Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Duitsland investeert 10 miljoen in modal shift zware lading

BERLIJN

De modal shift wordt in Duitsland sterk bevorderd, en krijgt een smak geld. Er ligt nu 10 miljoen op tafel om vervoer van ondeelbare en zware lading van de weg naar water en spoor te verplaatsen. Een belangrijke maatregel uit het ‘Masterplan Binnenvaart’ van onze oosterburen.

1 / 1
Zwaar transport via de vaarwegen moet worden gestimuleerd, aldus de Duitse overheid. (Foto BDB)

Zwaar transport via de vaarwegen moet worden gestimuleerd, aldus de Duitse overheid. (Foto BDB)

Een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de binnenvaart en het spoor, heeft in Duitsland onderzoek gedaan naar de stappen die nodig zijn voor een succesvolle modal shift van dit ladingsegment. De werkgroep werd opgericht door de federale minister van Verkeer, Andreas Scheuer. Onder meer het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB) en Friedrich Weigert van Kuehne + Nagel Euroshipping namen in de werkgroep plaats.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook