Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Sluis Henrichenburg jaar later dicht

DORTMUND

De voor dit jaar van 15 augustus tot 28 september geplande stremming van de sluis Henrichenburg is een jaar verschoven. Volgens het Wasser- und Schiffahrtsamt Duisburg-Meiderich moet in deze corona-tijden de scheepvaart voorrang hebben.

1 / 1
Sluis Henrichenburg jaar later dicht (Foto: Wikipedia)

Sluis Henrichenburg jaar later dicht (Foto: Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • J. Hagens

  Misschien het Hebenwerk weer gangbaar maken, je hebt er een jaar de tijd voor.
  Het is te klein voor huidige formaat Schepen, maar beter iets als niets.
  Bij Muenster was de nieuwe sluis nog niet klaar of op de oude stond al sperlichten, nu is er bij onderhoud en reparatie maar een sluis.
  De WSA belooft veel maar er is niet veel van te merken, als er een sluis in onderhoud is, zie je niet veel gebeuren, er is er maar een ploeg aan het werk.
  Wordt ook is tijd dat men sluizen in de Elbe maakt op het Duitse gedeelte, zodat er minder over de weg moet en meer via het water, maar ja alles volgens de Groenen, het Schip is per ton kilometer nog het minst milieu verontreinigend.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook