Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gemeente Grave komt met nieuw voorstel voor redding scheepswerf

GRAVE

De gemeente Grave heeft directeur Robert van Kessel van Scheepswerf Grave een nieuw voorstel gedaan om voortzetting van de werf mogelijk te maken en de werkgelegenheid te behouden. De werfdirecteur vindt het nieuwe voorstel opnieuw geen structurele oplossing. Deze week komt curator Remco Michielsen met een besluit.

Van Kessel vroeg twee weken geleden uitstel van betaling aan voor de werf. Voor de zestig werknemers werd ontslag aangevraagd. Van Kessel kan twee passagiersschepen van 135 meter gaan bouwen, maar mocht dit lange tijd niet van de gemeente. De bouw zou Scheepswerf Grave kunnen redden en de werkgelegendheid behouden. Onder grote druk van minister Verhagen besloot het college van B&W van Grave tot een gedoogconstructie. De werf mocht de schepen gaan bouwen, maar na 2,5 jaar werd opnieuw naar de werf gekeken. Van Kessel vond dit geen structurele oplossing. Hij wil ook in de toekomst 135-meterschepen kunnen blijven bouwen.
Vorige week maakte curator Michielsen bekend dat de werf nog steeds levensvatbaar is. De opdrachtgever zou zijn twee schepen nog steeds in Grave willen laten bouwen. De curator ging in overleg met de gemeente.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Duh!

  Johan.. De curator zegt dat de scheepswerf nog levensvatbaar is. Een curator zegt dit niet zomaar.

  Voor de rest verwoord Hagens de situatie wel geloof ik.

 • Johan

  Heeft de Gemeente de opdracht gezien die Scheepswerf Grave zou hebben voor de 2 – 135 ml schepen?
  Ik krijg het gevoel dat die opdracht er helemaal niet is en dat van Kessel daarom de stekker eruittrekt

 • Hagens

  Peter, je vergeet een ding, de werf mag dan wel bouwen, en stel zij mogen de schepen afbouwen en er komt een vervolgorder, weer aankloppen en wat zeggen de bewoners die van de werf al willen dan.
  Nee ik begrijp de werfdirecteur, hij is jong en wil verder met de werf, dit betekent investeren, dit kan niet als je een vergunning heb voor twwe jaar, er is doodgewoon geen bank die je dan geld geeft.
  Natuurlijk, het bedrijf verplaatsen is de beste oplossing, maar wie betaalt dat en waar naar toe, iedereen heeft de mond vol van werkgelegenheid, tot puntje bij paaltje komt.
  Nu doorgaan is werken aan je eigen doodvonnis, nu heeft die de minister mee, en de tijd, in goede tijden maalt er niemand om die werf, voor jou 10 anderen.

 • ferdi diesveld

  Natuurlijk zou het fijn zijn als wij die schepen kunnen gaan bouwen, dan zouden wij tenminste weer werk hebben en hoeven we niet bij de gemeente aan tekloppen voor een uitkering. Geef ons een vergunning voor onbepaalde tijd, dan kun je altijd in die tussen tijd voor een oplossing zorgen. Hiermee zijn wij gered en jullie zijn van ons gezeur af.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook