Motorenspecial

MAN Energy Solutions marktleider in grote zeevaart

MAN Energy Solutions heeft in de grote zeevaart een marktaandeel van rond 50% met de tweetakt langzaamlopers en viertakt mediumspeed-motoren. De tweetaktmotoren worden allemaal in licentie bij de grote werven in Azië gebouwd, de viertaktmotoren komen uit Augsburg in Zuid-Duitsland.

De vorig jaar op de SMM gepresenteerde 49/60DF multi fuel motor kreeg in maart een type approval. De eerste exemplaren voor krachtstations en scheepvaart zijn besteld. De medium speed motor heeft een vermogen van 1300 kW per cilinder bij 600 toeren. Foto MAN Energy Solution

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer