Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Hoe een ramp Scheepswerf Niestern naar het Eemskanaal bracht

DELFZIJL

Scheepswerf Gebr. Niestern lag van 1904 tot 1912 aan de Oude Vestiggracht in Delfzijl. De Binnenhaven, zoals die toentertijd werd genoemd, stond in verbinding met het Damsterdiep. Zo kon men via de getijsluizen van Fivelingo in de zeehaven komen met schepen tot 5,80 meter breed. Over Appingedam kon men in het Eemskanaal komen met een breedte van 7,50 meter. En dan was er nog de onoverkomelijke zes meter brede Rijksbrug vlakbij de werf.

1 / 2
Hoe een ramp Scheepswerf Niestern naar het Eemskanaal bracht

Hoe een ramp Scheepswerf Niestern naar het Eemskanaal bracht

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook