian Radich staat momenteel droog bij Damen Shiprepair Harlingen. Het Noorse 63 meter lange zeiltrainingsschip uit 1937 krijgt een flinke opknapbeurt.

1 / 1
PNA Christian Radich

PNA Christian Radich

Behalve voor knippen en scheren, staat het schip droog voor diverse revisiewerkzaamheden, onder meer aan het roerwerk en de drinkwatervoorziening.
Grootste klus in het vijf weken durende programma is de vernieuwing van het interieur. Die omvat onder meer de vervanging van de kombuis, verwijdering van betonvloeren en aanbrengen van een nieuw ventilatiesysteem, nieuwe wanden en plafonds. De kombuis moet straks modern geoutilleerd zijn om een 80-koppige bemanning van gezonde maaltijden te voorzien.
De Noorse reder heeft kennelijk goede ervaringen met Damen Harlingen, in 2015 bracht de Christian Radich ook al een bezoek van de werf. (PN)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook