Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stilliggend ontgassen vanaf 2022 mogelijk in Amsterdam

Amsterdam

Ontgassen via mobiele ontgassingsinstallaties wordt vanaf 2022 mogelijk aan de openbare kades in Amsterdam. Zo kunnen binnenvaarttankers hun restdampen aan wal verwerken.

1 / 1
Ontgassen in de Amsterdamse haven. (Foto Port of Amsterdam)

Ontgassen in de Amsterdamse haven. (Foto Port of Amsterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Nathalie van Herk)

Reacties (1)
  • Hens van Buren

    Goede zaak dat ontgassingsinstallaties vergunning krijgen om te mogen ontgassen. Wat ik mij wel afvraag of deze installaties al zijn gecertificeerd. Het moet natuurlijk niet zo zijn, dat gecertificeerde schepen, ontgast worden door niet gecertificeerde installaties. Heb zelf mee gewerkt aan de eerste testen met gesloten ontgassingsinstallaties. Niemand kon mij toen vertellen aan welke eisen deze installaties moesten voldoen. Het is voor mij nog steeds onduidelijk, wie er bevoegd is, deze installaties te keuren en te certificeren. Welke installaties van wie hebben keuring doorstaan en zijn gecertificeerd? Het wordt tijd, dat hier duidelijkheid over komt. Ook verzekeringstechnisch is dit van groot belang.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook