Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Containers van kapseizende duwbak in de Schelde (video)

ANTWERPEN

Aan de Noordzeeterminal van PSA in de haven van Antwerpen verloor een bak langszij het binnenvaartcontainerschip Nero zaterdagmiddag 29 december enkele tientallen containers. Het scheepvaartverkeer op de Schelde werd tot half 6 stilgelegd, omdat containers richting de vaargeul dreven.

1 / 1
Containers en duwbak werden door sleepboten tegen de kade geduwd. (Internet-foto, fotograaf onbekend)

Containers en duwbak werden door sleepboten tegen de kade geduwd. (Internet-foto, fotograaf onbekend)

Een woordvoerster van het Havenbedrijf Antwerpen meldde rond 14:00 uur dat er voorlopig een op- en afvaartverbod gold op de Schelde, zolang er nog containers in de vaargeul lagen, die leidt naar de Zandvlietsluis. Sleepboten sleepten de drijvende containers naar de kade waar ze door een kraan werden opgetakeld. Ook de brandweer kwam ter plaatse.
 
De oorzaak van het incident is nog niet bekend. Er circuleerde al gauw een video op internet waarop is te zien dat de bak overhelt naar het schip en containers tussen de Nero en de duwbak in het water terechtkomen. Al bij al bleef de hinder voor de scheepvaart beperkt daar er op zaterdagmiddag ook maar weinig scheepvaartverkeer is. (JGL

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook