Nieuwe brug Meppelerdiepsluis onder vuur

Omwonenden hebben de Raad van State gevraagd in te grijpen bij de plannen voor de aanpassing van de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis. Het zogenoemde provinciale projectplan en het gemeentelijke bestemmingsplan voor verbreding van de sluismond en een nieuwe brug moeten volgens hen van tafel.

De verbreding van de sluismond is voor de omwonenden geen probleem. Maar de verbreding maakt ook een langere brug noodzakelijk. Mede daarvoor moet de dijk voor hun woning worden verhoogd en dat betekent het einde van hun fraaie uitzicht over het rivierlandschap.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nieuwe brug Meppelerdiepsluis onder vuur | Schuttevaer.nl

Nieuwe brug Meppelerdiepsluis onder vuur

Omwonenden hebben de Raad van State gevraagd in te grijpen bij de plannen voor de aanpassing van de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis. Het zogenoemde provinciale projectplan en het gemeentelijke bestemmingsplan voor verbreding van de sluismond en een nieuwe brug moeten volgens hen van tafel.

De verbreding van de sluismond is voor de omwonenden geen probleem. Maar de verbreding maakt ook een langere brug noodzakelijk. Mede daarvoor moet de dijk voor hun woning worden verhoogd en dat betekent het einde van hun fraaie uitzicht over het rivierlandschap.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer