Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eilandkrib biedt grote voordelen

NIJMEGEN

Het Consortium Kribben is met de Eilandkrib één van de vier winnaars van de prijsvraag ‘Kribben van de Toekomst’. De prijsvraag is een initiatief van Rijkswaterstaat en het Civieltechnisch Centrum Uitvoering Research en Regelgeving (CUR).

De Eilandkrib verschilt van gewone kribben doordat een deel van de huidige krib is verlaagd. Aan de kop van de krib is een soort eilandje gemaakt. Het verlaagde gedeelte zorgt voor een grotere afvoercapaciteit van de rivier bij hoogwater. De krib heeft met de opening en het ‘eilandje’ ook een betere stroomgeleiding. Dat heeft een belangrijke verbetering van de vaarwegkwaliteit tot gevolg, waardoor minder hoeft te worden gebaggerd. Ook is het mogelijk met deze oplossing de autonome bodemdaling tegen te gaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook