Vlootvernieuwing

BDB pleit opnieuw voor verdubbeling vaarwegenbudget Duitsland

Het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB) heeft nogmaals bij de Bondsregering in Berlijn aangedrongen op een ruime verdubbeling van het vaarwegenbudget naar twee miljard euro per jaar. Ook moet de Duitse regering investeren in een vlootvernieuwingsprogramma.

In plaats van met een hele kolonne vrachtwagens moeten transporten voor windmolenparken over water, vindt het BDB. Minister Robert Habeck van Economische Zaken en Milieubescherming is het met de organisatie eens. Foto BDB

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

BDB pleit opnieuw voor verdubbeling vaarwegenbudget Duitsland | Schuttevaer.nl
Vlootvernieuwing

BDB pleit opnieuw voor verdubbeling vaarwegenbudget Duitsland

Het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB) heeft nogmaals bij de Bondsregering in Berlijn aangedrongen op een ruime verdubbeling van het vaarwegenbudget naar twee miljard euro per jaar. Ook moet de Duitse regering investeren in een vlootvernieuwingsprogramma.

In plaats van met een hele kolonne vrachtwagens moeten transporten voor windmolenparken over water, vindt het BDB. Minister Robert Habeck van Economische Zaken en Milieubescherming is het met de organisatie eens. Foto BDB

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer