Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Chartervaart stuurt brandbrief aan politiek over uitblijven steun

Zo’n 40 ondernemers uit de chartervaart vragen de politiek met een oplossing te komen voor de gestagneerde onderhandelingen met betrekking tot het toegezegde steunfonds van 15 miljoen euro. Want de nood is hoog in de chartervaart. De ondernemers leden vorig jaar al gemiddeld 75% omzetverlies en voor het nieuwe seizoen blijven de boekingen uit.

1 / 1
Ondanks een omzetverlies van 75% kreeg de chartervaart gemiddeld maar 25% overheidssteun. (Foto Offshore Yacht Charter)

Ondanks een omzetverlies van 75% kreeg de chartervaart gemiddeld maar 25% overheidssteun. (Foto Offshore Yacht Charter)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Zaandam01

    Hoe ingewikkeld kan je het maken. Er is in nederland een grote bedrijfstak pasagiersvaart die allemaal even hard zijn gerakt door de maatregelen die verband houden met het corona virus. Os ernu een zeiltje op zit, of die historisch is van hout of van staal. Er mag/mocht niet gevaren worden en de boekingen voor komend seizoen blijven weg. Deze brief maakt de onmacht van de branche organisaties weer duidelijk. CBRB, BLN koninklijke schuttevaer en de BBZ waren niet instaat om gezamenlijk op te treken vooor een breed steun fonds. De gehele pasagiersvaart is in de steek gelaten door I&M, de branche organisaties en de volledig onmachtige Mona Keizer.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook