Invaller

Ecodelta baggert de Eems

De Ecodelta lag de zondag in de haven, maar doordeweeks is het baggerschip druk bezig met baggerwerkzaamheden op de Eems. Het baggercontract voor het uitbaggeren van de Eems, vanaf de Eemshaven naar zee, was de afgelopen jaren de verantwoordelijkheid voor het baggerbedrijf Gebr. van der Lee. Echter sinds september is dit contract in handen van Van den Herik Sliedrecht. De komende twee jaar zullen de onderhoudswerkzaamheden van de vaargeul dan ook worden uitgevoerd door Van den Herik hun hopper Charlock.

De Ecodelta heeft een lengte van 134,10 meter en een breedte van 21,40 meter. Het schip vaart op LNG. Foto Mariska Burema / www.eemshaven.nl

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Ecodelta baggert de Eems | Schuttevaer.nl
Invaller

Ecodelta baggert de Eems

De Ecodelta lag de zondag in de haven, maar doordeweeks is het baggerschip druk bezig met baggerwerkzaamheden op de Eems. Het baggercontract voor het uitbaggeren van de Eems, vanaf de Eemshaven naar zee, was de afgelopen jaren de verantwoordelijkheid voor het baggerbedrijf Gebr. van der Lee. Echter sinds september is dit contract in handen van Van den Herik Sliedrecht. De komende twee jaar zullen de onderhoudswerkzaamheden van de vaargeul dan ook worden uitgevoerd door Van den Herik hun hopper Charlock.

De Ecodelta heeft een lengte van 134,10 meter en een breedte van 21,40 meter. Het schip vaart op LNG. Foto Mariska Burema / www.eemshaven.nl

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer