Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Máximakanaal bevaarbaar vanaf vrijdag 19 december

DEN BOSCH

De scheepvaart kan vanaf vrijdag 19 december gebruik maken van het nieuwe Máximakanaal. Om 10 uur gaat het eerste schip door de gloednieuwe sluis Empel. Tegelijk met de openstelling van de nieuwe route naar Veghel beperkt de gemeente Den Bosch de bedieningstijden van sluis Engelen.

1 / 1
Máximakanaal bevaarbaar vanaf vrijdag 19 december

Máximakanaal bevaarbaar vanaf vrijdag 19 december

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • M Smitsman

  Nederlandser kan het niet. de maximale (leuke woordspeling) toegestane afmeting bedraagt 105 x 9,5 maar ben je groter dan kun je een ontheffing aanvragen. We moeten die bureaucratische machine natuurlijk wel aan de gang houden…

 • M van der Heide

  einde van een tijdperk…
  Met enige weemoed lees ik dit nieuws.
  Generaties schippers hebben hier hun boterham verdiend. Het varen had nog een sociaal gezicht; door de stad varen, even een Bossche Bol bij de bakker naast de sluis, praatje met de buren..
  Maar nu gauw verder op een nieuw kanaal waar geen brug 4 centimeter te hoog zal zijn.
  Jammer dat er geen 25/8 bediening is.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook