Lehnkering bestelt opnieuw gastanker bij TeamCo

Lehnkering uit Duisburg heeft een nieuwe gastanker besteld bij TeamCo Shipyard in Heusden en een optie genomen op een tweede gastanker, waarover op korte termijn wordt beslist. Het betreft de LRG GAS 88 (95 x 11,45 meter, 2240 kubieke meter) en de LRG GAS 89.

Lehnkering

Het wordt de zeventiende gastanker in de vloot van Lehnkering. TeamCo bouwde ook de vorig jaar in de vaart gekomen LRG GAS 87. De drukbestendige ladingtanks worden in Duitsland gebouwd, door Gronemeyer & Banck. Het dubbelwandige schip zal worden voortgestuwd door twee 634 KW Mitsubishi hoofdmotoren. De gastanker is geschikt voor de kanaalvaart en heeft een maximale diepgang van 2,80 meter. De bouwtijd bedraagt naar verwachting 14 maanden. Het schip wordt geclassificeerd door Bureau Veritas.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer