Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe meerpalen bij Doesburg en Dieren

DOESBURG [update]

Rijkswaterstaat heeft bij Doesburg acht nieuwe meerpalen gerealiseerd, waarvan twee Klasse IV-schepen gebruik kunnen maken. De meerpalen staan op de plek waar de Oude IJssel uitmondt in de IJssel. Daarnaast zijn in Dieren de voorzieningen in de IJsselhaven bij de sluis naar het Apeldoorns kanaal vernieuwd.

1 / 3
Nieuwe meerpalen bij Doesburg en Dieren

Nieuwe meerpalen bij Doesburg en Dieren

De locatie in Doesburg bij de monding van de Oude IJssel was voorheen een ankergebied. Om meer comfort te bieden en vanuit het ligplaatsenbesluit, heeft Rijkswaterstaat nu een afmeervoorziening met meerpalen gerealiseerd. De meerpalen zijn voorzien van kromme bolders. Daarmee vermindert de kans op schade aan vaartuigen ten opzichte van standaard meerpalen.

In Dieren heeft Rijkswaterstaat de negen bestaande meerpalen vervangen. Daarnaast is de havenkom ongeveer een meter uitgebaggerd, waardoor binnenvaartschepen Klasse III en IV weer gebruik kunnen maken van deze ligplaatsen.

In de bovenloop van de IJssel zijn nu vier plaatsen voor binnenvaartschepen voor Klasse IV, zodat schippers kunnen voldoen aan het rust- en vaartijdenbesluit. Er komen geen steigers en afloopmogelijkheden. De palen zijn geplaatst door aannemer Tebezo uit Genemuiden.

Rijkswaterstaat heeft een planstudie in voorbereiding naar een nieuwe haven in de Valewaard ter hoogte van Rheden, waar straks ook Klasse Va-schepen kunnen overnachten. (DvdM / SW)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook