Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Overmaatse schepen verbannen uit Noordersluis Lelystad

LELYSTAD [update]

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten de schutlengte in de Noordersluis van Lelystad voor de veiligheid te gehandhaven op 63 meter. Momenteel worden schepen tot 65 meter toegelaten. ‘We kunnen ons daar geen gekkigheid permitteren', zegt verantwoordelijk ambtenaar Peter Noordijk van de provincie Flevoland. Het college is het met hem eens.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • A. Kuup

  r.w.s. leuker WILLEN we het niet maken wel lastiger,alle sluizen worden kleiner wie is de dupe de schipper maarja achter een bureau kan je beter varen dan in een stuurstoel

 • J van der Molen

  De Ancora is 65 meter, met schutten hebben we nog nooit problemen gehad, en met de spits in Frankrijk deed je afvarig ook altijd de roeren dwars.

 • W. Herrebrugh

  Schutten op 65 meter maximale lengte is te doen, maar afhankelijk van de dimensionering van het schip. Probleem blijft de bediening op afstand waarbij er geen fysiek gezicht is op de schutsituatie. Maar hierbij is helaas de bezuiniging voor de provincie Flevoland (niet de gemeente Lelystad is verantwoordelijk) de reden.
  Als men echt begaan is met de veiligheid dan moet men eens optreden tegen de onverantwoordelijke manoeuvres van sommigen in de chartervaart en de zeilschoolexploitanten die vanuit de Bataviahaven opereren.
  Van de week weer bijna twee keer mis toen de 110 m Lahringen met drielaags containers zich eerst bijna in de kruisende Bounty boorde en de volgende dag door een veld van zeilleerlingen moest ploegen. Het is wachten tot het hier eens gruwelijk mis gaat.

 • M. den Hertog

  Sluisbedienaars met ruime ervaring in de recreatievaart???? En die gaat oordelen over een professional die zijn werk dag dagelijks uitvoerd in alle weersomstandigheden. Terwijl de recreant een regenbuitje als slecht weer betiteld. De overheid (gemeente en Rijk)schiet wederom schromelijk tekort in zijn vakmatige kennis en de capaciteit om tot een goed oordeel te komen.

 • Oege Joh. Brink

  Volgens mij is in het verleden de max. schutlengte altijd max. 63 m. geweest.
  m`n 1e schip was 63,54 m. en mocht in de 70 er jaren niet schutten in Lelystad. M`n 2e schip was 62,52 m. en toen mocht ik wel de polder in.

Lees ook