Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[UPDATE]: Reanimatie na aanvaring vrachtschip en sloep in Valkenburg

Valkenburg

Zeker drie mensen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een aanvaring aan op de Oude Rijn ter hoogte van het Buitenwater in Valkenburg, Zuid-Holland. Het gaat om een aanvaring tussen roeisloep en een duwboot met duwbak. Zeker een persoon moest gereanimeerd worden.

1 / 1
Zeker drie mensen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een aanvaring aan de Het Buitenwater in Valkenburg. (Foto AS Media)

Zeker drie mensen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een aanvaring aan de Het Buitenwater in Valkenburg. (Foto AS Media)

De sloep is gezonken en ligt op de bodem van de Rijn. De sloep is woensdag gelokaliseerd door duikers. Duikers zijn bezig met voorbereidende werkzaamheden zodat de boot woensdag van de bodem gehesen kan worde. Een bergingsbedrijf is woensdag ter plaatse en gaat de sloep bergen. De vaarweg is tijdelijk gestremd.

Zeven mensen raakten bij de aanvaring te water, zes van hen konden op eigen kracht uit het water komen. Er werd al snel opgeschaald door de hulpdiensten om meer eenheden naar het incident te krijgen. Vijf ambulances en twee traumateams werden ingezet om het ambulancepersoneel te assisteren. De oorzaak is nog onduidelijk.

Er waren veel hulpverleners actief na de aanvaring tussen de roeisloep en de duwboot met duwbak. (Foto Media TV)

(Rene Quist/ AS Media/ MediaTV)

Reacties (7)
 • ignace

  Volgens lokale media, omroep west meen ik, is het een roeisloep die op het randje van de duisternis nog onderweg was. Er wordt een bestuurslid geciteerd die zei dat men zo laat geen schip meer had verwacht. Een van de opvarenden van de roeisloep is ondertussen overleden aan zijn verwondingen.

 • karele

  @seuter: de sloep is gezonken, dus daar vanaf is weinig hulp meer te verlenen

 • M Vd Berg

  Ik ga geen oordeel geven over de schuldvraag, maar ik woon langs het desbetreffende vaarwater en door de vele huursloepen is het meer geluk dan wijsheid, dat er geen ongelukken zijn gebeurd. Door de aanleg van de verbindingsweg tussen de A4 en A44 is het aantal vaarbewegingen met zandschepen flink toegenomen, maar dit is nog niet echt doorgedrongen tot de recreanten.

 • Seuter

  Ja maar dat zijn wel de foto’s van AS Media waar de schrijver zeer waarschijnlijk op doelt, en daar vanaf werd de hulp verleend. Op AS Media waren geen foto’s van een plezierjacht te zien.

 • karele

  Dat duwbootje met bak is het binnenvaartschip.

 • Seuter

  Een plezierjacht? Een sleepboot(je) heet dat.

 • René Quist

  Dank voor jullie reacties: Onze redactie probeert op basis van de beschikbare informatie zo goed als mogelijk een beeld te vormen. Zeker in een hectische situatie met heel veel hulpverleners is er in het begin veel onduidelijk.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook