Nordlys aangevaren op maidentrip

De verslagenheid onder de bemanning is groot. Na twee jaar restaureren en net begonnen aan haar maidentrip ligt de zeilende handelsvaarder Nordlys van Fairtransport Shipping nu zwaar beschadigd in de Franse haven Port-Rhu, aangevaren door een Frans vissersschip.

Nordlys aangevaren op maidentrip

In de vroege ochtend van maandag 12 oktober werd de 9-koppige bemanning van de Nordlys opgeschrikt door een hevige klap. Het 25 meter lange zeilschip lag op dat moment voor anker in de baai bij Douarnenez. Terugkomend van een nacht vissen klapte de Reine de l’Arvor met een snelheid van 10 knopen op het achterschip van de Nordlys, die hierbij aanzienlijke averij opliep. Volgens kapitein Lammert Osinga leek het erop dat de kotter op de automatische piloot voer. Vooral omdat het schip na de aanvaring nog enige tijd doorvoer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer