Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Motorjacht Douwe Bob in aanvaring met schip op de Waddenzee

HARLINGEN

Het motorjacht van zanger Douwe Bob is woensdagochtend op de Waddenzee in aanvaring gekomen met een  135 meter lang binnenvaartschip.

1 / 1
De boot van Douwe Bob ligt afgemeerd in de haven van Harlingen. (Foto ANP/Kappers Media)

De boot van Douwe Bob ligt afgemeerd in de haven van Harlingen. (Foto ANP/Kappers Media)

Een woordvoerder van de politie bevestigt de aanvaring, maar kan de identiteit van de opvarenden niet bevestigen. Er raakte niemand gewond, aldus de woordvoerder. Of de zanger zelf aan het roer stond, is onduidelijk. De aanvaring had plaats tussen Harlingen en Kornwerderzand op de Boontjes en hield mogelijk verband met de dichte mist.

Het jacht van Douwe Bob meerde af in Harlingen, het schip kon haar route vervolgen.

Omrop Fryslân meldt dat de politie beide schippers een proces-verbaal heeft gegeven omtrent goed zeemanschap. De schipper van het jacht van Douwe Bob kreeg onder meer een proces-verbaal voor varen in mist zonder radar, meldt de persvoorlichter.

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook