Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Dana Brevini Benelux krijgt nieuwe naam: Dana SAC Benelux

ALPHEN A/D RIJN | Per 1 juli opereren Brevini Nederland BV (Dana Brevini Benelux) en Brevini Fluid Power BV als één bedrijf onder de naam Dana SAC Benelux BV.

1 / 1
Dana Brevini Benelux krijgt nieuwe naam: Dana SAC Benelux

Dana Brevini Benelux krijgt nieuwe naam: Dana SAC Benelux

Dana, zelf sterk in aandrijfassen en bekend van het wereldmerk Dana Spicer, zocht versterking op twee vlakken, namelijk de industriële markt en een aanvullend producten portfolio. Brevini was daarbij de perfecte match, top 3 van de markt in Europa op het gebied van aandrijfsystemen en componenten. Op zowel mechanisch, conventioneel als hydraulisch gebied heeft Brevini een compleet leveringsprogramma.

Dana SAC Benelux

De overname van het Italiaanse familiebedrijf was een logische stap voorwaarts. In het afgelopen jaar kreeg een en ander vorm en er ontstonden twee divisies, Dana Spicer Drivetrain Systems en Dana Brevini Motion Systems. Dana Brevini Benelux speelt hierin een grote rol en is als grootste en meest vooruitlopende vestiging van Noordwest-Europa uitgegroeid, tevens is het filiaal in Alphen het verkoopkantoor van de Benelux. De spareparts van Noord-Europese landen worden eveneens geleverd vanuit Alphen aan den Rijn.

Ook de Scandinavische landen, Ierland en het Verenigd Koninkrijk vallen ook onder de leiding van de nieuwe general manager Ernö Takacs. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor de naamswijziging per 1 juli in Dana SAC Benelux BV.

Voor de Benelux-markt betekent het dat klanten voor meer producten en diensten bij Dana terecht kunnen dan ooit tevoren: spareparts, engineering en componenten. In het Drivetrain Systems assortiment vallen de productgroepen axles, wheel drives, trackdrives, e-drive systems en drive shafts van Spicer. In het assortiment van de Motion Systems vallen de industriële planetaire gearboxes, motoren en pompen, bevel helical gearboxes, electronic controls, valves en flowcontrol en het complete lieren aanbod van Brevini, maar ook de industrial shafts van GWB en de extruder drives van PIV. Uiteraard met de vertrouwde service en kennis zoals de markt gewend is van Brevini. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook