Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe brug Meppelerdiepsluis onder vuur

DEN HAAG

Omwonenden hebben de Raad van State gevraagd in te grijpen bij de plannen voor de aanpassing van de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis. Het zogenoemde provinciale projectplan en het gemeentelijke bestemmingsplan voor verbreding van de sluismond en een nieuwe brug moeten volgens hen van tafel.

De verbreding van de sluismond is voor de omwonenden geen probleem. Maar de verbreding maakt ook een langere brug noodzakelijk. Mede daarvoor moet de dijk voor hun woning worden verhoogd en dat betekent het einde van hun fraaie uitzicht over het rivierlandschap.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook