Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeeschip moet noodankeren op Unterweser bij Elsfleth

BREMEN/ELSFLETH

Een 180 meter lang zeeschip is vrijdagmorgen door een haperende hoofdmotor in de problemen gekomen op de Unterweser en moest daardoor noodankeren.

1 / 1
Het 180 meter lange zeeschip wordt door sleepboten in toom gehouden (Foto WSP)

Het 180 meter lange zeeschip wordt door sleepboten in toom gehouden (Foto WSP)

Het schip was van Bremen in de afvaart richting de Noordzee toen er meerdere malen problemen waren met de hoofdmotor. Uiteindelijk besloot de bemanning ter hoogte van de monding van de Hunte bij Elsfelth te ankeren. Zowel op de Weser als de Hunte werd het scheepvaartverkeer stilgelegd. Vaartuigen van de WSA stabiliseerden het schip. Vanwege het afgaande tij draaide het schip alsnog met de boeg in de richting van Bremen. Drie ingeroepen sleepboten wisten het schip weer in de goede richting te draaien en sleepten het vervolgens naar de stroomkaai bij Bremerhaven. Het schip kreeg een vaarverbod totdat de problemen verholpen zijn.

Lees ook:

De zeegaande olietanker Okyroe is dinsdag 2 maart in de problemen gekomen op de Westerschelde ter hoogte van Waarde. 

Op de Noordzee voor Bremerhaven is begin februari een vrouwelijk bemanningslid vermist. De 24-jarige vrouw viel rond 3.45 uur overboord van het containerschip waarop zij voer. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook