SS Goslar

Paramaribo wil wrak Duits WOII-schip uit Surinamerivier halen

De Surinaamse overheid gaat het wrak van de Goslar, dat sinds 1940 in de Surinamerivier bij de hoofdstad Paramaribo ligt, laten weghalen. Onderdelen van het schip zullen in musea worden ondergebracht, meldt Dagblad Suriname.

SS Goslar
SS Goslar Foto Wikimedia

Na de Duitse inval van Nederland in 1940 werd opdracht gegeven alle Duitsers in Nederlandse koloniën te arresteren. De Duitse bemanning van het SS Goslar besloot om het schip tot zinken te brengen om te voorkomen dat de Nederlandse autoriteiten in Suriname het in beslag zouden nemen.

Bij eerdere bergingspogingen in de jaren vijftig brak het schip in tweeën. Sindsdien ligt het op een zandbank in de Surinamerivier.

Lees ook:

Suriname wil af van wrak Goslar

De Boer en Boskalis zetten uitdiepen Surinamerivier voort

Paramaribo wil wrak Duits WOII-schip uit Surinamerivier halen | Schuttevaer.nl
SS Goslar

Paramaribo wil wrak Duits WOII-schip uit Surinamerivier halen

De Surinaamse overheid gaat het wrak van de Goslar, dat sinds 1940 in de Surinamerivier bij de hoofdstad Paramaribo ligt, laten weghalen. Onderdelen van het schip zullen in musea worden ondergebracht, meldt Dagblad Suriname.

SS Goslar
SS Goslar Foto Wikimedia

Na de Duitse inval van Nederland in 1940 werd opdracht gegeven alle Duitsers in Nederlandse koloniën te arresteren. De Duitse bemanning van het SS Goslar besloot om het schip tot zinken te brengen om te voorkomen dat de Nederlandse autoriteiten in Suriname het in beslag zouden nemen.

Bij eerdere bergingspogingen in de jaren vijftig brak het schip in tweeën. Sindsdien ligt het op een zandbank in de Surinamerivier.

Lees ook:

Suriname wil af van wrak Goslar

De Boer en Boskalis zetten uitdiepen Surinamerivier voort