Kotug Smit Towage in handen van Spaans Boluda

Koninklijke Boskalis Westminster heeft met medeaandeelhouder Kotug International getekend voor de verkoop van havensleepbedrijf Kotug Smit Towage aan Spaanse Boluda Group. De ondernemingswaarde van Kotug Smit Towage is 300 miljoen euro. Boskalis verwacht voor zijn 50% belang in de joint venture circa 90 miljoen euro in contanten te ontvangen.

Boskalis en Kotug verkopen Kotug Smit Towage aan Spaans Boluda

De towage joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en had destijds betrekking op 11 havens in 4 landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). ‘Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd. Boskalis en Kotug zijn van mening dat een verdere consolidatie van de Europese havensleepmarkt wenselijk is, een visie die door Boluda wordt gedeeld’, aldus een mededeling die Boskalis maandagmorgen 4 maart voor beurs deed.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kotug Smit Towage in handen van Spaans Boluda | Schuttevaer.nl

Kotug Smit Towage in handen van Spaans Boluda

Koninklijke Boskalis Westminster heeft met medeaandeelhouder Kotug International getekend voor de verkoop van havensleepbedrijf Kotug Smit Towage aan Spaanse Boluda Group. De ondernemingswaarde van Kotug Smit Towage is 300 miljoen euro. Boskalis verwacht voor zijn 50% belang in de joint venture circa 90 miljoen euro in contanten te ontvangen.

Boskalis en Kotug verkopen Kotug Smit Towage aan Spaans Boluda

De towage joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en had destijds betrekking op 11 havens in 4 landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). ‘Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd. Boskalis en Kotug zijn van mening dat een verdere consolidatie van de Europese havensleepmarkt wenselijk is, een visie die door Boluda wordt gedeeld’, aldus een mededeling die Boskalis maandagmorgen 4 maart voor beurs deed.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer