Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Stuwbreuk stremt Scharnebeck

 GEESTHACHT [update]

De Elbe loopt sinds vrijdagavond 2 augustus leeg boven Hamburg door een dambreuk aan de stuw Geesthacht. Daardoor daalde ook de pegel in het Elbe-Seitenkanaal en werd de schepenlift Scharnebeck buiten werking gesteld. Daar liggen zo’n 50 schepen, die op z’n vroegst donderdag of uiterlijk vrijdag kunnen worden geschut. In Geesthacht wordt inmiddels weer geschut, zij het met beperkingen.

1 / 1
Wachtende schepen boven de schepenlift Scharnebeck. (Foto Markus Scholz / dpa / Hollandse Hoogte)

Wachtende schepen boven de schepenlift Scharnebeck. (Foto Markus Scholz / dpa / Hollandse Hoogte)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook