Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Olietanker krijgt blackout op Westerschelde

Waarde

De zeegaande olietanker Okyroe is dinsdag 2 maart in problemen gekomen op de Westerschelde ter hoogte van Waarde.

1 / 1
Drie sleepboten hebben de vleugellamme Okyroe naar ankerplaats Everingen gebracht. (Foto HV Zeeland)

Drie sleepboten hebben de vleugellamme Okyroe naar ankerplaats Everingen gebracht. (Foto HV Zeeland)

De geladen tanker was onderweg van Antwerpen naar zee met bestemming Lagos in Nigeria, toen ze tussen Walsoorden en Waarde te kampen kreeg met technische problemen. Het 228 meter lange en 32 meter brede schip raakte stuurloos. Hierop besloot de kapitein voor anker te gaan.

Drie sleepboten en een vaartuig van Rijkswaterstaat kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De sleepboten hebben het schip, dat vaart onder de vlag van de Marshall-eilanden, gedraaid en veilig naar de ankerplaats Everingen gebracht. De technische problemen waren woensdag voor de middag nog niet verholpen. De scheepvaart ondervindt geen hinder van de ankerligger. (HVZeeland)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook