Erts en Kolen

Thyssenkrupp Steel investeert miljoenen in nieuwe losinstallatie Rotterdam

Thyssenkrupp, moederbedrijf van Veerhaven, investeert de komende jaren fors in een nieuwe kraaninstallatie voor het lossen van zeeschepen. De kraan vervangt een van de vier huidige loskranen op de EECV-terminal (Ertsoverslag Europort CV) aan het Calandkanaal in de Rotterdamse haven. De nieuwe losinstallatie zorgt ervoor dat de grondstofvoorziening naar de staallocaties in Duisburg nog efficiënter gaat verlopen, zegt het bedrijf.

EECV-Terminal
De EECV-Terminal tussen het Calandkanaal en de Rotterdamse Dintelhaven in Rotterdam. Op de voorgrond de losinstallaties voor zeeschepen. De duwbakken worden in de Dintelhaven (midden) geladen. Foto Thyssenkrupp Steel

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Thyssenkrupp Steel investeert miljoenen in nieuwe losinstallatie Rotterdam | Schuttevaer.nl
Erts en Kolen

Thyssenkrupp Steel investeert miljoenen in nieuwe losinstallatie Rotterdam

Thyssenkrupp, moederbedrijf van Veerhaven, investeert de komende jaren fors in een nieuwe kraaninstallatie voor het lossen van zeeschepen. De kraan vervangt een van de vier huidige loskranen op de EECV-terminal (Ertsoverslag Europort CV) aan het Calandkanaal in de Rotterdamse haven. De nieuwe losinstallatie zorgt ervoor dat de grondstofvoorziening naar de staallocaties in Duisburg nog efficiënter gaat verlopen, zegt het bedrijf.

EECV-Terminal
De EECV-Terminal tussen het Calandkanaal en de Rotterdamse Dintelhaven in Rotterdam. Op de voorgrond de losinstallaties voor zeeschepen. De duwbakken worden in de Dintelhaven (midden) geladen. Foto Thyssenkrupp Steel

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer