Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Texelstroom is overgeschakeld op gas

DEN HELDER

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de nieuwe TESO-veerboot vaart sinds de tweede week van juli op gecomprimeerd aardgas (CNG). Volgens TESO-directeur Cees de Waal is de Texelstroom in Europa de eerste veerboot die op CNG vaart en is het een belangrijke stap op de weg naar verduurzaming van de scheepvaart.

1 / 1
PAS TEXELSTROOM GAS

PAS TEXELSTROOM GAS

De Waal maakte deze mijlpaal in Den Helder bekend tijdens de bijeenkomst van de Maritime Campus Netherlands (MCN), die in het teken stond van Duurzaam Verbinden. ‘Met twee van onze vier 12-cilinder ABC dieselgeneratoren kunnen we circa anderhalve dag op CNG varen. Het gas wordt ‘s nachts via een speciaal gasstation op Texel geladen. Op het topdek staan twee speciale containers met gasflessen, waarin het gecomprimeerde gas wordt opgeslagen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook