Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Definitieve sluiting dreigt voor Canal des Ardennes

RETHEL

Het Franse Canal des Ardennes dreigt definitief te worden gesloten. Als gevolg van een aardverschuiving is het kanaal al een jaar buiten gebruik. Een actiegroep is opgericht om het open te houden voor de scheepvaart. 

1 / 1
Langs het Canal des Ardennes staan veel silo's. Daarnaast vormt dit kanaal, dat de Maas met de Aisne verbindt, voor de bedrijfsvaart de kortste verbinding tussen de Champagnestreek en Zuid-Nederlandse laad- en losplaatsen. (Foto Annemarie van Oers) 

Langs het Canal des Ardennes staan veel silo's. Daarnaast vormt dit kanaal, dat de Maas met de Aisne verbindt, voor de bedrijfsvaart de kortste verbinding tussen de Champagnestreek en Zuid-Nederlandse laad- en losplaatsen. (Foto Annemarie van Oers) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Mieke Kuipers, ms Hensie

    Dit kan toch niet.

  • reint.concorde@vaart.net

    Tja 1,2miljoen is wel veel geld. maar ze geven ook veel geld uit om sluizen die in goede staat zijn (voorbeeld : canal de loing) van nieuwe – heel lelijke- sluiswachters huisjes te voorzien en de sluizen te automatiseren met steun van de EU. En daarbij is het gewoon achterstallig onderhoud. men heeft jaren het geld in de zak gehouden door geen onderhoud te plegen. Het zou erg jammer zijn als het dichtgaat.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook